Böbrek Nakli Haberleri

Kadavradan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan doktor, göreve başlayacağı günü bekliyor

Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Volkan Balat, kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu, yeniden görevine başlamak için gün sayıyor.

Yurthaber 16-11-2023 11:21

Kadavradan nakille hayata tutunan kadın bağışçı aileye minnettar

Konya'da 15 yıllık tedavisinin ardından kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Ayşe Avcu, hayatını kaybeden kişinin ailesine minnet ve saygı duyuyor.

Yurthaber 09-11-2023 11:05

Sakarya'daki merkezde 4 yılda 180 hastaya böbrek nakli yapıldı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakil Merkezi, kurulduğu 2019 yılından bu yana organ nakli bekleyen hastalara umut oluyor.

Yurthaber 08-11-2023 11:37

Böbrek hastası kadın 5 yıllık bekleyişin ardından mutlu sona ulaştı

Yıllardır diyaliz cihazına bağlı yaşayan 61 yaşındaki hasta, Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organlarının bağışlanmasının ardından yapılan nakille sağlığına kavuştu - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan: - "5 yıldır bekliyordu, 5 kez çağrıldı, listede 5'inci sıradaydı ve sabaha karşı 05.00'te nakil işlemi gerçekleşti. 5 rakamı Binnur Hanımın uğuru oldu. Çok şükür şu anda sağlığı çok iyi"

Yurthaber 19-10-2022 11:53

Böbrek Nakli

Böbrek Nakli Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böbrek Nakli Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sakın tıklamayın: Böbreğinizden olabilirsiniz! Akılalmaz dolandırıcılık

İnternet korsanlarının yeni dolandırıcılık yöntemi ürküttü. İnternet reklamları üzerinden insanların bir milyon dolar karşılığında böbreklerini satmaya ikna eden reklamlar, dünyanın dört bir yanında yayında. Dolandırıcılar, reklamlara gerçeklik katmak için gerçek bir hastane ve cerrahın da adını kullandı. Böbreklerini bir milyon dolara satmak isteyenlere reklama tıkladıklarında ise kayıt olmak için iki bin sterlin kayıt ücreti yatırmaları isteniyor.

Haber 24-09-2022 18:13

23 yıllık böbrek hastası eşinin organ bağışıyla sağlığına kavuştu

Bolu'da yaşayan Burakhan Erbay, bir yıl önce hayatını birleştirdiği eşinin böbreğiyle sağlığına kavuştu - 30 yaşındaki Burakhan Erbay: - "Geçen sene 18 Eylül'de hayatlarımızı birleştirdik. Şimdi de eşimin bana organını vermesiyle can birliğimiz tamamlanmış oldu"

Yurthaber 16-09-2022 11:43

Kadavradan nakille hayata tutunan hasta bağışçılara minnettar

Konya'da gerçekleştirilen böbrek nakliyle hayatında yeni bir sayfa açan 37 yaşındaki Muammer Gökçelik: - "Organı bağışlayan aileden Allah razı olsun. Kardeşimize Allah rahmet eylesin, Allah ailesine sabırlar versin" - Operasyonu gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Kültigin Türkmen: - "Ancak ikiz kardeşinden alabilecek düzeyde, altıda altı uyumu olan bir böbrek çıktı. Tabii bu belki milyonda bir olasılık. Hastamız için büyük bir şans"

Yurthaber 14-06-2022 11:11

Annesine yalan söyleyip hayatını kurtardı! 'En anlamlı Anneler Günü hediyesi'

Emekli sınıf öğretmeni 68 yaşındaki Leyla Türkmen, "ucuz ikinci el araç alacağım" diyerek Antalya'ya giden ve verdiği tetkiklerde dokular uyumlu çıkan oğlunun böbreği ile hayata tutundu. Leyla Türkmen, "Oğlum Antalya'ya 'ucuz ikinci el araç var onu alacağım' diye gitmişti, hastaneye gelip tetkiklerini yaptırmış, randevu almış. Nakil olduk, hayatımın en anlamlı Anneler Günü hediyesi oldu" diye konuştu.

Haber 05-05-2022 11:40

Mucize çocuklar 23 Nisan’da buluştu!

Son dönem böbrek yetmezliğine bağlı sorunlar, sağlıklı bir hamilelik süreci yaşanmasına engel olurken, sperm kalitesini etkilemesi de babalık yolunda başka bir engel oluşturuyor. Ancak organ nakli ya da bağışı sonrası sağlığına kavuşanların ebeveyn olma ihtimali çok büyük oranda artıyor. Bebekler, anne babaları için adeta ‘mucize’ olarak dünyaya geliyor. Mucize çocuklar, 23 Nisan Kutlaması buluştu. Böbrek nakli olan anne babalar kalbe dokunan öykülerini anlattı…

Haber 23-04-2022 11:15

Ölmek üzere olan sevgilisine böbreğini bağışladı! 1 ay sonra aldatıldığını öğrenince sosyal medyadan ifşa etti

Ölmek üzere olan sevgilisine böbreğini bağışlayan Colleen Le, sevdiği kişi için yaptığı büyük fedakarlığın ardından erkek arkadaşı tarafından aldatıldığını ve terk edildiğini anlattığı bir TikTok videosu çekerek, yaşadığı üzücü olayı bütün dünya ile paylaştı. Le’nin paylaşımı kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Bazı kullanıcılar fedakarlığı karşısında Le’yi takdir ederken bazıları ise davranışını fazla bulduklarını söyledi.

Trend 24-01-2022 14:48

Sakarya'daki böbrek nakli merkezi organ bağışı bekleyen hastalara şifa oluyor

Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan merkezde, yaklaşık 3 yılda organ nakli bekleyen aralarında yabancıların da olduğu 90 hasta sağlığına kavuştu - Böbrek Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hamad Dheir: - "Dünya standartlarında başarı oranına sahibiz. Vericiler, 3 gün içerisinde, çok kısa sürede evlerine ve işlerine dönebiliyorlar. Böbrek nakli alan kişileri de genellikle 1 hafta içerisinde rahatlıkla taburcu edebiliyoruz"

Yurthaber 09-11-2021 11:15

Yalova'da organ nakli süreci geçirenler yaşadıklarını anlattı

Nakil sırasında bekleyen böbrek hastası Faruk Kolin: - "Böbreklerim tekrar çalışmaya başlarsa yapacağım ilk iş organ bağışı yapmak olacak" - Annesinin böbreğiyle hayata tutunan Seher Uygun: - "Yoğurt, su, çorba hep kısıtlı tüketebiliyordum. Fazla yediğim zaman diyalizde fazla sıvı çekiliyordu. Bu defa da halsiz, yorgun oluyordum. Nakil olduktan sonra hepsini yiyebiliyorum"

Yurthaber 08-11-2021 12:20

Görülmemiş vefa! Annesine böbrek nakli için 5 ayda 35 kilo verdi

Diyarbakır'da, kronik böbrek yetmezliği hastası olan annesi Hamdiye Akan'a (38) böbreğini vermek isteyen ancak obez olduğu için verici olması kabul edilmeyen Nurullah Akan (21), 5 ayda 35 kilo vererek annesini hayata bağladı. Sol böbreği alınarak annesine nakledilen Nurullah Akan, "İlk geldiğimde kilodan dolayı olmaz dediler, sonra ben diyete başladım kilo verdim. 5 ayda 127 kilodan 92 kiloya düştüm, direndim ve başardım. Annem bana bir can vermişti, bir can da ben anneme verdim" dedi.

Haber 06-11-2021 09:35

Duygulandıran hikaye: Nakil beklerken ölürüm diye borçlarımı cebimde taşıdım

Yıllarca kamyon şoförlüğü yapan 55 yaşındaki Recep Tokmak, kardeşinin verdiği böbrekle yaşama tutundu. Zorlu nakil sürecinde yaşadıklarını anlatan Recep Tokmak, “Zaman zaman yolun sonuna geldiğimizi düşündük, çocuklarımızla vedalaştık. Kimden ne aldıysam, kime ne verdiysem cebimde borçlarımı yanımda kağıtla taşıdım ki ben öldükten sonra çocuklarım ödesin. Artık hayatın bana bahşettiği bu ömrü doya doya yaşamak istiyorum” dedi.

Haber 04-11-2021 20:42

Hayatı kâbusa döndü! Doktorlar teşhis koyamadı, bir ayda yatağa mahkum oldu

Manisa'da 2 sene önce annesinden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutunan 29 yaşındaki Ümit Aktepe, 9 ay önce başlayan ayak ağrılarının ardından bir ay içinde yatağa mahkum kaldı. Konuşma yetisini de kaybeden genç adamın hastalığına teşhis konulamazken bakımını üstlenen abisinin tek isteği ise kardeşinin eski sağlıklı günlerine biran önce kavuşabilmesi.

Haber 01-11-2021 10:31

17 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordu! En çok su içmeyi özlemişim

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 12 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan böbrek hastası Fatih Yılmaz (42), ablası Nevin Kılınç’ın (43) verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Fatih Yılmaz, kendisini tekrar dünyaya gelmiş gibi hissettiğini belirterek, “En çok su içmeyi özlemiştim. Su içmek sıcak bir havada denize girmek gibi insanı rahatlıyor. Yürüyüş yaparken insan özgür olduğunu hissediyor” dedi.

Haber 29-10-2021 09:37

Domuz böbreği insana nakledildi! Organ naklinde çığır açacak gelişme

ABD'de, genetiği oynanmış domuz böbreği ilk kez bir insana nakledildi. Organ nakli alanında çığır açması beklenen operasyonun başarıyla gerçekleştiği belirtildi. Uzmanlar, uzun vadede yüz binlerce insan hayatını kurtarılabileceğini söyledi.

Haber 20-10-2021 16:23

Sağlığına üçüncü nakilde oğlundan aldığı böbrekle kavuştu

Sağlığına üçüncü nakilde oğlundan aldığı böbrekle kavuştu

Yurthaber 17-09-2021 13:26

Tek böbrekle yaşamak mümkün

Trabzon'da diyalize giren hasta sayısının 2005 yılının ilk 8 aylık döneminde 417'ye ulaştığı, hastaların sağlığına kavuşabilmeleri için organ naklinin şart olduğu, ancak yapılan böbrek bağışlarının 35 gibi düşük bir rakamda kaldığı belirtildi.

Haber 02-12-2005 11:37

Böbrek nakli 50 yaşında

Birçok hastanın yaşama şansını arttıran ve günümüzde tıbbi tedavi yöntemlerinden biri haline gelen organ nakli operasyonunun ilk kez yapılmasından bu yana 50 yıl geçti.

Haber 23-12-2004 15:31

20 milyon kişi kronik böbrek hastası

ABD'de yapılan araştırmalar bir gerçeği ortaya çıkardı. Sadece ABD genelinde 20 milyon kişi kronik böbrek rahatsızlığı olduğundan habersiz yaşıyor.

Haber 20-12-2004 12:26

Kan grubu uyumsuz böbrek nakli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde, Türkiye'de ilk defa kan uyumsuz böbrek nakli gerçekleştirildi.

Haber 30-11-1999 00:00