Biden Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi? İlk açıklama ABD'den geldi: Kirby '9 Mayıs' sorusuna yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapacağı ziyaretin iptal edildiği iddiası son günlerde gündem olmuştu. Konuyla ilgili ilk açıklama ABD'den geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ziyarete ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

Haber 25-04-2024 22:44

Biden ve Netanyahu'ya açık açık söyledi: İran'a karşı saldırı olursa destek vermeyiz!

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e İHA saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Biden görüşmede ABD'nin İsrail'e yönelik desteğini bir kez daha vurgularken; saldırıyı "olabilecek en güçlü şekilde" kınadıklarını iletti. Biden Netanyahu'ya, ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir yanıt niteliği taşıyan saldırısına ise karşı çıkacağını belirtti.

Haber 14-04-2024 08:35

Biden’dan çok konuşulacak Netanyahu ve İsrail sözleri: ‘Kırmızı çizgi yok’

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini ifade ederek Gazze’de devam eden İsrail saldırıları hakkında da tüm dünyada ses getirecek açıklamalarda bulundu. Biden açıklamasında "İsrail'i asla bırakmayacağım. Silah yardımının duracağı, demir kubbenin cephanesiz kalacağı bir kırmızı çizgim yok" dedi.

Haber 10-03-2024 09:01

Biden'dan itiraf gibi açıklama: Binlerce masum ve çocuk öldürüldü

ABD Başkanı Biden, Orta Doğu'daki insanlık dışı saldırılarla ilgili konuştu. Yine İsrail'i savunmaktan vazgeçmeyen Biden itiraf gibi açıklamasında, 30 binden fazla Filistinli'nin öldüğünü söyleyerek, "Bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Haber 08-03-2024 07:21

Biden'dan Putin ağır hakaret!

ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco'daki bir bağış toplama etkinliğine katıldı. Biden, Rus devlet başkanı Vladimir Putin'e o.... çocuğu dedi.

Haber 22-02-2024 11:06

Biden talimat verdi! ABD’den çok konuşulacak Rusya kararı! Putin’in tepkisi ne olacak?

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın hapishanede öldürülmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Beklenmeyen ölüm haberinin ardından bir açıklama da ABD’den geldi. ABD yönetimi, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede ölümünden sorumlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik cuma günü yeni yaptırımlar açıklayacağını duyurdu. İşte detaylar…

Haber 21-02-2024 07:40

Biden kimyasal felaket sonrası Cahit Aral'dan rol çaldı! Zehirli olmadığını göstermek için...

ABD'nin Ohio eyaletinde geçtiğimiz sene meydana gelen tren kazasında bölgeye kimyasal madde yayılmıştı. Olayın yıl dönümünde East Palestine bölgesine ziyarete gelen ABD Başkanı Joe Biden, endişeli halkı teskin etmek için bir bardak su ve kahveyi yudumlayarak içti. Bölge halkı suyun temiz olduğu konusunda şüpheli. Biden'ın bu tutumu, 1986 yılında meydana gelen Çernobil felaketi sonrası Karadeniz'de yaşayan halkı yatıştırmaya çalışan Sanayi Bakanı Cahit Aral'ı akıllara getirdi.

Haber 17-02-2024 12:57

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Başkan Biden'a çağrı yaparak açıkladı: 'ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya'

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, detayını vermediği konuyla ilgili olarak Başkan Joe Biden'ın tüm bilgi ve belgeleri Kongre ile paylaşması gerektiğini bildirdi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise konuyla ilgilendiklerini ve ilgili Temsilciler Meclisi komite üyeleriyle perşembe günü görüşeceğini bildirdi.

Haber 14-02-2024 21:50

İsrail'in Gazze'deki katliamları hız kesmeden devam ediyor! Refah'ta ambulanslar yetersiz kalıyor... Dünyadan tepki yağıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırına yakın bölgesi Refah şehrine düzenlediği saldırılarda yararlıları taşımak neredeyse imkansız hale geldi. Ambulansların yetersiz kaldığı Refah'taki İsrail katliamına da dünyadan tepki yağmaya başladı. ABD Başkanı Joe Biden dahi Netanyahu'yu Refah konusunda uyardı.

Haber 12-02-2024 11:31

SON DAKİKA | Ürdün'deki saldırı sonrası Biden'dan açıklama: Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa...

Ürdün'de geçtiğimiz günlerde Suriye sınırındaki bir ABD üssüne İHA ile saldırı düzenlenmişti. 3 askerin öldüğü, 34 askerin yaralandığı saldırı sonrasında İran yanlısı Şii bir grup saldırıyı üstlenmişti. Bu saldırı ile birlikte ABD'nin nasıl bir hamle yapacağı gündem olmuştu. Beklenen açıklama ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi.

Haber 30-01-2024 19:10

Senatörler Biden'a karşı harekete geçti! Tahran'ı hedef alın baskısı nereye varacak?

Ürdün'ün kuzeydoğusunda insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldürülmesi üzerine ABD'de Biden karşıtı cumhuriyetçi senatörler, İran'a ateş püskürüyor. Biden'a İran'ın başkenti Tahran'ın hedef alınması konusunda baskı yapan senatörler, ABD'nin İran karşısında da "başarısız" olduğunu ifade etti. Dünya kamuoyu Biden'ın muhalefetin baskılarına dayanıp dayanamayacağına kilitlenmiş durumda! Tahran hedef alınırsa nükleer güce sahip İran'ın tepkisi nasıl olacak?

Haber 29-01-2024 14:32

Biden mı, Trump mı tartışması sürerken ABD'den dikkat çeken anket geldi! İkisi de değil

Dünya 2024 yılında ABD'deki başkanlık seçimini takip edecek. Aday yoklama çalışmaları devam ederken ABD'li seçmen, "Trump mı, Biden mı?" sorusuna "İkisi de değil" yanıtını verdi.

Haber 14-12-2023 23:20

'Haham' Biden'ın sözünü kesti: Ateşkes çağrısında bulundu! Biden'ın cevabı kafaları karıştırdı

ABD Başkanı Joe Biden 2024 Başkanlık Seçimleri ile ilgili Minnesota eyaletinde düzenlenen bir programda konuştu. Biden konuşurken sözünü keserek araya giren ve kendini 'haham' olarak tanıtan Jessica Rosenberg adında bir kadın, "ateşkes çağrısı"nda bulundu. Biden'ın çağrı üzerine söylediği, "tutsakların dışarı çıkarılması için çatışmalara ara verilmesi" sözleri ise salonda kafaları karıştırdı.

Haber 02-11-2023 21:41

Putin'den Biden'a yanıt! 'Krep yapıp bize çaya gelsin' dedi, aldığı kararı açıkladı: Kinjal füzeleri yüklü Rus uçakları...

Çin'deki temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Rusya lideri Putin, Gazze'deki hastaneye düzenlenen saldırıyı insani felaket olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarına da yanıt veren Putin, "O zaman tüm silahlarını geri alsın. Krep yapıp bize çaya gelsin" dedi. Amerika'nın bölgedeki gerilimi tırmandırdığını iddia eden Rus lider, "Kinjal hipersonik füzeleri yüklü Rus uçakları artık Karadeniz'de devriye atacak" ifadelerini kullandı.

Haber 19-10-2023 07:33

SON DAKİKA | 'Ateşkese varıldı' iddiasına İsrail ve Hamas'tan yalanlama! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e uyarı: 'Büyük bir hata olur'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur. Ama girip Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçıları yok etmesi gerekiyor" dedi. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro İsrail ile dış ilişkilerin askıya alındığını açıkladı. Öte yandan sabah saatlerinde ateşkese varıldığı aktarılmıştı. İsrail ise ateşkes iddialarını yalanladı.

Haber 16-10-2023 09:53

Biden'dan Suriye kararı! Ulusal acil durum hali uzatıldı

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye kaynaklı, Amerikan ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak için ilan edilen "ulusal acil durum" halinin uzatılmasına karar verdi.

Haber 12-10-2023 23:25

Biden'dan 'İsrail-Filistin' açıklaması: Çok net ve kesin desteğimiz var

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin çatışmasının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Biden desteklerini açık bir dille ifade ederek, "İstihbarat desteği vereceğiz. Daimi temasta kalacağız. Mısır, Türkiye, BAE, Umman da bu görüşme trafiğinde olacak." dedi.

Haber 07-10-2023 22:01

ABD Başkanı Biden'ın gafları Trump'ın diline düştü! Böyle taklit etti...

ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki seçimlerde en büyük rakibi olan ABD eski Başkanı Donald Trump, bir konuşmasında Biden'ın yaşlılığına atıfta bulunarak taklidini yaptı.

Haber 30-09-2023 09:26

Son dakika: ABD'den İran'a yeni yaptırım! Ahmedinejad detayı dikkat çekti

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran İstihbarat Bakanlığına yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

Haber 18-09-2023 17:56

Biden'dan 'Aşure Günü' mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure günü nedeniyle sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayımladı.

Haber 29-07-2023 21:31

ABD Başkanı Biden'ın köpeği Gizli Servis personelini ısırdı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın köpeğinin birçok kez Gizli Servis personelini ısırdığı ortaya çıktı. Beyaz Saray, ısırma hadiselerinin ardından Biden ailesinin, köpek için yeni bir eğitim üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Haber 25-07-2023 19:25

Yapay zeka Biden'ın da radarına girdi! Uyanık olmalıyız

Dünyada gündem olan yapay zeka çalışmaları ABD Başkanı Joe Biden'ı da harekete geçirdi. Hem risklere hem de fırsatlara vurgu yapan Biden, "Yeni gelişen teknolojilerin demokrasimize ve değerlerimize yönelik oluşturabilecekleri tehditler konusunda gözü açık ve uyanık olmalıyız." dedi.

Haber 21-07-2023 21:40

SON DAKİKA | Biden'dan Erdoğan'a İsveç'in NATO üyeliği için teşekkür! 'Cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz...'

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. İsveç'in NATO üyeliği için varılan anlaşmaya işaret eden Biden, "Cumhurbaşkanı Erdoğan; cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz" dedi. Biden'in Twitter paylaşımına yanıt veren Erdoğan ise "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz." dedi.

Haber 12-07-2023 22:40

SON DAKİKA | Tüm dünyanın gözü NATO zirvesinde! Erdoğan-Biden görüşmesinde dikkat çeken mesaj: Yeni süreç başlıyor

Son dakika haberi: Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kritik NATO Zirvesi'nde diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleriyle peş peşe görüştü. Erdoğan, Litvanya'da ABD Başkanı Biden ile de bir araya geldi. Görüşme öncesinde açıklama yapan Erdoğan "Önceki görüşmelerimiz ısınma turlarıydı, yeni süreç başlıyor" ifadelerini kullandı. İki lider arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Haber 11-07-2023 14:02

SON DAKİKA | Türkiye, İsveç ve NATO mutabakatına Biden'dan ilk yorum! ABD'den dikkat çeken F-16 çıkışı

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk etme kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Biden, "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım" dedi. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışını açıktan desteklediklerini ve Türkiye'nin Avrupa Birliği hedeflerini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. İşte detaylar...

Haber 10-07-2023 23:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü! Birbirinden önemli konular konuşuldu; AB üyeliği, Ukrayna, F-16'lar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna'nın NATO'daki konumu, İsveç'in NATO üyeliği, F-16'ların teslimi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik süreci ele alındı.

Haber 09-07-2023 20:38

ABD Başkanı Biden'ı cinsel tacizle suçlamıştı! Gündem olan iddia sonrası Putin'e sığınmak istedi

Amerikalı bir kadın ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlamıştı. ABD'de kendisinin fiziksel tehlikede olduğunu düşünen kadın Rusya vatandaşlığı almak için Moskova'ya gitti.

Haber 31-05-2023 17:06

Son dakika: ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonu

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Haber 29-05-2023 21:26

Kritik G7 Zirvesi Japonya'da başladı! Teyakkuza geçtiler

Japonya'nın dönem başkanlığında, ülkenin güneybatısındaki Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Zirvesi 2023 başladı. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderlerinin katıldığı Zirve'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Japon emniyeti, Hiroşima genelinde teyakkuza geçti. Biden, 1945'teki atom bombası saldırısı sonrası Hiroşima'ya gelen görevdeki ikinci ABD Başkanı oldu.

Haber 19-05-2023 09:15

Beyaz Saray duyurdu! ABD'deki borç limiti açmazı nedeniyle Biden'ın yurt dışı ziyaretleri iptal edildi

ABD Başkanı Joe Biden, "borç limiti" konusunda yapacağı görüşmeler nedeniyle Avustralya ve Papua Yeni Gine ziyaretlerini iptal etti.

Haber 16-05-2023 23:33

Biden'dan kritik ekonomi açıklaması: Tüm dünyanın başı derde girer

Pandemi sonrası dünya çapında yaşanan ekonomik dalgalanmaların ardından ABD Başkanı Joe Biden'dan kritik bir açıklama geldi. Dünya liderlerinin ABD'deki temerrüt riskini merak ettiklerini belirten Biden, "Çünkü temerrüde düşersek tüm dünyanın başı derde girer." ifadelerini kullandı.

Haber 10-05-2023 23:12

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Biden'ı kırmadı! Beyaz Saray’daki akşam yemeğinde şarkı söyledi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden tarafından onuruna verilen akşam yemeği sırasında Biden’ın ricası üzerine “American Pie” adlı şarkıyı söyledi.

Haber 27-04-2023 22:21

ABD'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret! Biden, Zelenskiy ile görüştü

ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna lideri Zelenskiy ile bir araya geldi. Öte yandan Beyaz Saray tarafından Biden’ın Ukrayna ziyaretine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye çalışan seçkinlere ve şirketlere karşı ek yaptırımlar açıklayacağız" ifadeleri kullanıldı. Biden'ın ayrıca Doğu bölgesindeki diğer ABD müttefiklerinin liderleriyle görüşmek üzere Polonya’ya gideceği bildirildi.

Haber 20-02-2023 13:47

Son dakika: FBI ekiplerinden ABD Başkanı Biden'ın evinde arama

Son dakika haberine göre, geçtiğimiz günlerde ofisinde gizli belgeler bulunan ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Biden'ın avukatları, FBI'ın Biden'ın daha önce "gizli belge" çıkan Delaware'deki konutunda arama yaptığını bildirdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 01-02-2023 18:15

FBI, ABD Başkanı Biden'ın evinde 6 gizli belge daha buldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın Delaware eyaletindeki evinde 13 saat süren aramada 6 gizli belge daha bulunduğu belirtildi.

Haber 22-01-2023 19:32

ABD Başkanı Joe Biden doğruladı! Yeni gizli belgeler bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Delaware eyaletinde yer alan Wilmington’daki konutunun garajında yeni gizli belgelerin bulunduğunu doğruladı. Biden, "İnsanlar, gizli materyalleri ciddiye aldığımı biliyor" ifadelerini kullandı.

Haber 12-01-2023 19:16

Son dakika: Biden ve Zelenskiy'den ortak açıklama! Rusya'ya net mesaj verdiler

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Biden, Putin'in savaşı bitirmek istemediğini ve kışı bir silah olarak kullandığını söyledi. Ukrayna'nın her zaman yanında olacaklarını ifade eden Biden, "Rusya, masum Ukraynalı sivilleri hedef alıyorlar. Rusya'nın hesap vermesi için çabalarımız sürüyor. Bedelini ödeyecek." dedi. Öte yandan Zelenskiy de, Biden'ın açıklamaları sonrası teşekkürlerini iletti.

Haber 22-12-2022 00:53

ABD ve Rusya arasında anlaşma! Brittney Griner ile silah kaçakçısı takas edildi

Bir süredir Rusya'da tutuklu bulunan Amerikalı basketbolcu Brittney Griner, ABD ve Rusya arasında yapılan mahkum takası kapsamında serbest bırakıldı. Bu olay iki ülkede de büyük yankı uyandırdı.

Spor 08-12-2022 16:43

Elon Musk, Twitter’ın o sansürünü ifşa etti! Eski yönetimin Biden’in oğlu Hunter Biden’in paylaşımlarını nasıl sansürlediğini anlattı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik belgeleri ifşa etti. Musk, Twitter eski yönetimi ile Demokratlar arasındaki sansür yazışmalarını serbest gazeteci olarak bilinen Matt Taibbi adlı Twitter kullanıcısı üzerinden ifşa etti.

Trend 03-12-2022 10:21

Dünyanın gözü bu açıklamadaydı! Biden'ın çağrısına Putin'den yanıt

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'e çağrı yapmıştı. “Eğer Putin, gerçekten bu savaşı bitirmenin bir yolunu bulmaya karar verirse onunla konuşmaya hazırım” diyen Biden'a Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin, Putin’in Biden ile müzakereye açık olduğunu ancak Rus ordusunun Ukrayna’dan çıkmaya hazır olmadığını bildirdi.

Haber 02-12-2022 13:19

ABD Başkanı Biden şart koştu! Putin o kararı verirse onunla konuşurum

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın mantıklı bir şekilde sona ermesinin tek yolunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'dan çekilmesi olduğunu belirterek, "Eğer Putin, gerçekten bu savaşı bitirmenin bir yolunu bulmaya karar verirse onunla konuşmaya hazırım" dedi.

Haber 01-12-2022 22:22

Biden ve Şi ilk kez yüz yüze görüştü! Çin'den ABD'ye net mesaj: Aşılmaması gereken ilk kırmızı çizgimiz

G20 Zirvesi için Endonezya'da bulunan ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ilk kez yüz yüze ikili görüşme gerçekleştirdi. Tayvan krizine ilişkin gelişmelerin de masaya yatırıldığı görüşmede, Çin Devlet Başkanı Şi, "Tayvan, aşılmaması gereken ilk kırmızı çizgimizdir" mesajını verdi.

Haber 14-11-2022 19:55

Biden telefonda Zelenskiy'e kızdı! İşte ABD Başkanı'nın öfkeden kendini kaybetmesinin sebebi...

Rusya-Ukrayna savaşında ABD her zaman en önemli etkenlerden biri oldu. Sıcak temasın başlamasının ardından ABD maddi destek konusunda Ukrayna'nın en büyük destekçilerinin başında yer aldı. Haziran ayında bütçenin konuşulduğu bir telefon görüşmesinde ise ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e çok öfkelendi. ABD kaynaklarına dayandırılan habere göre Biden öfkeden kendisini kaybetti. İşte iki lider arasındaki gerilimin sebebi...

Haber 31-10-2022 22:37

ABD ve Suudi Arabistan arasında 'petrol' krizi! Tansiyon yükselmişti, yeni açıklama: Yakın zamanda...

ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, OPEC+ grubunun petrol üretimini azaltma kararı sonrası gerilmişti. Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Suudi Arabistan'a güvenlik yardımı konusunda değişikliklerin olabileceğini açıklayarak "Söyleyeceğim şey yakın zamanda" dedi. Suudi Arabistan'dan ise “Krallığın, Ukrayna savaşında Rusya'nın yanında yer aldığı yönündeki suçlamalara şaşırıyoruz” açıklaması geldi.

Haber 17-10-2022 07:03

Biden'dan dünyayı tedirgin eden açıklama! Armageddon riski en yüksek seviyede

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, Moskova-Washington hattında gerilimi yükseltti. Rusya'nın Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etmesinin ardından 'nükleer silah' tehditi sonrasında ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD Başkanı Joe Biden, nükleer "Armageddon" riskinin 1962'deki Küba Füze Krizi'nden bu yana en yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Haber 07-10-2022 11:32

Biden’dan yeni skandal! Mikrofonu unuttu küfür etti…

ABD Başkanı Joe Biden son zamanlarda yaptıkları ile dünyada gündem olmaya devam ediyor. Biden bu kez de mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek küfürlü şekilde konuştu. Biden’ın bu görüntüleri tüm dünyada ses getirirken son zamanlarda gelen tartışılan görüntülerine de bir yenisi daha eklendi.

Haber 07-10-2022 09:04

ABD'de Başkanı Biden'dan marihuana hamlesi! Hepsini affetti

ABD Başkanı Joe Biden yayınladığı yazılı mesajda marihuana taşıdığı ya da kullandığı için hapiste olan herkese af çıkardığını duyurdu. "Marihuana reformu" adını verdiği yeni düzenlemede bu yüzden dolayı hapiste olan herkesin sosyal hayata dönmede sıkıntı yaşadığını vurgulayarak hapis cezasının abartılı olduğunu savundu.

Haber 06-10-2022 23:20

ABD Başkanı Biden, Kraliçe 2. Elizabeth'in tabutunu ziyaret etti

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya geldi. Biden ve eşi, yarınki cenaze töreni öncesi Kraliçe Elizabeth'in Westminster Hall'daki tabutunu ziyaret etti, ardından Lancaster House'da Kraliçe Elizabeth'in taziye defterini imzaladı.

Haber 18-09-2022 23:02

ABD Başkanı Biden'dan havalimanı eleştirisi: Dünyada ilk 25 arasında değiliz

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'deki havalimanlarının durumunu eleştirdi. Boston'daki Logan Havalimanı'nda konuşma yapan Biden, "Amerika'da hiçbir havalimanı, hiçbiri dünyada ilk 25 arasında değil" ifadelerini kullandı. Başkan Biden, imzaladıkları altyapı paketi ile havalimanlarına milyarlarca dolarlık yatırım yapabileceklerini dile getirdi.

Haber 12-09-2022 22:12