Arsenik Haberleri

Antik çağın en acı veren güzellik uygulamaları! Kleopatra'nın gizli reçetesi... Güzelleşmek için ölüme meydan okuyorlardı

Kadınlar eski çağlardan beri güzelleşmek ve bakımlı olmak adına çeşitli bakım yöntemleri deniyorlar. Bu bakım yöntemleri zaman zaman acı verici olabiliyor. Güzelliği ile tüm dünyada ilgi çeken Kleopatra'nın da kullandığı çeşitli bakım yöntemleri bulunuyor. Antik çağda güzelleşmek adına yapılan uygulamaların oldukça acı verici ve şaşırtıcı olduğu görülüyor.

Kadin

Emet'teki arsenikli su sorununun tamamen çözülmesi hedefleniyor

Kütahya'da bor madeni yataklarının bulunduğu ilçenin içme suyunda 1990'lı yıllarda litrede 600 mikrograma kadar ulaşan arsenik, belediyenin başka bir kaynağı devreye almasıyla büyük ölçüde azaltıldı - İlçe Halk Sağlığı ekiplerince her ay yapılan ölçümlere göre, içme suyundaki arsenik miktarı mevsim şartlarına bağlı olarak 20 ila 25 mikrogram arasında değişiyor

Haber

Rize'deki su yıllarca şifalı diye içilmişti! Arsenikli çıkması umurlarında olmadı: İnanmıyoruz

Rize'de yıllarca şifalı diye içilen su geçtiğimiz günlerde alınan numuneler sonucunda arsenikli çıkmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üzerine sağlıksız olduğuna dair tabela asılmasına rağmen vatandaşlar sudan tüketmeye devam etti. Kuyruğa giren vatandaşlardan biri, ''Buna inanmıyoruz. Bizim derelerimize, doğal sularımıza dokunulmasını talep etmiyoruz. Büyüklerimiz bu sudan sürekli içti, şimdiye kadar bir şey olmadı. Bu bölgedeki insanlar bu suyla mutlu'' ifadelerini kullandı.

Haber

Rize'de yıllardır şifalı diye içilen ama zehirli çıkan ılıca suyuna uyarı yazısı asılmıştı! Kimliği belirsiz kişilerce söküldü...

Olay, Rize'de yaşandı. Şifalı diye içilen ve alınan numunelerde sudaki arsenik oranı 27 kat daha fazla çıkınca içilmemesi için asılan ılıca suyundaki uyarı yazısı kimliği belirsiz kişilerce söküldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber

Arsenik

Arsenik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Arsenik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yer: Rize... Yıllarca şifalı diye içtikleri suyla ilgili gerçeği öğrenince şoke oldular

Rize'de bulunan ve yıllardır 'şifalı su' olarak bilinen ve tüketilen Andon ılıca suyuyla ilgili ortaya çıkan gerçek, vatandaşları hüsrana uğrattı. Yapılan incelemelerde, Rizelilerin şifalı sanarak tükettiği suyun arsenik oranı 27 kat fazla çıkınca çevre halkı büyük üzüntü yaşadı. Çeşmenin başına uyarı yazısı asılsa da suyun zehirli olduğuna inanmayan vatandaşlar içmeye devam etti.

Haber

Ağır metaller nelerdir? Ağır metallerin özellikleri nelerdir?

Çevre kimyası alanında yoğunluğu 5,00 g/cm3 ve üzeri olan metaller, ağır metaller olarak nitelendirilirler. Bu ağır metaller kendi aralarında esansiyel olanlar ve esansiyel olmayanlar olarak iki başlıkta kategorilendirilebilir. Ağır metaller nelerdir?

Egitim