Artrit Haberleri

Yemeden önce bir daha düşünün! O yiyecekler vücuttaki iltihapların artmasına neden oluyor

Yediğimiz bazı yiyecekler; ağrıya, şişmeye ve hareket kabiliyetinde sınırlamalara neden olan artritin artmasına yol açıyor. Uzmanlar vücuttaki iltihapların çoğalmasına sebep olan yiyecekleri açıkladı.

Haber 28-11-2023 09:47

Bu hatadan uzak durun! Vücutta dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. Geceleri uykudan uyandırıp hareket kabiliyetini kısıtlayan artrit ağrılarına ilişkin konuşan uzmanlar, bu durumdan muzdarip kişiler için açıklamada bulundu. İşte vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan 4 gıda...

Haber 23-10-2023 14:54

Kullandığı ilaç yüzünden cildi maviye döndü! 'Şirin Baba' lakaplı adam tekrar gündem oldu

Ten rengi nedeniyle 'Şirin Baba' lakabıyla tanınan Paul Karason, eski fotoğraflarının internete düşmesiyle birlikte tekrar gündem oldu. Sosyal medyada mavi renkli adamın fotoğraflarını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Paul, maviye dönüşme hikayesiyle herkesi etkiledi.

Haber 14-06-2023 09:03

Vücutta dayanılmaz ağrılara neden olan 4 gıda! Bu hatadan uzak durun

Yediğimiz sağlıklı yiyecekler daha enerjik ve zinde olmamızı sağlarken zararlı yiyecekler çeşitli hastalıklara ve ağrılara neden olabiliyor. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. İşte artrit ağrılarını artıran yiyecekler...

Haber 12-06-2023 17:23

Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Dayanılmaz eklem ağrılarını geçiriyor

Eklem ağrıları toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında bulunuyor. Artrit hastalığı eklemlerde dayanılmaz ağrılara neden oluyor. Artrit hastalarının ağrılarını geçirmek ve vücuttaki iltihabı atmak için uygun tedaviye başlamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vücuttaki iltihabı söken yiyecekler de bu dayanılmaz ağrıların hafiflemesini sağlayabiliyor. İşte uzmanların önerdiği ağrı kesici niteliğindeki yiyecekler...

Haber 12-05-2023 11:01

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Vücudunuzun iltihaplandığını gösteren ilk belirti

Uykudan uyandığımızda vücudumuzda yaşanan bazı farklılıklar önemli hastalıkların belirtileri arasında bulunuyor. Uzmanlar tekrarlayan belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor. Artrit belirtileri ilk olarak sabahları ortaya çıkıyor. Bu belirtilerin görmezden gelinmesi dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 29-01-2023 09:14

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-2022 09:13

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-2022 09:21

Ağzınıza sürmeyin! Vücudu iltihaplandırıyor, dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Artrit, eklemlerde meydana gelen vücut tarafından üretilen iltihabik durumlara deniliyor. Artrit bazı dönemlerde artış gösterebiliyor. Artritin artmasına artrit alevlenmeleri deniliyor. Bu artışın nedenleri arasında yanlış beslenme bulunuyor. Yediğimiz bazı yiyecekler vücuttaki iltihapların artmasına ve dayanılmaz ağrılar yaşamamıza neden olabiliyor. İşte vücuttaki iltihabı artıran kaçınılması gereken yiyecekler...

Haber 03-12-2022 18:57

Eklem sorunlarını azaltır, ağrıları dindirir: Eklem iltihabına iyi gelen besinler

C vitamini ile dolu yiyecekler yemek, artrit ve eklem sorunları riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Eklem iltihabı olarak da bilinen Artrit, ağrılı ve zayıflatıcı bir durum olabilir. Şu anda milyonlarca kişinin bu hastalıkla mücadele ettiği düşünülüyor. Tedavisi olmamasına rağmen, semptomları önlemek veya hafifletmek için atabileceğiniz adımlar vardır.

Haber 14-10-2022 16:56

Ağrı kesicileri çöpe atın: İltihabı kurutur, bünyeyi güçlendirir

Ağrılar, özellikle eklem ağrıları milyonlarca kişinin en büyük şikâyeti. Artrit, en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Çok az kişi artrit olduğunun farkındadır. Artrit, ağrı, şişme ve hareket kabiliyetini sınırlama gibi durumlara neden olabilir. Bu hastalıklar vücudun etrafındaki eklemleri ve bağ dokularını etkilemektedir. Araştırmalara göre, bir besin üç ay içinde düzenli kullanıldığında ağrı kesici kullanma ihtiyacınızı azaltabilir.

Haber 08-10-2022 16:58

Peynir düşündüğünüz kadar masum değil! Görür görmez kaçın: Ağrıyı tetikler, kronikleştirir...

Rafine karbonhidratlar doğrudan iltihaplanmaya neden olur. Bu iltihaplanma vücutta artrit ve kronik artrite neden olur. Vücutta oluşan iltihap dayanılmaz ağrılara neden olur. Ağrılı bir hayat sürmemek için rafine karbonhidratları hayatınızdan çıkarın veya sınırlamaya çalışın. İltihaplanmaya, bir tek rafine karbonhidratlar ve işlenmiş gıdalar neden olmuyor. Maalesef, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi peynir de iltihaplanmayı artıran besinler arasında yer alır.

Haber 30-09-2022 19:18

Kronik ağrıları tarihe gömüyor, iltihabı kurutuyor... Baharat değil adeta ilaç

Milyonlarca insanı huzursuz eden ağrıların kaynakların biri artrit. Vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabik bir durum olan artrit, el ve ayak bileği, diz ve eklemlerin iltihaplanarak şişmeye, sertleşmeye yol açar ve eklemlerde ağrı gibi durumlara neden olabilir. İnsanlar ağrılarını hafifletmek için başta ağrı kesiciler olmak üzere birçok yola başvuruyor. Ağrıları dindirecek yollardan biri de mucizelerle dolu baharatlardan birinde gizli.

Haber 10-09-2022 14:27

Kalça eklemi cerrahisi kimler için uygundur?

Kireçlenme tipi eklem hastalığının sık görüldüğü eklemlerden birisi de kalça eklemidir. Kalça eklemi sistem yapısındaki eklemlerden biri için aşınmaya ve dejenerasyona en açık eklemlerden biridir. Genelde 60 yaşın üzerinde görülse de, doğumsal kalça çıkığı, travmalar, artritler ve çocukluk çağı kalça kemiği hastalıkları gibi durumlarda daha erken yaşlarda ortaya çıkabilir.

Kadin 30-03-2022 14:26

İltihaplı eklem romatizması yani artrit nedir? İltihaplı eklem romatizması tedavisi nasıl olur? İltihaplı eklem romatizması ilaçları tedaviyi hızlandırıyor

İltihaplı eklem romatizması olarak bilinen artrit nedir? Kadınları erkeklere oranla 2 ya da 3 kat daha fazla etkileyen artrit belirtileri ile fark edilebilen bir hastalıktır. Erken tanının çok önemli olduğu artrit hastalığında tedavi süreci oldukça önem taşımaktadır. Artrit tedavisi doktorlar eşliğinde devam etmesi gereken ve sürekliliği önem arz eden bir hastalıktır. Artitte bitkisel tedavi gibi yöntemlere de sıkça başvurulmaktadır. Peki bu yeterli midir? Artrit çeşitleri de tedavide önemlidir.

Haber 12-10-2018 07:40

Artrit nedir? Artrit belirtisi nelerdir? Artrit tedavisi nasıl olur? Artrit hastalığı neden kaynaklanır?

Sigara içen ve enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görüldüğü tespit edilen artrit hastalığı, ilerleyen dönemlerde hastaların gündelik hayatlarını dahi engelleyecek noktaya gelmektedir. Bu sebeple artrit hastalığı tedavisi oldukça önem taşımaktadır. Artrit hastalığı neden olduğuna yönelik yapılan araştırmalar 150'den fazla romatizmal hastalığı hedef göstermektedir. Artrit belirtileri ve artrit semptomları konusunda bilgi veren Dr. M. Pınar Dönmez, artrit tedavisinin önemine vurgu yaptı.

Haber 11-10-2018 15:12

Artritlere dikkat

Halk dilinde 'kireçlenme' olarak bilinen artritler, tedavi edilmediği takdirde ileri yaşlarda eklemlerde ağrı ve kasılmalara neden oluyor.

Haber 30-12-2004 14:06