Birleşmiş Milletler Haberleri

Libya'ya asker gönderilmesinin 24 ay daha uzatılmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2024'ten itibaren 24 ay uzatılmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurthaber 05-12-2023 07:51

Bakan Fidan'dan önemli açıklamalar! BMGK uluslararası barış ve güvenliği sağlamak konusunda başarısız oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu. Fidan, "Başta Güvenlik Konseyi olmak üzere çağımızın kurumları bir kez daha uluslararası barış ve güvenliğe yönelik sorumluluklarını yerine getiremediler” dedi.

Haber 29-11-2023 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı öncesi önemli temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 28-11-2023 18:16

BM: Gazze’de nüfusun neredeyse tamamı açlıkla karşı karşıya

BM Dünya Gıda Programı (WFP) dün yaptığı açıklamada Gazze’de gıda sisteminin çökmesi sebebiyle vatandaşların açlıkla karşı karşıya kaldığını belirterek, nüfusun neredeyse tamamının gıda yardımına ihtiyacı olduğu konusunda uyardı. 

Haber 17-11-2023 11:33

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'nin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz, acı kayıplarımız var!

Gazze'ye yönelik bombardıman devam ederken, İsrail ordusu bugün abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını vurdu. Onlarca ölünün olduğu öğrenildi. İsrail'in başlattığı kara harekatına karşı Hamas'tan da peş peşe sürpriz saldırılar geldi. Lübnan'dan İsrail’e fırlatılan bir roket, Kiryat Şmona kentine düştü. Gazze'nin kenar mahallelerine yaklaştıklarını belirten İsrail Başbakanı Netanyahu ise acı kayıpları olduğunu duyurdu.

Haber 02-11-2023 15:54

BM'den milyonları ilgilendiren çağrı! Ölüm kalım meselesi

Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi'ndeki aralıksız süren bombardımanlarla ilgili "acil insani bir ateşkesin milyonlarca insan için ölüm kalım meselesi" dedi.

Haber 01-11-2023 18:42

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki: Yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum

İsrail ile Birleşmiş Milletler arasındaki Gazze krizi sürüyor. Dışişleri Bakanı Cohen'ın görüşmesini iptal etmesi ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ın istifa çağrılarının ardından, BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki geldi. Guterres, Hamas'la ilgili sözlerinin "bazıları tarafından yanlış yorumlandığını" vurgulayarak, bu durum karşısında şoke olduğunu belirtti. Diğer yandan İsrail BM temsilcilerine vize vermeyeceklerini de duyurdu.

Haber 25-10-2023 18:10

BM Genel Sekreteri Guterres'ten itiraf gibi açıklama! Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi çağrısında bulunurken, Hamas'tan ise rehineleri serbest bırakmasını istedi. Guterres öte yandan yaşananlarla ilgili "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber 16-10-2023 00:38

Birleşmiş Milletler karargahı vuruldu! İki taraf da uyarıldı

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) tarafından yapılan açıklamada, Lübnan-İsrail sınırındaki Naqoura’da bulunan BM karargahına roket isabet ettiği bildirildi.

Haber 15-10-2023 20:57

Dünya Gazze'den gelen haberlere kilitlenmişken İran'dan İsrail'e gözdağı! Müdahale ederiz...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının yoğunlaşması üzerine İran, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail'e gözdağı verdi. İran'ın İsrail'e, "Gazze'ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacağını" bildirdiği öğrenildi. İşte haberin tüm detayları!

Haber 15-10-2023 00:13

Çatışmaların ardından flaş karar! BM acil olarak toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Orta Doğu’daki şiddet olayları konusunda yarın acil bir toplantı yapacağı duyuruldu.

Haber 07-10-2023 20:09

Fransa'nın olimpiyatlardaki başörtüsü yasağına tepkiler büyüyor! Birleşmiş Milletler de devreye girdi...

Fransa'da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na milli sporcularının başörtüsüyle katılmasına getirilen yasağa başörtülü Fransız basketbolcu Salimata Sylla, "Bizi istemeyen bir ülkede doğduğumuzu görmek, üzücü olduğu kadar aşağılayıcı." diyerek tepki gösterdi.

Spor 05-10-2023 18:09

ABD Başkanı Biden'dan Rusya hakkında sert söylem! Barışın önündeki tek engel...

ABD Başkanı Joe Biden, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kritik açıklamalarda bulundu. Biden yaptığı açıklamada, Rusya'yı Ukrayna'daki savaşta barışın önündeki tek engel olarak gördüğünü ifade etti.

Haber 19-09-2023 17:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’li sunucuya sert tepki: ‘Kesmeye hakkın yok!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a katıldığı bir programda Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili soru yöneltildi. Soruyu cevapladığı sırada sunucu tarafından sözünün kesilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın" dedi. Öte yandan Erdoğan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin olarak "Sayın Putin, bu savaşın bir an önce bitirilmesini istiyor" diye konuştu.

Haber 19-09-2023 06:29

Kıbrıs'ta skandal üstüne skandal! Türk tarafına girip GKK askerini darbettiler, KKTC'den çok sert açıklama geldi: Yanlarına kalmayacak

Türk askeriyle BM askerlerini Kıbrıs'ta karşı karşıya getiren gerginliğin ardından Barış Gücü askerleri yine bir skandala imza attı. Dün meydana gelen olayda BM Barış Gücü askerleri Türk tarafına girdiği yetmedi, üstüne bir de müdahale etmeye çalıştıkları GKK askerlerinden birini darbettiler. KKTC'den "Bu, yanlarına kalmayacak" mesajıyla çok sert tepki geldi.

Haber 12-09-2023 09:24

BM'den korkunç uyarı! Yıl sonuna kadar 200 bin çocuk açlıktan ölebilir... O ülkede büyük tehdit!

Birleşmiş Milletler (BM), 2023 yılının sonuna kadar yardımlar ulaşmazsa Mali'de 200 bin çocuğun açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

Haber 02-09-2023 10:34

Kongo'da katliam gibi polis müdahalesi! 48 ölü...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler karşıtı eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan çatışmalarda 48 kişi hayatını kaybetti...

Haber 31-08-2023 15:46

Türk askerinden BM Barış Gücü'ne Pileli-Yiğitler yolunda büyük ayar! KKTC cephesinden kararlı açıklama: Bu yolu yapacağız. Bitti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan Pileli köyüne tamamen insani nedenlerle Pile-Yiğitler Yolu Projesi hazırlamıştı. Fakat BM barış gücü yola yapım girişimini akamete uğrattı. KKTC ve BM askerleri arasında gerginlik yaşanırken BM askerleri Türk topraklarından Yeşil Hat'a geri itildi. Olaya dair AK Parti’den çok sert tepki geldi. Yapılan açıklamada "BM’nin tavrı kabul edilemez!" denildi. Bölgede gerilim tırmanıyor!

Haber 19-08-2023 10:39

KKTC güçleri ve BM askerleri arasında gerginlik! 'Geri dönüş olmayacak'

KKTC'de Pile-Yiğitler Yolu Projesi, BM Barış Gücü askerleri tarafından engellenmek istendi. KKTC güçleri ve BM Barış Gücü askerleri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, BM Barış Gücü askerlerinin geri çekilmesiyle sona erdi ve projeye başlandığı bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacak" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaşanan gerilimle ilgili bir açıklama yaptı.

Haber 18-08-2023 17:54

Nijer'deki darbede Cumhurbaşkanı Bazoum'u alıkoymuşlardı! BM Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı hakkında açıklama yaptı: Durum çok ciddi...

Nijer'de ordu darbe yaptı. Darbe sonrası Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum ordu tarafından alıkonuldu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Bazoum hakkında "Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum. Bana iyi olduğunu söyledi ama durumun çok ciddi olduğunu söyledi" dedi.

Haber 28-07-2023 14:40

Son dakika! BM'den 'kutsal kitap' kararı: Tasarı kabul edildi

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti. Dışişleri Bakanlığı da Kopenhag'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları bir kez daha lanetledi. Danimarka'yı yaşanan olaylardan dolayı sorumlu tutan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Danimarka makamları, insanlık düşmanı eylemlere göz yummaktadır." dedi.

Haber 25-07-2023 21:08

Bakan Fidan'dan kritik tahıl anlaşması görüşmesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İstanbul Tahıl Anlaşması hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Haber 17-07-2023 21:32

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasındaki görüşme 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasındaki ikili ve çok taraflı görüşmelerin 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacağını bildirdi.

Yurthaber 09-05-2023 14:52

Yapay zekanın babası pişman olduğunu söyleyip istifa etmişti! Birleşmiş Milletler'den uyarı geldi

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında "yapay zekanın babası" olarak nitelendirilen 75 yaşındaki Geoffrey Hinton'un, yapay zeka alanındaki gelişmelerin "korkunç" olduğunu ve bu alanda yaptığı çalışmalardan pişmanlık duyduğunu söyleyerek Google’dan istifa etmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Haber 03-05-2023 09:03

ABD ile NATO arasında gizli belge krizi! İnternete sızdırılmıştı, nota verdiler

Birleşmiş Milletler (BM) ile ABD arasında gizli belge gerilimi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, internete sızdırılan ABD Savunma Bakanlığına ait gizli belgelerde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve diğer üst düzey BM yetkililerinin iletişim trafiğinin izlendiğine dair bilgilerin yer alması nedeniyle ABD’nin BM Daimi Temsilciliğine nota verildiğini açıkladı.

Haber 19-04-2023 00:19

İsrail'den Gazze ve Lübnan'a saldırı! Dehşete düşüren görüntüler: Sabah namazına gidenlere böyle saldırdılar

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine yönelik yeni hava saldırıları düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan bilgisine yer verilmezken Filistinli direniş grupları da Gazze Şeridi üzerinde uçaklara karadan havaya füzeler atarak karşılık verdi. Öte yandan İsrail, Lübnan'a da saldırı başlattı. Öte yandan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya sabah namazına gidenlere müdahale etti.

Haber 07-04-2023 07:44

Bakan Kirişci, Birleşmiş Milletler 2023 Su Konferansı'nda konuştu: Su konusuna insani açıdan yaklaşıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Su Konferansı'na katıldı. Konferansta konuşma yapan Kirişci, BM su özel temsilcisi atanması girişimlerini önemsediklerini belirterek, "Temsilcinin 6 numaralı sürdürülebilir kalkınma hedefine ilişkin farkındalık yaratılması ve suyla ilgili yatırımlara odaklanan bir görev yönergesinin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi. Kirişçi, Türkiye'nin su konusuna bütünüyle insani açıdan yaklaştığını da belirtti.

Haber 24-03-2023 00:41

BM'den Türkiye'ye Tahıl Koridoru teşekkürü

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması dolayısıyla diplomatik ve operasyonel destek sağladığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

Haber 18-03-2023 18:10

Son dakika: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu duyurdu! 143 ülkenin oyuyla kabul edildi... Rusya'ya bir şok daha

Son dakika gelen habere göre Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna bölgelerini yasa dışı ilhakını kınayan kararı 143 ülkenin oyuyla kabul etti. Konuyla ilgili Ukrayna lideri Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Zelenskiy, "143 devletin tümüne teşekkür ederiz. Dünya söz sahibi oldu. Rusya'nın ilhak girişimi değersizdir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Zelenskiy'nin paylaştığı tabloda, Rusya'nın ilhakını kınayan karara Türkiye'nin de evet oyu verdiği görüldü.

Haber 12-10-2022 23:51

Ankara'da uluslararası deprem tatbikatı yapılacak

AFAD koordinasyonunda BM Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu'nun tatbikat programı 10 Ekim'de başlayacak - Tatbikat, Kalecik ilçesinin kuzeyinde 8 Ekim'de saat 09.00'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki bir deprem senaryosundan hareketle gerçekleştirilecek

Yurthaber 08-10-2022 11:25

Guterres: Dünya iklim krizi nedeniyle “ölüm kalım mücadelesi” veriyor

Guterres: Dünya iklim krizi nedeniyle “ölüm kalım mücadelesi” veriyor

Yurthaber 03-10-2022 21:19

Erdoğan ABD'de muhabirin sorusunu gülerek yanıtladı: O Biden ben de Erdoğan

Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği arasında bir muhabirle yaşadığı ilginç diyalog dikkat çekti. "ABD Başkanı Biden'la görüşmüş olmayı diler miydiniz?" sorusunu gülerek yanıtlayan Erdoğan F-16 konusundaki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Haber 21-09-2022 00:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore ve Finlandiya liderlerini tanıştırdı! BM koridorlarında dikkat çeken sohbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabının ardından temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto ile Güney Kore Devlet Başkanı Suk-yeol’u tanıştırdı. Üç liderin sohbeti ise kameralara yansıdı. Güney Kore lideri Suk-yeol, Erdoğan’ın NATO’daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi.

Haber 21-09-2022 00:00

SON DAKİKA | Dünyaya böyle seslendi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uluslararası topluma çağrı! KKTC'yi resmen tanımaya davet ediyoruz

Son dakika haberi: ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Dünyaya seslenen Erdoğan konuşmasında İstanbul Mutabakatı ile ilgili "Tahıl arzının sürdürülmesinde kritik öneme sahip bu mutabakat, BM'nin son yıllarda imza attığı en büyük başarılardan biridir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Yunanistan için ise "Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir" dedi. Öte yandan Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC'yi resmen tanımaya davet etti.

Haber 20-09-2022 18:23

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BM'de telekomünikasyon sektörünü temsil etti

Toplantıda Turkcell’in sürdürülebilirlik faaliyetleri ve dijitalleşmenin önemini aktaran Erkan, liderlerle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın yakalanabilmesi için yapılması gerekenlere yönelik fikirlerini paylaştı

Yurthaber 20-09-2022 12:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'de Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesinde konuştu:

"Son 20 yıldır, eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar atıyoruz" - "Okul öncesi eğitim seferberliğimiz sayesinde, 5 yaş çocukların okullaşmasını yüzde 78'den yüzde 93'e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz" - "Ülkemizde misafir ettiğimiz 4 milyonu aşkın sığınmacının çocuklarını da kendi evlatlarımızdan ayrı tutmuyor, eğitimleri için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz"

Yurthaber 19-09-2022 19:49

Milli Eğitim Bakanı Özer, New York'ta Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesine katılacak

Milli Eğitim Bakanı Özer, New York'ta "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"ne katılacak

Yurthaber 16-09-2022 10:39

BM ve Pakistan, muson yağmurlarından etkilenenler için 160 milyon dolar acil fon isteyecek

BM ve Pakistan, muson yağmurlarından etkilenenler için 160 milyon dolar acil fon isteyecek

Yurthaber 30-08-2022 15:12

Akar ve Guterres'ten 'tahıl koridoru' açıklaması: Gemiler umut da taşıyorlar

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tahıl sevkiyatı için kurulan İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Guterres açıklamalarda bulundu. Guterres, "Bu gemilerin yükü sadece tahıl değil, bu gemilere umut yüklenmiştir" dedi.

Haber 20-08-2022 16:08

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti

Yurthaber 03-08-2022 15:55

Doğal afetler 30 yıl içinde 143 milyon insanı yerinden edecek

Doğal afetler 30 yıl içinde 143 milyon insanı yerinden edecek

Yurthaber 29-07-2022 17:16

Dışişlerinden BMGK'nin Kıbrıs'ta Barış Gücü'nün süresini uzatma kararı sonrası açıklama! Gerçeklikten kopuk, adaletsiz ve haksız

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu'nun (BMBG) görev süresini uzatma kararının "gerçeklikten kopuk, adaletsiz ve haksız" olduğunu, KKTC makamlarının bu adaletsizliği gidermek üzere atacağını duyurduğu adımlara Türkiye'nin tam destek vereceğini bildirdi.

Haber 28-07-2022 21:54

Haiti’nin başkentinde çete şiddeti: 10 günde 209 ölü

Birleşmiş Milletler, Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’te 10 günde 209 kişinin çete çatışmaları nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Haber 27-07-2022 06:06