Aromaterapi Haberleri

Aromaterapi nedir, ne işe yarar? Aromaterapi nasıl uygulanır? Aromaterapi masajı

Günümüzde günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek denildiğinde pek çok kişinin aklına aromaterapi işlemi gelir. Aromaterapi işlemi, kozmetik alanında da birçok olumlu gelişmeye neden olduğundan sıklıkla tercih edilir. Peki gündemden inmeyen aromaterapi nedir, ne işe yarar?

Haber 26-03-2024 23:51

Evinizin havasını anında değiştirecek en iyi aromaterapi difüzörleri

Günün stresinden ve karmaşasından uzaklaşmak ve yaşam alanınızda lüks bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Evinizi birkaç basit dokunuşla bir spa alanına dönüştürmenizi sağlayacak harika bir önerimiz var! Hoş kokularla ruhumuzu ve zihnimizi dinlendiren aromaterapi difüzörlerinden oluşan bir liste hazırladık. Evinizde spadan çıkmış gibi bir atmosfer yaratmanızı sağlayacak, her beğeniye ve ihtiyaca uygun aromaterapi difüzörlerine gelin, birlikte göz atalım!

Haber 23-03-2024 02:25

Defne tohumu faydaları: Defne tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?

Defne tohumu, tıbbi ve mutfak alanında uzun süredir kullanılan bir bitki bileşenidir. İçeriğindeki uçucu yağlar ve fitokimyasallar sayesinde sindirimi kolaylaştırıcı, antimikrobiyal ve antioksidan özellikler taşır. Mide rahatsızlıklarının hafifletilmesi, solunum yollarının desteklenmesi ve ağrı kesici özellikleriyle bilinir. Peki, defne tohumunun faydaları nelerdir?

Haber 30-07-2023 23:22

Basit ve etkili masaj teknikleri - Rahatlatıcı masaj nasıl yapılır?

Masaj ve rahatlama bedenin ve zihnin gevşemesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Yoğun yaşam temposu, stres, fiziksel aktiviteler veya günlük sorumluluklar zamanla birikerek bedeni ve zihni yorabilir. Bu noktada masaj ve rahatlama teknikleri bir nefes alma molası sunar. Masaj uzman ellerle yapılan rahatlatıcı hareketleri içeren bir terapi yöntemidir. Bedendeki gerginlikleri çözerek kasları gevşetir, kan dolaşımını artırır ve stresin azalmasına yardımcı olur.

Haber 30-05-2023 10:25

Diğer Haber Etiketleri

Evinizi sakinleştirici bir sığınağa çevirecek en güzel ürün önerileri

Evinizdeki eşyaların enerjiniz üzerinde büyük etkisi olur. Darmadağın bir ev, ruh hâlinize olumsuz bir şekilde yansırken güzel ve uyumlu eşyalarla donatılmış ev de bir o kadar sakin ve huzurlu hissetmenizi sağlar. Bunun için size huzur veren eşyaları bulmanız gerekir. Evinizi sakinleştirici bir sığınağa çevirecek en güzel ürün önerilerinden oluşan liste sayesinde bu eşyalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Haber 08-09-2022 15:57

Kuru ciltten kurtulmanızı sağlayan yağlar! Buğday özü ve tatlı badem yağı nemlendiriyor

Uçucu yağlar, çiçeklerden, yapraklardan ve tohumlardan yapılan bitkisel özlü karışımlardır. Bazılarının belirli cilt durumlarını tedavi edebilen özellikleri vardır. Bugün size kuru ciltler için kullanabilecek uçucu yağlardan bahsedeceğiz.

Kadin 22-04-2021 17:00

Baş ağrısını şıp diye kesen uçucu yağlar! Biberiye yağını banyodaki suya eklemek...

Uçucu yağlar, bir bitkinin yapraklarından, gövdelerinden, çiçeklerinden, kabuğundan, köklerinden yapılan yüksek konsantre sıvılardır. Aromaterapi genellikle stresi azaltmak ve duyusal uyaranlar (koku) yoluyla dolaşımı iyileştirmek gibi sağlık yararları sağlayabilen esansiyel yağlar içerirler. Bununla birlikte bu yağlar baş ağrısı veya migren gibi belirli durumların tedavisine bile yardımcı olabilir.

Haber 01-03-2021 14:26