Ayşe Kulin Haberleri Ve Son Dakika Ayşe Kulin Haberleri

Ayşe Kulin Haberleri Ve Son Dakika Ayşe Kulin Haberleri

Yazar Ayşe Kulin 26 Ağustos 1941’de İstanbul’da doğdu. Amerikan Kız Kolejinde lise eğitimini tamamladıktan sonra Sosyoloji bölümü okuduğu London School of Economics’den mezun oldu. Güneş, Cumhuriyet ve Dünya gazetelerinde muhabirlik yapmakla beraber çeşitli dergilerde yazı işleri müdürlüğü ve yazarlık yaptı.

Dizi ve film yapımlarında senarist, sanat yönetmeni ve sahne yapımcısı olarak çalıştı. Kaleme aldığı birçok roman ve biyografik eser ile çok sayıda ödül kazandı. Eserlerinden büyük bir kısmı senaryolaştırılarak sinema ve dizi sektörüne uyarlandı. Yalın anlatımı ve başarılı dil kullanımı ile en çok okunan yazarlar arasına giren Ayşe Kulin ilk öyküsü Güneşe Dön Yüzünü’yü 1984’te yayımladı.

Bu kitap Kırık Bebek adı ile beyazperdeye aktarıldı ve Kültür Bakanlığı Ödülünü kazandı. Ayşe Kulin Bir Tatlı Huzur, Aylin, Geniş Zamanlar, Köprü, Nefes Nefese romanlarının yansıra pek çok hikaye yazdı. İtalyanca çevrilen eseri Nefes Nefese 2016 yılında Premio Roma’da En İyi Yabancı Roman ödülünü kazandı.

Ayşe Kulin Haberleri

Ayşe Kulin: Gökçek'le aynı ödül beni rencide etti

Yazar Ayşe Kulin, CNN TÜRK ekranlarından yayınlanan "Aykırı Sorular" programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haber 04-02-2014 12:12

Diğer Haber Etiketleri

Ayşe Kulin

Ayşe Kulin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ayşe Kulin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.