Asbest Haberleri

Tehlike harita üzerinde gösterildi! O bölgede 'silika'ya dikkat Binanın, betonun, taşın, toprağın olduğu her yerde...

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu deprem bölgesi için 'silika' uyarısı yaptı. Her binada asbest olduğunun söylenemeyeceğini ama silikanın, bina, beton, kum ve toprağın olduğu her yerde bulunabileceğini aktaran Akkoyunlu, bölgede asbest riskinden çok silika riskinin konuşulması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Mehmet Bayram da bölgeye gıda, su ve giyeceğe ek koruyucu toz maskelerinin de gönderilmesi, yıkım işlerinde gönüllü çalışanların koruyucu önlemlere dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Haber 18-03-2023 13:09

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Gülşen'in tutukluluğuna itiraz, Bakan Kurum'dan asbestli gemi açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt'te net mesaj...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Gülşen Çolakoğlu'nun tutukluluğuna itiraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt'te net mesaj, Bakan Kurum'dan asbestli gemi açıklaması, Avrupa'da mücadele edecek olan temsilcilerimizin rakipleri, İbrahim Tatlıses'in ölümden döndüğü kazada yeni gelişme...

Haber 26-08-2022 19:50

Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesinden asbestli gemi açıklaması:

"600 ton, 900 ton gibi dünyada hiçbir geminin üzerinde olmayan asbest miktarlarının söylenmesi sektörümüze ve buradaki şirketlere çok büyük zarar veriyor"

Yurthaber 04-08-2022 16:10

'Asbest' tehlikesi gündeme gelmişti! Tartışmalı uçak gemisi sökümüne ilişkin açıklama geldi

İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm işlemlerinin yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinde yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası üzerine yetkili kurumlardan açıklama yapıldı. Sök Denizcilik'ten yapılan açıklamada, "Sao Paulo gemisi özelinde iddia edilen asbest oranlarının gerçeği yansıtmadığı belgelendirilmiş ve ülkemiz ile Brezilya yetkili kurumlarına gerekli belgeler, raporlar ve analizler sunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Haber 18-07-2022 22:43

Asbest

Asbest Hakkındaki Haberler Mynet'te. Asbest Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vakalar en çok bu bölgelerde görülüyor! Korkutan açıklama: Yaklaşık 400 kanserli köy var, 100 bin kişi etkilendi

Türkiye'de 1970-2020 yıllarında üniversiteler tarafından yapılan araştırmalar incelendi, asbest maddesine bağlı kanser vakalarının görüldüğü köylerin haritasını çıkarıldı. Buna göre, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 400 köyde yaklaşık 100 bin kişinin asbestten etkilendiği görüldü. Prof. Dr. Lüfti Çöplü, asbestin ısıya ve aşınmaya çok dayanıklı madde olduğunu ve bu nedenle eski yıllarda özellikle köy evlerinin yapımında kullanıldığını söyledi.

Haber 09-03-2022 13:44

İzmir Aliağa'daki asbest iddialarına yanıt: Mevzuata aykırı işlem yok

İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisi yakınlarında toplanan toz numunelerinin analizinde sağlığa zararlı asbest lifleri tespit edildiğine yönelik iddiaların ardından açıklama yapan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal, “Biz, asbest konusunu aştık' dedi. Asbest Söküm Uzmanı Birol İnam da "Asbestli gemi çok az geliyor, gelse bile mevzuata göre oluşturulan karantina bölgelerinde sökülüyor" diye konuştu.

Haber 03-09-2021 09:45

İzmir'de gemi söküm tesisi yakınında asbest tespit edildi

İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisi yakınlarında toplanan toz numuneleri analiz edildi. İncelemeler sonucu sağlığa zararlı asbest lifleri tespit edildi. Toz numunelerini inceleyen asbest söküm uzmanı Nimet Koç, "Asbest, yüzyıllardır mucizevi bir mineral olarak görülmüştür ve her yerde kullanılmıştır. İnsanları öldüreceği fark edildiğinde bu madde sorgulanarak yasaklandı. Türkiye'de de 2010 yılında yasaklandı" dedi.

Haber 31-08-2021 16:02

Sökülmesi gündeme gelen ve asbest taşıdığı öne sürülen gemiyle ilgili açıklama

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa’da sökülmesi gündeme gelen ve 600 ton asbest taşıdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait NAe Sğo Paulo adlı uçak gemisi ile ilgili derneğe ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılan bir bildirim bulunmadığını açıkladı.

Haber 20-05-2021 11:05

İstanbul'da 'asbest' tehdidi! 39 ilçeden sadece 7'sinde sağlıklı denetim var

Olası İstanbul depremine hazırlık amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilirken, eski binaların yıkımı sırasında asbest konusunda gerekli denetimlerin yapılamadığı belirtildi. İstanbul’daki 39 ilçeden sadece 7’sinde denetimin yeterli olduğu aktarıldı.

Haber 16-04-2021 13:44

ASUD uyardı: İstanbul'da asbest alarmı!

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin asbest tehlikesinde alarm verdiğini söyleyen Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD), İstanbul’un asbest risk haritasını çıkardı. Dernek, Kağıthane Belediyesi'ni denetimde en başarılı belediyeler arasında gösterdi.

Haber 05-04-2021 14:27