Ben Haberleri

Hiçbiri tesadüf değil! Vücudunuzdaki benlerin ruhsal ve bedensel anlamları

Vücudumuzdaki benler, fiziksel özelliklerimizin bir parçasıdır. Birçok kişi bunların aynı zamanda ruhsal ve bedensel anlamlar taşıdığına inanır. Benlerin konumları bazı inanışlara göre kişisel ve spiritüel anlamlar taşıyabilir.

Kadin 22-03-2024 16:00

'Hayatlarında bir kez bile olsa...' Türkiye genelinde o uygulama başlıyor! Ücretsiz olacak '20'nin üzerindeyse...'

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bengü Nisa Akay, Türkiye'de görülme sıklığı artan cilt kanserinin erken dönemde tespiti ve insanları bu konuda bilgilendirmek için 17 il ve 41 merkezde ücretsiz "ben" taramalarının başlatılacağını bildirdi. Benlerin büyüyüp büyümediğinin takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Akay, vücutta 50'nin üzerindeki, kollarda 20'nin üzerindeki benin melanom kanseri gelişimi açısından risk faktörü olduğunu söyledi.

Haber 18-05-2023 16:35

Türk araştırmacılar buldu! Diyabetin ciltteki bilinmeyen belirtisi... Hemen kontrol edin!

Diyabet çağımızın riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Tüm yaşam koşullarının değişmesine sebep olan diyabetin tehlikeli hastalık risklerini artırmaması için erken teşhis edilmesi ve doğru tedaviye başlanılması gerekiyor. Türk araştırmacılar ciltte ortaya çıkan tip 2 diyabet riskinin yüksek olduğu o belirtiyi açıkladı.

Haber 05-03-2023 09:07

Geçer diyerek geçiştirmeyin! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun...

Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.

Haber 23-01-2023 09:14

Ben

Ben Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ben Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzmanlar uyarıyor: Benlerinizin görünümüne dikkat!

Cilt sağlığı adına benlerin kontrolünü aksatmamak gerekiyor. Uzmanlar benlerinizin görünümü hakkında bilinçli olmanız ve değişim gösteren benleriniz olduğunda mutlaka doktora görünmeniz hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 04-07-2022 16:47

Vücutta çıkan her ben tehlikeli mi? Nelere dikkat edilmeli?

Bebek doğduğunda vücudunda bulunan ve zaman içinde değişim gösterebilen kahverengi benlere doğumsal benler denir. Bu benlerden küçük çaplı olanlar, nadiren doğum sırasında mevcut olmayıp, yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkabilir ki bunlara “geç ortaya çıkan doğumsal ben” denir. Ancak tüm benler doğumsal olmayabilir. İlerleyen yaşlarda benler ortaya çıkabilir.

Haber 07-06-2022 12:32

Kuaförü sayesinde hayatı kurtuldu! Çocuğu yaptı sanmıştı...

43 yaşındaki Lee King kafasında farklı renkte yuvarlak desen olduğunu fark etti. Kafasında görülen karalanmaları çocuğunun yaptığını düşünen Lee kuaförü sayesinde bilinçlenerek doktora göründü. Lee kuaförünün yaptığı uyarılar ile doktora görünerek kafasında iyi huylu beni olduğunu öğrendi.

Haber 23-05-2022 11:25

Doğduğu günden beri çare arıyor! Tedaviye başladılar ama bu sefer de...

Carolina Fenner, 2019'da kızı Luna'yı doğurduğunda, yaşanacakları böyle hayal etmemişti. Yüzünde halk arasında ben olarak bilinen devasa boyutta Melanositik nevus ile doğan bebeğini zor günler bekliyor. Bebeğin yüzündeki devasa benin kanserli olma ihtimali çaresiz anneyi harekete geçirdi. ABD’de yaşayan anne Rusya’da bir klinikle tedavi için anlaştı. Ancak hiçbir şey umdukları gibi gitmedi...

Haber 09-03-2022 14:53
ben

Vücudunuzdaki benlere dikkat! Şekilleri ve boyutları ipucu veriyor

Benlerin renkleri, şekilleri ve boyutlarının ipuçları verdiğini söyleyen Medicana Avcılar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fikret İrkin ben oluşumundaki en önemli faktörün genetik yatkınlık olduğunu belirtti ve ekledi: Vücudun yüzde 5’inden büyük alanı kaplayan doğuştan benlerin kanser gelişim riski fazladır.

Haber 11-12-2021 15:42
ben

Vücutta hızla yayılıyorsa dikkat! Benlerle ilgili yanlış bilgi sağlığınızdan edebilir

Doğuştan var olan veya doğumdan sonra ortaya çıkan, deriye rengini veren ve halk arasında "Ben" olarak bilinen “Melanositik nevüs”lerde bir çoğalma görülüyorsa kanser riski taşıyabileceğini kaydeden Dermatolog Elif Topçu, derideki değişikliklerin vücudun bir uyarısı olduğunu kaydetti.

Haber 25-11-2021 09:27

Benler kanserin habercisi

Güven Hastanesi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Meltem Özer, derideki ben veya renkli lekedeki değişikliğin malign melanom yani "kanserleşmiş ben"in erken belirtisi olabileceğini söyleyerek, "Ozon tabaksında meydana gelen incelme nedeniyle dünyaya daha fazla miktarda UV ışınının ulaşması, insanların güneş ve solaryum gibi UV kaynaklarına daha çok maruz kalması nedeniyle melanom sıklığı giderek artmaktadır" dedi.

Haber 30-05-2009 09:22

Fazla bende kanser riski

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, vücuttaki her benin kötü olmadığını ve kansere dönüşmeyeceğini bildirdi.

Haber 23-08-2008 12:06

Benler ve deri kanseri arasında ilişki tespit edildi

Yaz nedeni ile güneşlenme,güneşte kalma süresinin arttığı şu günlerde vücudumuzdaki benler ve bunlarda oluşan değişiklikler çok önem kazanmaktadır.

Haber 19-04-2008 16:22

'Ben'lerden ne zaman korkmalı?

Ünlü Müzisyen Melih Kibar'ın yaşamını yitirmesine neden olan ve tıpta "malign melonom" diye adlandırılan ben cinsine karşı uyarıda bulunan Alman Nişantaşı Kliniği Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, bu ben cinsinin erken müdahale edilmediği taktirde ölümlere neden olduğunu söyledi.

Haber 11-04-2005 10:17
ben

Benler kötü huylu tümöre dönüşebiliyor

Uzmanlar, halk arasında "ben" olarak bilinen nevuslerin, nadiren de olsa kötü huylu tümöre dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Haber 30-11-1999 00:00
ben