Arı Ekmeği Haberleri

Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi! Adeta protein deposu

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.

Kadin 19-04-2024 15:31

Uzmanlardan bağışıklık sistemi için arı ekmeği tavsiyesi! Yalnızca arılar tarafından doğal olarak üretiliyor

Arılar bal, arı sütü, propolis gibi pek çok farklı besin üretir. Ayrıca arı ekmeği olarak bilinen insan sağlığına sayısız yararı olan bir besin daha yaparlar. Bu besinin en önemli özelliği yalnızca arılar tarafından yapılması ve doğal olarak üretilmesidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile tükettirmeleridir." dedi.

Kadin 26-01-2024 11:36

Arı ekmeğinin faydaları nelerdir? Arı ekmeği nedir, nelere iyi gelir?

Arıların bal üretimi sırasında farklı besinler de meydana gelir. Bunlardan biri de arı ekmeğidir. Arı ekmeği, arıların bal ürettiği peteklerin içerisinde bal ve balmumu karışımı ile ortaya çıkar. Bal gibi bal ekmeği de insan sağlığına faydaları bulunan, son derece güçlü bir besin kaynağıdır. Doğal bir ilaç olarak görülen arı ekmeği, içeriğinde bulunan mineral, vitamin ve proteinler sayesinde tercih ediliyor. Arı ekmeğinin faydaları nelerdir?

Haber 25-06-2023 18:14

Arı ekmeğinin faydaları nelerdir? Arı ekmeği nedir, nelere iyi gelir?

İnsanlar için hayati önem taşıyan şeylerin başında şüphesiz ki oksijen gelir. Oksijen döngüsünün sürekli olarak devam edebilmesi için arılara gereksinim duyulur. Arıların olmadığı bir dünya her zaman eksik kalır. Arılar bal yapmalarıyla ünlü kanatlı böcek türü olarak bilinir. Ancak Arılar bal dışında perga adıyla tabir edilen arı ekmeğini de üretir. Bu ekmeğin sağlık açısından çok fazla yararı vardır. Peki, arı ekmeğinin faydaları nelerdir?

Haber 19-06-2023 17:47

Arı ekmeği nasıl tüketilir, hangi hastalıklara iyi gelir? Arı ekmeği günde ne kadar tüketilmeli, kilo aldırır mı?

Arı ekmeği doğal vitamin ve mineral kaynağıdır. Arılar kadar insanların da ihtiyacı olan arı ekmeği bal ve polenin fermente edilmesiyle üretilir. Arı ekmeği kansızlık sorunu başta olmak üzere depresyon, karaciğer hasarı ve diş eti kanamalarına iyi gelir. Arı ekmeğinin kansızlıktan depresyona, karaciğer hasarından diş eti kanamalarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Ayrıca arı ekmeğini diyet yapan kişilerin diyet listelerinde de sıklıkla görebiliriz. Arı ekmeği nasıl tüketilir?

Haber 06-12-2022 17:32

Arılar yavrularını besliyor! Türkiye’nin yeni keşfi: Kolon kanserini önler, enerji verir, mikropları yok eder

Dünyanın ekolojik sistemine verdiği katkıyla bilinen arılar, mucizevi besin balın da yaratıcılarıdır. Arıların hem dünyamıza hem de insanlığa olan faydaları bilinen bir gerçek. Arıların yavrularını beslemek için kullandığı arı ekmeği de denilen perganın mucizevi faydaları şaşırtıyor. Mucizevi faydaları arasında kolon kanserini önlemek olan perga anında etkisini göstermeye başlıyor. İşte hemen arı ekmeği tüketmeye başlamanıza neden olacak mucizevi faydalar...

Haber 20-05-2022 14:36