Böbrek Taşı Ağrısı Haberleri

Böbrek taşı nedir? Böbrek taşı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İç organlarda çeşitli nedenlere bağlı bazı hastalıklar görülebilir. Bu hastalıkların zamanında teşhis edilmeleri ve tedavi edilebilmeleri için özellikle ileri yaşlarda düzenli kontrole gidilmelidir. Sağlıklı beslenme, düzenli uyuma, stresten uzak yürüme, koşma gibi faaliyetlerde bulunmak, kişilere sağlıklarını koruyabilmeleri için doktorların önerdiği yöntemler arasındadır. Peki böbrek taşı nedir? Böbrek taşı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 11-12-2023 16:39

Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir? Taş düşürürken ağrı kesici içilir mi?

Böbrek taşı böbreklerde veya idrar yollarında oluşabilen sert mineral birikimleridir. Böbrek taşları, üriner sistemdeki minerallerin yüksek konsantrasyonlarda bir araya gelmesi ve kristalleşmesi sonucu oluşurlar. Bu taşlar genellikle idrar yolundan geçerken ağrı ve rahatsızlık hissine neden olabilirler. Peki, böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir?

Haber 27-08-2023 16:22

Böbrek taşı sandı doğum sancısı çıktı! Genç kız hamile olduğunu doğum sırasında öğrendi

Anne adayları hamilelik süreci boyunca hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşayabiliyor. Ancak bazı kadınlar bu süreci en az etkili şekilde geçirebiliyor. 18 yaşındaki BriAnna Blanton, böbrek taşı ağrısı sandığı sağlık sorunlarının doğum sancısı olduğunu öğrendi. Genç anne doğum sırasında öğrendiği hamileliği sebebiyle yaşadığı şoku anlattı.

Kadin 05-04-2023 11:36

Mutfağınızdan eksik etmeyin! Böbrek taşı riskini azaltıyor

Mutfağımızda yer alan birçok gıdanın faydalarını bilmiyoruz. Bu gıdalar çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça etkili sonuçlar sağlayabiliyor. C vitamini bombası olarak görülen ve salatalarda, yemeklerde sık sık kullanılan bir gıdanın böbrek taşı için oldukça önem taşıdığı öğrenildi. Böbrek taşı oluşumunu engelleyen bu gıdanın faydalarını saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 16:05

Böbrek Taşı Ağrısı

Böbrek Taşı Ağrısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böbrek Taşı Ağrısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 23-11-2022 12:18

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Böbrek taşı düşürme riskiniz çok daha yüksek

Hastalıklar tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Bazı hastalıklar var ki dayanılmaz ağrılara yol açarak günlük ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorluk yaşamamıza neden oluyor. Böbrek taşı düşürmek bu ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kan grubuna sahip olan kişilerin böbrek taşı düşürme riskinin daha yüksek olduğu öğrenildi. İşte en riskli kan grubu...

Haber 24-10-2022 07:57

Görülme sıklığı giderek artıyor! Bu hatalara düşmeyin

Böbrek sağlığı hayatımızı oldukça etkiliyor. Birçok böbrek rahatsızlığı bulunuyor. Bu böbrek rahatsızlıkları arasında bulunan böbrek taşı düşürmek hastanın dayanılmaz ağrılar çekmesine neden oluyor. Toplumda böbrek taşı düşürmek ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Uzmanlar bu yanlışlar hakkında uyarıyor.

Haber 24-08-2022 11:27

Dayanılmaz ağrılara neden oluyor! Bu yanlışları yapmayın

Yeterince su içmemek, aşırı tuzlu yemek, uzun süre yüksek proteinli diyetler yapmak ve hareketsizlik gibi birçok etkenle böbrek taşının görülme sıklığı son yıllarda giderek artıyor. Günümüzde daha çok 20-50 yaşları arasında tespit edilen ve erkeklerde kadınlara göre daha sık görülen böbrek taşının tekrarlayabilen bir hastalık.

Haber 19-08-2022 11:28

Böbrek taşı sorununu İbn-i Sina reçetesi ile kökten çözün! Biri olmazsa diğerini deneyin

Dünya çapında saygı gören Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinde yaptığı çalışmalarla günümüze ışık tutuyor. Henüz 10 yaşındayken Kuran-ı Kerim’i ezberleyen İbn-i Sina, sonraki yıllarda ise kendini ilim yoluna adadı. Yaptığı çalışmalarda birçok hastalık için tedavi yolu bulan İbn-i Sina günümüzün en büyük sorunlarından biri olan böbrek taşı için de tedavi yolu tavsiye ediyor. Üstelik böbrek taşı sorununu bitirmek için birden çok doğal yöntem veriyor.

Haber 11-08-2022 15:09