Bademcik Iltihabı Haberleri

Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Bademcik iltihabı belirtileri nedir, tedavisi için ne yapılmalı?

Bademcik iltihabı nedenleri kış aylarında yaşanan soğuklar ve mevsim değişimleri gibi görünse de yaz aylarında tüketilen soğuk yiyecek, içecek ve tatlılar da sebebi olabilir. Özellikle çocukların dondurma tüketimini arttırdığı yaz aylarında bademcik iltihabı kaçınılmaz olmaktadır. Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Bademcik iltihabı tedavisi için ne yapmak gerekir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci, çocuklarda bademcik iltihabı ile ilgili yapılması gerekenleri anlattı.

Kadin 13-05-2022 16:17

Bademcik iltihabı neden olur? Bademcik tedavisinde ameliyat hangi durumlarda gerekir?

Bademcik iltihapları genellikle mikroplarla olmaktadır. Virüsler ve bakteriler boğaz enfeksiyonunu yaratırlar. Halk arasında beta mikrobu diye bilinen mikrop vücutta ciddi problemler yaratmaktadır. Bu mikrop türünün kandaki toksinleri, böbreklerde, kalpte ve eklemlerde problem oluştururlar. Böbreklerde böbrek yetmezliğine, kalpte kalp romatizmasına, eklemlerde eklem romatizmasına neden olurlar.

Haber 19-01-2021 13:51

Tonsilit nedir? Tonsilit neden olur?

Dilin arka kısmında ve boğazın iki yanında yer alan yapılara bademcik adı verilir. Tıp dilinde bademciklere tonsil denir. Peki tonsilit nedir? Bağışıklık sisteminin bir parçası olan bademciklerin iltihaplanmasına tonsilit denir.

Haber 28-12-2020 13:44

Bademcik Şişmesi : Neden olur, nasıl geçer?

Bademcikler, vücuda solunum yoluyla giren virüslere ve mikroplara karşı savunma merkezidir. Eğer mikroplar çok güçlüyse yani bademciklerin mücadelesi büyük ise mücadele sonunda bademcikler şişip iltihaplanır. Mikropları filtreleme görevi olan bademciklerin iltihaplanması ya da şişmesi her yaşta görülebilir.

Haber 24-06-2020 10:30

Diğer Haber Etiketleri

Bademcik Iltihabı

Bademcik İltihabı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bademcik İltihabı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 23-04-2006 23:44

Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, kış şartlarında, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 19-01-2006 02:07

Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, kış şartlarında, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 17-01-2006 14:33

Bademcik ameliyatlarında ağrısız dönem

Çevre dokuları zedelemeksizin, kansız, ağrısız ve iyileşmenin kısa sürede gerçekleştiği "Thermal welding" yöntemi ile yapılan bademcik ameliyatları seçkin bir tedavi yöntemi olarak ülkemizde de uygulamaya başlandı. Doç. Dr. Erhun Şerbetçi, bademcik ameliyatlarındaki yeni uygulamaları Mynet okurları için yazdı.

Haber 24-11-2005 01:30

Bademciklerin önemi biliyor musunuz?

Servergazi Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Arif Yorulmaz, bademcik ve geniz etinin çocuklarda hastalıklardan korunmada çok önemli olduğunu, ancak sık iltihaplanması durumunda önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Haber 22-09-2005 18:14