Avrupa Parlamentosu Haberleri

Avrupa alev alev yanıyor: Çiftçilerin bu seferki adresi Belçika! Öfkeli kalabalık sokakları yakıp Avrupa Parlamento binasını kuşattı

Son dönemde Avrupa'nın genelinde hükümetlerin uyguladıkları tarım politikaları çiftçileri ayağa kaldırdı. Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan'da yoğun şekilde protesto gerçekleştiren çiftçilerin bugünkü adresi Belçika'nın başkenti Brüksel oldu. Çiftçiler sokakları ateşe verip Avrupa Parlamentosu binasını kuşattılar.

Haber 01-02-2024 14:42

Dışişleri'nden AP'nin Karabağ kararına tepki: Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Avrupa Parlamentosu'nun Karabağ ile ilgili kararına tepki gösterilerek, "Bir kesim popülist ve ayrımcı AP üyesinin ülkemizi hedef alan söylemlerini esas alan bu kararı kınıyoruz." denildi.

Haber 05-10-2023 20:27

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin 2022 Türkiye raporuna sert tepki! 'Akıl dışı buluyoruz'

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) kabul edilen 2022 Yılı Türkiye Raporu'na sert tepki gösterdi. Bakanlık yaptığı açıklamada "Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresinin açıldığı, kıtamızın istikrarı ve güvenliği açısından böylesi kritik bir dönemde, AP’nin ilişkilerimizin belkemiği olan katılım müzakereleri yerine farklı arayışları gündeme getirmesini akıl dışı buluyoruz" dedi.

Haber 13-09-2023 23:33

'Bazı marjinal çevrelerin tesiri altında...' Bakan Tunç'tan Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' raporuna tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye rapor taslağına tepki göstererek, "Söz konusu rapor taslağının içeriği incelendiğinde, Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel ve verilere dayalı olarak değerlendirmekten oldukça uzak olduğunu üzülerek görmekteyiz" dedi.

Haber 19-07-2023 11:23

Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Avrupa Parlamentosu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda yapılan eylemi kınadı

Dışişleri Bakanlığı, "PKK ile iltisaklı şahısların AP’ye bu kadar rahat girebilmeleri ve istedikleri gibi gösteri yapabilmeleri kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

Haber 15-02-2023 22:31

Avrupa Parlamentosu'nda yolsuzluk skandalı! İddialar peş peşe geldi

Avrupa Parlamentosu (AP) yolsuzluk skandalıyla çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde, aralarında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin bulunduğu bazı milletvekillerinin rüşvet ve yolsuzluğa karıştığı iddiaları sonrası bu kez de bir diğer Yunan milletvekili Maria Spyraki ile ilgili iddialar ortaya atıldı. İşte haberin detayları...

Haber 15-12-2022 20:11

Avrupa Parlamentosu çalkalanıyor! Yunan milletvekili Eva Kaili rüşvet almaktan gözaltına alınmıştı... Yeni detaylar belli oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) yolsuzluk suçu ile çalkalanıyor. Parlamentonun eski başkan yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili'nin rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alınması sonrası yolsuzluk soruşturması kapsamında ele geçirilen nakit paranın 1,5 milyon avro olduğu rapor edildi. Öte yandan Eva Kaili'nin yanı sıra parlamentodaki başka isimlerin de yolsuzluk ve rüşvet suçlarını işlediği iddia edildi.

Haber 13-12-2022 18:37

Avrupa’nın konuştuğu rüşvet skandalında yeni gelişme! Yolsuzluk ve kara para aklamayla suçlanmıştı... Kocasıyla şirket kurmuş

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili'nin de aralarında olduğu dört kişinin Katar'dan rüşvet aldıkları gerekçesiyle karıştığı yolsuzluk soruşturması Avrupa’da geniş yankı uyandırdı. Belçika'da Avrupa Parlamentosu'nun 14 başkan yardımcısından biri olan Yunanistan Sosyalist Milletvekili Eva Kaili, Brüksel’de gözaltına alınmıştı. Yolsuzluk davasında yeni bir gelişme yaşandı ve Atina’nın merkezinde Eva Kaili ve eşi Francesco Giorgi’nin bir şirket açtığı ifade edildi.

Trend 13-12-2022 10:09

AP'de Eva Kaili depremi! Babası İstanbul kökenli olan eski sunucu, Parlamento'nun Barbie'si diye anlıyordu

Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Kaili ve dört diğer kişinin bir Körfez ülkesinden rüşvet aldığından şüphe duyuluyor. Öte yandan AP tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı olduğu belirtilen olayla ilgili gözaltına alınan eski sunucu Kaili'nin babasının İstanbul kökenli olduğu öğrenildi.

Haber 11-12-2022 08:27

AP Başkan Yardımcısı'na gözaltı şoku! Yolsuzluk ve kara para aklamadan suçlanıyor

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması kapsamında Brüksel'de gözaltına alındı.

Haber 09-12-2022 23:46

Apple'ın şarj girişi lightning'e ve nicesine elveda! 2024'ün sonuna kadar...

AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor. Avrupa Parlamentosu (AP), 2024 bitimine kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeyi onayladı. Yasayla, USB-C taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi olacak. Beklentiye göre Apple'ın şarj girişi lightning'e ve nice şarj girişine elveda denilecek. Cihazlarda USB-C şarj girişinin bulunması gerekecek.

Haber 05-10-2022 10:08

Avrupa Parlamentosu doğalgaz ve nükleer enerjinin 'yeşil' olduğuna karar verdi

Avrupa Parlamentosu, doğalgaz ve nükleer enerji santrallerine yapılan yatırımları iklim dostu olarak nitelendiren Avrupa Komisyonu yasa tasarısını önlemek için sunulan bir önergeyi reddetti. Böylece bu yatırımların yeşil, sürdürülebilir ve çevre dostu olduğunu savunan yasa tasarısının kabulünün de önü açılmış oldu.

Haber 06-07-2022 16:14

AB'de bir dönem sona eriyor! 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli araçların satışının yasaklanmasına onay

Avrupa Birliği ülkelerinde bir dönem sona eriyor. Avrupa Parlamentosu (AP), 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışının yasaklanmasına dair öneriyi onayladı. Söz konusu karara ikinci el araçların dahil olmadığı belirtildi.

Haber 09-06-2022 07:40

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AP'ye sert tepki: Bencil bir yaklaşım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) raporu ile ilgili, "Eleştirdiği konularda Türkiye ile demokratik dayanışma üretmek yerine sadece eleştiri yapan bir yaklaşım sağlıklı değildir" ifadelerini kullandı.

Haber 08-06-2022 18:19

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na tepki: Reddediyoruz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporundaki önyargılı ve gerçek dışı değerlendirmeleri reddediyoruz." denildi.

Haber 07-06-2022 20:21

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye oylaması! 2021 raporunda dikkat çeken ayrıntılar

Avrupa Parlamentosunda (AP) Türkiye hakkında hazırlanan 2021 yılı raporu kabul edildi. Raporda Türkiye ile AB ilişkilerinde son dönemde "az da olsa bir iyileşme" olduğu kaydedildi. Türkiye'nin stratejik öneminin vurgulandığı raporda Türkiye ile iş birliği ve diyaloğun sürmesi gerektiğine yer verildi. Raporda ayrıca şartlar sağlandığında Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılmasına destek verileceği bildirildi.

Haber 07-06-2022 17:04

Tarih verildi! AB, yeni benzinli ve dizel otomobilleri yasaklamaya hazırlanıyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek verdi.

Finans 11-05-2022 22:58

Bakan Çavuşoğlu'ndan Frontex açıklaması! Bütçenin bir kısmı göçmenlerin geri itilmesinde kullanıldı

Avrupa Parlamentosu'nun Frontex'in harcamalarına ret kararı vermesiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Bütçenin bir kısmı göçmenlerin geri itilmesinde kullanıldı." dedi. AP, Avrupa Birliği'nin dış sınırlardan sorumlu kurumu Frontex'in bütçe harcamalarına, geri itmelerdeki rolü ve yönetim sorunları gibi nedenlerle onay vermemişti. Akdeniz ve Ege'deki geri itme vakalarında rolü olduğu iddia edilen Frontex'in direktörü istifa etmişti.

Haber 05-05-2022 16:23

Yeni dönem yakın! Avrupa, tek tip şarja yeşil ışık yaktı: Peki Apple ne yapacak?

AP milletvekilleri, AB ülkelerinde satılan tüm telefon, tablet ve dijital kameraların ortak bir şarj bağlantı noktasına sahip olmasını öngören düzenlemeye ilişkin müzakere pozisyonunu belirleyen belgeye onay verdi. Böylece tek tip şarja yeşil ışık yakıldı. Karardan en çok Apple'ın etkilenmesi bekleniyor. Peki Apple böyle bir karar karşısında neler yapabilir?

Haber 05-05-2022 10:33

Avrupa Parlamentosu’ndan ‘tek tip şarj aletine’ onay

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yakın bir gelecekte tüm akıllı telefonlar, tabletler, kulaklıklar ve diğer elektronik cihazlar için tek tip şarj aleti kullanılmaya başlanacak.

Haber 20-04-2022 20:12

Detaylar gizli tutuluyor! Roberta Metsola, Kiev'i ziyaret edeceğini açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola Kiev'i ziyaret edeceğini açıkladı. Bir trenin önünde çekilmiş fotoğrafını yayımlayan Metsola ziyaretiyle ilgili detay vermedi. Ziyaretin detaylarının güvenlik nedeniyle gizli tutulduğu ifade edildi.

Haber 01-04-2022 09:44

Ukrayna Avrupa Birliği'ne girecek mi? Avrupa Parlamentosu'ndan Ukrayna'nın AB üyeliğine destek

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta kritik gelişmeler yaşanırken Avrupa Parlamentosu'na telekonferans yöntemiyle katılarak açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin konuşması gündem olmuştu. Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya-Ukrayna savaşı konusunda düzenlenen olağanüstü oturumda Ukrayna'nın AB üyeliğine destek veren karar tasarısını kabul etti.

Haber 01-03-2022 20:45

Gazetecilerden Macron ve AP Başkanı Metsola'ya tepki! Salonu terk ettiler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, gerçekleştirdikleri basın toplantısında soru almayınca gazeteciler duruma tepki göstererek salonu terk etti.

Haber 19-01-2022 22:29

SON DAKİKA | AP Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti. 2 haftadır hastanede tedavi gören 65 yaşındaki David Sassoli'nin bağışıklık sistemindeki bozukluktan kaynaklanan ciddi bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-01-2022 09:15

Şahin ve Türeci'nin resimlerinin euro banknotların üzerine basılması önerildi

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Moritz Körner, Kovid-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin resimlerinin euro banknotlarının üzerinde yer almasını teklif etti.

Haber 01-01-2022 18:51

AB'den nitelikli göçmenleri çekme uygulaması! Artık daha esnek

Avrupa Birliği (AB), AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek "yüksek nitelikli göçmenleri" çekmek amacıyla "AB Mavi Kartı" adı verilen uygulamasını daha esnek hale getirdi.

Haber 15-09-2021 22:36

Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin Türkiye kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda bugün kabul edilen Türkiye'ye ilişkin karara tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında, "Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin başka ülkelerin yargı süreçleri hakkında ultimatom vermeye kalkmaları sadece haddini aşmak değil tam bir iki yüzlülüktür" denildi.

Haber 08-07-2021 22:34

AK Parti'li Turan: Bunlar tek dişi kalmış canavar

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Avrupa Parlamentosu’nun İspanyol Milletvekili öncülüğünde kabul ettiği raporu eleştirdi.

Haber 21-05-2021 22:15

AP: Türkiye ile tam üyelik müzakereleri askıya alınsın

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etti.

Haber 20-05-2021 07:59

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'ten AP'nin ülkücü hareket çağrısına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2019-2020 yılı Türkiye Raporu'nda, üye ülkelere ülkücü hareketi Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesine ekleme olasılığını araştırma, derneklerini yasaklama ve faaliyetlerini yakından izleme çağrısına ilişkin, "Dışişleri Bakanlığının açıklaması, ifade ve fikir özgürlüğünün savunucusu olması gereken AP'nin nasıl bir çelişki ve önyargı içinde olduğunu gözler önüne serdi." ifadelerini kullandı.

Haber 19-05-2021 23:27

Dışişleri Bakanlığı'ndan AP raporuna tepki: Kabul edilmesi mümkün değildir

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan karara tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye-AB ilişkilerini yeniden canlandırmaya yönelik çaba harcanan bir dönemde, (AP'nin) nesnellikten uzak tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.

Haber 19-05-2021 21:09

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu görüşüldü

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) hazırlanan 2019-2020 Türkiye Raporu genel kurul oturumunda görüşüldü. AB Konseyi adına söz alan AB dönem başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, Türkiye'ye kapıları kapatmadıklarını vurgulayarak, "AB'nin Türkiye ile iş birliği ve karşılıklı faydaya dayalı bir ilişki geliştirmede stratejik çıkarı bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Haber 18-05-2021 18:43

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Avrupa Parlamentosu'nun kararına sert tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Avrupa Parlamentosu’nun son kararına sert tepki geldi. Şentop, "Avrupa Parlamentosu'nun (AP) son kararındaki ülkemize yönelik bilgisizce, asılsız ve kötü niyetli iddiaları reddediyoruz" dedi.

Haber 13-03-2021 14:12

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda kabul edilen Suriye ihtilafına ilişkin kararda Türkiye'ye yöneltilen ifadelere tepki göstererek, "Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Suriye ihtilafının 10. yılı vesilesiyle kabul edilen kararda yer verilen, milyonlarca Suriyeliye kucak açan ve ihtilaf nedeniyle tek başına ağır sorumluluklar üstlenen ülkemize ilişkin asılsız iddiaları reddediyoruz" açıklaması yaptı.

Haber 12-03-2021 23:32

Avrupa Parlamentosu'ndaki Suriye tasarısı kabul edildi

Avrupa Parlamentosu (AP), Suriye'de iç savaşın başlamasının 10. yılında "Suriye çatışması-Ayaklanmanın ardından geçen 10 yıl" başlıklı karar tasarını kabul etti. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden askerlerini çekmesi istenen tasarıda, Türkiye'nin bu bölgeyi yasa dışı şekilde işgal ettiği ve bunun Suriye'de, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz'de barışı tehlikeye attığı ileri sürüldü.

Haber 11-03-2021 20:07

AP önünde canlı yarasa yemek isteyen aktivist gözaltına alındı

Avrupa Birliği’nin (AB) Kovid-19 aşısı alımlarının adaletsizliğe yol açtığı gerekçesiyle Avrupa Parlamentosu önünde canlı yarasa yiyerek protesto etmek isteyen Rus aktivist gözaltına alındı.

Haber 18-02-2021 16:20

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok: Karar, zamanı gelince

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok, Kopenhag Zirvesi'nden Türkiye için çıkan karar konusunda, AB'ye yeni üye olacak 10 ülkenin de katılımının gerektiğini söyledi.

Haber 13-12-2002 18:34

AP'den ABD'ye uyarı

Avrupa Parlamentosu'nun ana siyasi gruplarının tüm liderleri, ABD'yi, Birleşmiş Milletler (BM) desteği olmaksızın Irak'ya yönelik bir askeri harekatın düzenlenmesi konusunda uyardı.

Haber 04-09-2002 15:13