Bal Arısı Haberleri

Düzce'de arıcılar ormandaki kovanlarına selde zarar gören yoldan güçlükle ulaştı

Düzce'nin Yığılca ilçesinde arıcılar, kovanlarının bulunduğu ormanlık alana selde zarar gören yoldan güçlükle gitti.

Yurthaber 21-06-2023 10:48

Pervari balı nedir, faydaları nelerdir? Pervari balı nasıl üretilir ve nasıl tüketilir?

Doğal zengin floradan ve yararlı bitkilerden ile beslenen arıların ürettiği bal da şifa kaynağı oluyor. Türkiye'nin en çok öne çıkan ballarından Siirt Pervari Balı, tadı ve aromasıyla da dikkat çekiyor. Üretildiği bölgenin bitki örtüsüne ve iklimine tam uyum sağlayan bu bal türü, hoş aroması ve yoğun dokusu nedeniyle yaygın olarak tüketilmektedir. Pervari balı nedir? Pervari balı nasıl üretilir?

Haber 10-04-2023 15:07

Çam balı nedir, hakiki çam balı nasıl anlaşılır? Çam kozalağı balı nasıl yapılır, hangi aylarda olur?

Eski dönemlerden itibaren bal tüketimi oldukça yaygındır. Bal sadece lezzetiyle değil içeriğindeki bileşenlerle de insan vücudu faydalı bir besindir. Arının doğadaki çiçeklerle buluşarak ortaya çıkardığı bu mucizevi besin, birçok farklı bitkiden üretilebilir. Bunlardan biri de çam ağacıdır. Bildiğimiz baldan farklı olarak, çam balının geçmişi çok eskiye dayanır. Çam balı faydalarıyla birlikte popüler bal türleri arasındadır. Çam balı nedir, çam kozalağı balı nasıl yapılır?

Haber 10-04-2023 15:06

Anzer balı nedir, hangi çiçekten olur? Anzer balı nerede yetişir, ne işe yarar?

Anzer balı, Türkiye’nin en değerli balları arasında bulunan ve insan vücuduna bolca yararı olan adıyla ünlü bir baldır. Anzer balını değerli yapan faktörler arasında faydaları olduğu gibi az bulunması da yer alır. Sadece belli bir bölgede yetişen bu balın, üretilemediği yıllara rastlanır. Balın üretildiği bölge üzerindeki çalışmalara göre; anzer balının üretildiği çiçeklerin birçoğu endemik yani sadece bölgede yetişen çiçeklerdir. Anzer balı nerede yetişir?

Haber 10-04-2023 15:06

Bal Arısı

Bal Arısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bal Arısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kantaron balı nedir, faydaları nelerdir? Kantaron balı nasıl üretilir ve tüketilir?

Guinnes Rekorlar Kitabı’nda Dünyanın en kıymetli balı olarak yerini alan kantaron balı, Türkiye’nin mağaralarında üretiliyor. Bu bal rakımı 2 bin 500 metre yüksekte yer alan mağaralardan toplanıyor. Bilinen bal yetiştiriciliğinden farklı olarak üretiliyor. Kantaron balı besin değeri yüksek olan, yararlarıyla birlikte fiyatı da oldukça dikkat çeken bir besindir. Kantaron balı nedir, kantaron balı nasıl üretilir?

Haber 10-04-2023 14:41

Gümrük kapısında şaşkına çeviren görüntü! Belinde bin 100 adet bal arısı ele geçirildi

Sarp Gümrük Kapısı'nda görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Gümrükten geçmek isteyen bir kişinin şüpheli hareketlerini fark eden Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, yolcuya üst araması yaptı. Yolcunun beline sarılı 110 ahşap kutu içerisinde tam bin 100 arı ele geçirildi. Bir aracın yakıt deposunda ise 104 kilogram 150 gram kestane balı bulundu. İşte olayın detayları...

Haber 27-10-2022 11:35