Araç Kiralama Haberleri

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Akaryakıtta yeni dönem! Geri sayım başladı

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura uygulamalarının ve vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.

Finans 14-04-2024 07:22

700 bin liralık aracını kiraladı, başına gelmeyen kalmadı, şok üstüne şok yaşadı! Cinayet işlenmiş olabilir

Araç kiralama şirketi olan Musa Kahraman otomobilini 5 günlüğüne kiraladı. Son GPS sinyalinin ardından araçla bağlantı kesildi. Araç kiralayan kişi aracı bir başkasına kiraladığını söyledi, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 3 Ocak'tan bu yana aracından haber alamayan Musa Kahraman'ın en büyük endişesi aracının 'karanlık işlerde' kullanılması.

Finans 21-01-2024 07:38

Bu tuzağa dikkat! Araç kiralamak isterken 43 bin lirasından oldu

İstanbul'da tekstil atölyesi sahibi Murat Yeşil, internet üzerinden araç kiralamak isterken hayatının şokunu yaşadı. Yaklaşık 43 bin lirasından olan Yeşil, dolandırıldığını anlayınca polise başvuruda bulundu. Yeşil, "Telefonları hala aktif dolandırmaya devam ediyorlar. Başkalarının dolandırılmaması için dikkat edilmesini ve gereken neyse yapılmasını istiyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 29-12-2023 10:30

Bayram öncesi o vaatlere dikkat: 'Aracınızı kapınıza kadar vale getirecek' deyip... Vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi 'rent a car' sektöründe de hareketlilik başladı. Araç kiralama işletmecileri son zamanlarda artan internet dolandırıcılığına dikkat çekerken, dolandırıcıların ulaştıkları kişilerden ‘aracı kapınıza kadar vale getirecek' şeklinde vaatler üzerine ödeme yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber 26-06-2023 09:41

Araç Kiralama

Araç Kiralama Hakkındaki Haberler Mynet'te. Araç Kiralama Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ayırt etmek neredeyse imkansız! İnternet sahte kiralık araç ilanlarıyla dolu: Bu iki noktaya dikkat!

İnternetten araç kiralayanlar dikkat! Kiralık araçlara talebin hayli arttığı şu günlerde dolandırıcılar sahte internet siteleriyle araç kiralamak isteyenleri ağına düşürüyor. Uzman isimler dolandırıcıların bu tuzağına düşmemek için iki noktaya dikkat çekti.

Haber 01-06-2023 06:48

Sakarya'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi ölü bulundu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde arazide cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisinin, tabancayla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yurthaber 16-05-2023 07:25

Bayram öncesi araç kiralayacaklar dikkat! Firma yok ama haciz var: Sözleşmenin altındaki senet başlarına bela oldu…

Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar uygun araç kiralama şirketi aramaya başlarken, vatandaşları bekleyen tehlike ise kapora dolandırıcılığı ve sahte senet tuzağı oldu. Dolandırılanlardan Neşet Yılmaz, 2017 yılında Başakşehir'de bulunan bir firmadan araç kiraladım. Araştırdık, imzaladığımız sözleşmenin altında senet varmış, o senede imza atmışız. Birçok arkadaşın evine ve maaşlarına haciz geldi. Şu an bizim bildiğimiz 150 kişi var" diye konuştu. Uzmanlar ise dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Finans 18-04-2023 12:00

Bayram öncesi uyarı yapıldı! Araç kiralarken dikkat

Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı (SİBERAY), bayram öncesi araç kiralamalarında dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları uyardı.

Haber 17-04-2023 20:22

Araç kiralayacaklar dikkat! Akılalmaz oyun: 5 yıl sonra hayatlarının şokunu yaşadılar

İstanbul Başakşehir'de bir araç firmasından araç kiralayan vatandaşlar, 5 yıl sonra gelen tebligatla hayatlarının şokunu yaşadılar. Binlerce lira borçlu olduklarını öğrenen vatandaşlar, kendilerinin araç kiralama firmasının oyununa geldiklerini öne sürdü. İddiaya göre firma, mağdurlara sözleşmeyi imzalatırken alta da senet koydu. Mağdurların "İstediği tarihlere istediği miktarları doldurmuş" dedikleri firma sahibi ise asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi.

Haber 17-04-2023 07:09

Araç kiralamak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü! Düğün parasını kaptırdı: 'O parada hayallerim vardı, hepsi gitmiş oldu'

İstanbul'da yaşayan bir kadın, araç kiralamak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü. Büyük firmaların sitelerini birebir kopyalayan dolandırıcılar, genç kadının düğün için biriktirdiği 62 bin TL'sini aldı. Genç kadın yaşadıklarıyla ilgili olarak "O parayı toplayana kadar ne zorluklardan geçtim. Benim için acısı tarif edilemeyecek bir şey. Benim o parada hayallerim vardı, hepsi gitmiş oldu" dedi.

Haber 25-01-2023 06:42

170 bin TL'den başlıyor! Araba fiyatları artınca... İşte buldukları yeni çözüm! Trafik sigortası, vergi, kasko, bakım maliyeti yok

Araba fiyatları yükselirken araç satın almak isteyen vatandaşlar da alternatif yollar aramaya başladı. Özellikle aracı yatırım için değil de ihtiyaç dolayısıyla alması gereken vatandaşlar, tüm birikimlerini arabaya yatırmak yerine trafik sigortası, vergi, kasko ve bakım maliyeti ödemeyeceği yöntemlere yöneliyor. Son dönemde popülerleşen o yöntem ise yıllık araç kiralama. Fiyatlar 170 bin TL'den başlıyor ve yetkililer özellikle bu yöntemin şirketler tarafından sıkça tercih edildiğini belirtiyor.

Finans 12-12-2022 09:41

Bu yöntem ile çok sayıda kişiyi dolandırdılar! Operasyon düzenlendi, 4 kişi tutuklandı

İstanbul'da araç kiralama sitelerini birebir kopyalayarak kurdukları sahte sitelerle çok sayıda kişiyi dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda C.Ç., M.G., H.K. ve B.T. isimli 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin açtıkları sahte siteler aracılığıyla araç kiralamak isteyen kişilerden ücret aldıkları ancak karşılığında herhangi bir araç vermedikleri de tespit edildi. Gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 11-12-2022 15:12

Çok bildiğimiz kurumsal firma Araba kiralamak istedi internete yazdı başına gelmeyen kalmadı... Artık bu yöntemi kullanıyorlar!

İnternetten araç kiralamak isteyenler yanlış tercih yaptıklarında bir anda dolandırıcıların eline düşebiliyorlar. Benzer bir olay, Diyarbakır'da araba kiralamak isteyen bir çiftin başına geldi. Giyim sektöründe çalışan Mehtap ve Mahmut Taş çifti, acil olarak Ankara'ya gitmek üzere internetten bir araç kiralama şirketinin numarasını aradı. Ancak çift, kurumsal araç kiralama şirketinin ismi kullanılarak açılmış sayfaya tıklamıştı. İletişime geçtikleri şahıslar, çifti 7 bin 200 TL dolandırdı.

Haber 10-12-2022 11:58

Otomobil kiralamada bir dönem sona erdi! Artık senelik kiralıyorlar

Döviz kurunda yaşanan artış otomobil fiyatlarını da etkiledi. Artan otomobil fiyatlarına sigorta, kasko ve bakım gibi ücretler de eklenince araba sahibi olmak iyice zor bir hale geldi. Bu durum karşısında vatandaşlar, kiralık araçlara ilgiyi artırdı. Günlük ve haftalık tercih edilen kiralık araçlar artık senelik kiralanmaya başlandı.

Finans 10-12-2022 08:16

Ordu'da internetten araç kiralamak isteyen kişi dolandırıldı

Ordu'da yaşayan öğretim üyesi, internet üzerinden araç kiralamak isterken 1550 lira dolandırılınca polise başvurdu.

Yurthaber 09-12-2022 07:34

Öğretim üyesi araç kiralamak istedi! Hayatının şokunu yaşadı... 'Üzerine bir bardak suyunu iç'

Olay, Ordu'da meydana geldi. Öğretim üyesi olan 44 yaşındaki H.G., internetten araç kiralamak istedi. İletişime geçtiği sözde şirkete bin 550 lira ödemesini de yapan H.G., belirlenen yere geldiğinde vale hizmetini göremedi. Şirketi arayan H.G. duydukları karşısında şoke oldu. H.G., karşı tarafın "Evet kardeşim, sen artık bunun üzerine bir bardak suyunu iç, hayatına devam et. Yapacak bir şey yok." dediklerini ifade etti.

Haber 08-12-2022 20:43

Araç kiralamak istedi, başına gelmeyen kalmadı! 'Hiç şüphe duymadım'

Ankara'da kuzeninin düğünü için araba kiralamak isteyen bir kişi dolandırıcıların tuzağına düştü. Çok bilindik bir firmanın internet sitesini kopyalayan dolandırıcılar, Burak Güven isimli kişiyi '400 TL bedel , 1000 TL'de yakıt için depozito' diyerek dolandırdılar. Güven, günde 20-25 kişiyi tuzağa düşüren kişiler hakkında şikayetçi oldu.

Haber 01-12-2022 06:45

Şeytanın aklına gelmez! Buldukları yöntemle milyonluk vurgun yaptılar... Aralarında avukat, polis ve noter de var

Kahramanmaraş'ta akılalmaz dolandırıcılık. Kiraya verdikleri araçlara sistem kuran dolandırıcılar uzaktan kitledikleri arabalarla 5 milyonluk vurgun yaptı. Çok sayıda kişiyi dolandıran örgütün içinde avukat, polis, noter ve tamirci olduğu belirlendi. Salı günü yapılan operasyonla gözaltına alınan dolandırıcılardan 19'u gözaltına alındı. Örgüte ait 20 araca da el konuldu.

Haber 04-11-2022 16:30

Konya merkezli 4 ildeki dolandırıcılık operasyonunda 9 zanlı tutuklandı

Konya merkezli 4 ildeki dolandırıcılık operasyonunda 9 zanlı tutuklandı

Yurthaber 08-10-2022 10:45

Araç kiralama şirketlerinin internet sitesini kopyalayan suç örgütüyle ilgili iddianame hazırlandı

Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 504 kişiyi toplam 1,5 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 85 şüpheliden 21'inin 7 bin 700 yıla kadar hapsi talep ediliyor - İddianameden: - "Şüphelilerin müştekilerden ehliyetlerinin ön ve arka yüzünün fotoğrafı ile aracın gönderileceği konum bilgisini Whatsapp üzerinden istedikten sonra müştekinin inandırılarak hesap numaralarına para yatırmalarını sağladıkları belirlenmiştir"

Yurthaber 23-09-2022 11:40

İnternetten araç kiralamak isterken dolandırıldı! 'Askerdeki oğluma sürpriz yapacaktık'

Batman’da yaşayan 4 çocuk babası Muhterem Çetin, askerdeki oğluna sürpriz ziyaret gerçekleştirmek için araç kiralamak istedi. Aradığı numaradan istenen parayı gönderen Çetin, dolandırıcıların ağına düştü. Bilinen bir firmanın ismi ve logosunu kullanan dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra sırra kadem bastı. Dolandırılan Çetin, "Böyle bir şeye nasıl düştüm, ağladım. Ne yapacağız ne edeceğiz bilmiyorum" ifadelerini kullandı. İşte olayın detayları...

Haber 05-09-2022 13:10

İnternetteki araç kiralama ilanına inandı, hayatının şokunu yaşadı!

Samsun'da internetten araç kiralamaya kalkan İ.D adlı genç dolandırılarak hayatının şokunu yaşadı. Gördüğü araç kiralama ilanına inanarak para yatırıp dolandırılan genç, polise şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haber 02-09-2022 17:30

Sosyal medya bu olayı konuşuyor... 3 günlük araç kiraladı, faturayı görünce hayatının şokunu yaşadı! 'Dünyanın çevresini mi dolaştın?'

Kanada'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Giovanna Boniface isimli kadın, bir araç kiralama şirketinden 3 günlük araç kiraladı. Şirket kendisine, 36 bin kilometre yol yaptığı gerekçesiyle 8 bin dolarlık fatura kesti. Faturayı sosyal medyada paylaşan Boniface'in paylaşımına ‘Dünyanın çevresi yaklaşık 40 bin kilometre, Dünyanın çevresini mi dolaştın?’ yorumları geldi. İşte şaşkına çeviren olayın detayları...

Haber 27-08-2022 17:03