Bağ Doku Haberleri

Rahim sarkması ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer? Rahim sarkması ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar?

Uterus, dölyatağı ya da rahim, bir gebelik organıdır. Embriyo onun içinde büyür. Doğmamış olan bebeğin beslenmesinden, korunmasından ve doğum sırasında dışarıya çıkmasından sorumludur. Ancak zaman içinde ve çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde sarkma yaşayabilen bir organdır. Çeşitli belirtiler ile kendini gösteren rahim sarkmasına ne zaman ve hangi durumlarda müdahale edileceği alanında uzman doktor tarafından belirlenmelidir.

Kadin 15-12-2023 20:11

Rahim sarkması nedir, rahim sarkması neden olur? Rahim sarkması nasıl anlaşılır?

Gebelik durumlarında, doğum anına kadar fetüsün yuvalanması, beslenmesi, korunması gibi görevleri üstlenen rahim, sahip olduğu kas yapısı ve dokusu ile doğum sırasında bebeğin dışarı itilmesini de sağlar. Kadın üreme sisteminde önemli bir rolü olan rahimde çeşitli rahatsızlıkların oluşumunun önüne geçebilmek için düzenli olarak doktor kontrolü yapılması gerekli ve önemlidir.

Kadin 15-12-2023 19:23

TikTok’un sahte trendleri yüzünden cinsel organınızı perişan etmeyin

Bir jinekoloğa göre vajinayı güvenli ve etkili bir şekilde sıkılaştırmanın bazı yöntemleri var. Ancak TikTok gibi platformlarda, kaynağı güvenilmez ve uzmanlığı belirsiz kişilerin verdiği bazı yöntemler cinsel organınıza zarar verebilir. Evde kullanılan lazerler, çeşitli çubuklar, şifalı otlar ve jeller gibi vajina daraltma yöntemleri test edilmediği için kesinlikle güvenli değildir. Vajinanızı sıkılaştırmanın en güvenli yolu, pelvik tabanınızı güçlendiren Kegel egzersizleri yapmaktır.

Kadin 23-10-2022 07:19

Dermatologların kendi ciltleri için kullandıkları en iyi ürün önerileri

Günlük cilt bakım rutinimizin her aşamasında birçok markanın ürünü yer alıyor. Sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir tene sahip olmak; uzmanların önerilerine kulak vermekten geçiyor. Peki, dermatolog onayı ile üretilen ve klinik testlerden başarıyla geçen ürünleri keşfetmeye ne dersiniz?

Kadin 09-09-2022 14:50

Bağ Doku

Bağ Doku Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bağ Doku Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.