Avrupa Günü Haberleri

Depremlerde 7 üyesini yitiren Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne'de konser verecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne'de konser verecek.

Yurthaber 28-04-2023 14:33

Erdoğan'dan 9 Mayıs Avrupa Günü mesajı: AB'nin kendine yeni bir hikâye yazmasının zamanı gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan'ın mesajında, "AB'nin, Ukrayna Savaşı'yla birlikte kendine yeni bir hikâye yazmasının zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber 09-05-2022 11:24

9 Mayıs Avrupa Günü nedir? Avrupa Günü neden ve nasıl kutlanır, tarihini hangi gelişmeden almıştır?

9 Mayıs Avrupa Günü, en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu gün 1985'den beri AB’ye üye tüm devletlerde ve aday ülkelerde kutlanıyor. Vatandaşlar, 9 Mayıs Avrupa Günü nedir? Avrupa Günü neden ve nasıl kutlanır, tarihini hangi gelişmeden almıştır? soru ve konu başlıklarını internette araştırmaya başladı. İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Haber 09-05-2022 08:25

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Günü'yle ilgili yayımlandığı mektupta "Bu zor günlerin, Türkiye - AB ilişkilerini yeniden canlandırmak konusunda sunacağı fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Şimdiye kadar ülkemize pek çok konuda ayrımcı ve dışlayıcı tutum takınan AB'nin, artık hepimizin aynı gemide olduğunu anladığını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 09-05-2020 12:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Günü mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Türkiye olarak, müzakere sürecinde karşılaştığımız çifte standarda rağmen stratejik hedef gördüğümüz Avrupa Birliği tam üyelik hedefine ulaşmakta kararlıyız" - "Ülkemizin tam üyeliği ekonomik, siyasi ve sosyal katkılarının yanı sıra Avrupa Birliği'ne daha katılımcı ve kucaklayıcı bir vizyon kazandıracak ve AB'yi küresel bir aktör haline getirecektir" - "Hal böyleyken, birkaç üye devletin engellemelerinden dolayı Türkiye'nin yıllardır ayrımcı ve dışlayıcı muameleye tabi tutulmasının haklı gerekçesi yoktur"

Haber 09-05-2019 20:39

Korona virüs tedbirlerinin ayrıntıları belli oldu

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan karalar doğrultusunda tedbirlerin ayrıntılarını açıkladı.

Haber 09-05-2019 16:54

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "Türkiye şimdiye kadar, Avrupa'nın güvenliği adına türlü fedakarlıklar yapmış, kıtadaki istikrar ve refah ortamına önemli katkı sağlamıştır ancak Türkiye'nin Avrupa'ya yapacağı esas katkı, AB'ye tam üyeliği ile mümkün olacaktır"

Haber 09-05-2019 13:57

Büyükelçiler Avrupa Günü için raket salladı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığınca düzenlenen "Avrupa Günü Tenis Turnuvası"nda büyükelçiler ter döktü

Haber 04-05-2019 21:37

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından Avrupa Günü konseri

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından "Avrupa Günü" konseri

Haber 03-05-2019 22:53

10. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü

Etkinlik dolayısıyla Bulgaristan ve Yunanistan'dan bisikletçilerin de arasında bulunduğu yaklaşık 500 sporcu Edirne'ye geldi

Haber 13-05-2018 14:37

Avrupa'nın entegrasyon süreci Türkiye'siz tamamlanmayacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek: - "Türkiye, Avrupa'nın bir parçası. Ne Avrupa'nın tarihi ne de geleceği Türkiye'siz yazılamadığı gibi, Avrupa'nın entegrasyon süreci de Türkiyesiz hiçbir zaman tamamlanmayacaktır" - "Demokratik, laik, müreffeh, halkı Müslüman olan bir Türkiye'nin Avrupa entegrasyonu, aslında sadece Avrupa'nın değil dünyanın muhtaç olduğu bir olgudur" - "Türkiye'nin AB üyelik noktasındaki kararlığı, güçlü şekilde devam edecek ve ilişkiler tekrar rayına girecek. Bunun için ortak bir çaba gerekiyor, bu çaba Avrupa ve Türkiye'nin geleceği açısından önemli, Türkiye'nin de Avrupa'nın da menfaatinedir" - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger: - "Günümüz dünyasında AB her zamankinden daha vazgeçilmez" - "Biz, AB olarak hep beraber taahhütlerimizi gerçekleştireceğiz"

Finans 09-05-2018 23:13

AB büyükelçisinden Türkiye'ye Türk kahvesi ile mesaj

AB Büyükelçisi Berger, 9 Mayıs Avrupa Günü mesajını eşinin yaptığı Türk kahvesi eşliğinde paylaştı - Büyükelçi Berger: - "Türkiye'yi insan hakları, hukukun üstünlüğü ve temel haklar gibi değerleri amaç edinmeyi temel alan bir topluluğun, bir ülkeler birliğinin parçası olarak görmek isterim" - "(AB'nin ikinci 3 milyar avro taahhüdü) Gelecek hafta Ankara'da bakanlıklar ile bu paranın nasıl harcanacağını ele alacağımız ilk resmi görüşmelerimizi başlatacağız" - "(Vize serbestisi görüşmeleri için AB'den gelecek heyet) Bu ay gelecekler. Görüşme için en uygun zamanı belirlemeye çalışıyoruz"

Haber 09-05-2018 14:46

AB'de Avrupa Günü kutlanıyor

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini: - "AB, ekonomik kalkınma, iş, güvenlik ve haklara ihtiyacı olan halkımız için vazgeçilmezdir"

Haber 09-05-2018 12:34

Erdoğan'dan Avrupa Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliği projesi, eksik kalmaya mahkumdur. Küresel belirsizliklerin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi, eşitlik, adalet gibi AB'nin üzerine kurulu olduğunu iddia ettiği evrensel değerler ve Birliğin geleceği ciddi sınamalarla karşı karşıyadır" - "Bir Avrupa ülkesi olan Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin sürüncemede bırakılması, Avrupa bütünleşmesinin tamamlanamadığını göstermektedir" - "Hemen her gün bir ibadethanenin kundaklandığı, Müslümanlar'a ait iş yerlerinin saldırıya uğradığı, dili, dini ve rengi farklı olduğu için insanların sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığı bir Avrupa'nın istikbali de karanlık demektir" - "Ülkemiz, birkaç üye devletin ihtirasından kaynaklanan sabotajlara rağmen, stratejik hedef olarak gördüğü katılım sürecine bağlılığını halen korumaktadır. Türkiye, AB ile birçok alanda mevcut olan iş birliği mekanizmalarını ortak çıkarları doğrultusunda devam ettirmek arzusundadır"

Haber 09-05-2018 12:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Avrupa Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Avrupa Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber 09-05-2018 11:56

Görünen o ki AB ileride dağılma sürecine girecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli: - "Görünen o ki Türkiye ile ilgili uzun zamandır fasıl açmayan AB ilerleyen süreçte kendisi dağılma sürecine girecek"

Haber 09-05-2018 11:08

Çavuşoğlu'ndan 9 Mayıs Avrupa Günü mesajı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Coğrafi ve tarihsel olarak bir Avrupa ülkesi olan Türkiye, Avrupa'nın güvenliğine, istikrarına ve refahına katkıda bulunmuştur" - "AB'ye aday ülke olarak Türkiye, AB’nin karşı karşıya kaldığı mevcut sınamaların üstesinden gelmesini temenni etmektedir" - "Dayanışma kisvesi altında AB ülkelerinin çıkarlarının hukukun üstünlüğünden üstün tutulması eğilimini endişeyle karşılıyoruz"

Haber 09-05-2018 09:17

Yıldırım'dan Avrupa Günü mesajı

Başbakan Yıldırım: - "Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığının olağan siyasi söylemlere dönüşmesi, AB'nin geleceği hakkındaki endişeleri artırmaktadır" - "AB, küresel anlamda söz sahibi olmak ve dünyada barışın sağlanması için kurucu değerlerini yaymak istiyorsa bunu, bütünleşmesini gerçek anlamda tamamlamadan, dolayısıyla Türkiye'nin üyeliği gerçekleşmeden başaramaz"

Haber 08-05-2018 17:06

Türkiye'nin AB'ye üyeliği her iki tarafın çıkarınadır

YASED Başkanı Erdem: - "AB-Türkiye ilişkilerinin olumlu bir şekilde devam ettirilmesi, ikili ilişkilerin Türkiye'nin AB'ye üyelik perspektifinde geliştirilmesi her iki tarafın çıkarınadır" - "Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne üyeliğini destekleyen YASED olarak, tüm Avrupa yurttaşlarının Avrupa Günü’nü kutluyoruz"

Finans 08-05-2018 17:02

Bisikletle Osmangazi Köprüsü'nden geçtiler

Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde, KSO AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 150 kişi yağışlı havada bisikletleriyle köprüden geçiş yaptı

Haber 06-05-2018 13:27