Bülent Ecevit Haberleri Ve Son Dakika Bülent Ecevit Haberleri

Bülent Ecevit Haberleri Ve Son Dakika Bülent Ecevit Haberleri

Bülent Ecevit, 28 Mayıs 1925’te Beşiktaş, İstanbul’da doğdu.

Annesi Fatma Nazlı, İstanbul doğumluydu ve bir ressamdı. İstanbul ve Ankara Konservatuarları’nda öğretmenlik yapmıştı. Türkiye’nin ilk profesyonel kadın ressamlarından biriydi. Babası Ahmet Fahri Ecevit, Kastomonu doğumluydu ve Ankara Hukuk Fakültesi’nde bir adli tıp profesörüydü. Fahri Ecevit, 1943’te siyasete atıldı ve CHP’nin Kastamonu milletvekili oldu, 1950’de bu görevinden ayrıldı. "Ecevit" soyadı, Kastamonu’ndaki bir bucağın isminden geliyordu. Annesi ve babası Osmanlı Devleti’nin seçkin isimlerindendi, ayrıca dedelerinden biri alay komutanı, diğeri ise müderristi.

Bülent Ecevit Liseyi Robert Kolej’de okudu,okulu 1944’te bitirdi. Bülent Ecevit, Önce Ankara Üniversitesi’ne, sonra da Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Hint felsefesiyle ve Doğu mistizmiyle ilgileniyordu.

Bülent Ecevit , 1944’te Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nde çevirmen olarak başladığı çalışma hayatına, 1946’da Londra’daki elçilikte Türk Basın Ateşeliği katibi olarak devam etti.

Bu sırada da Londra Üniversitesi’ne kayıt yaptırmıştı, burada İngiliz dili ve edebiyatı, Sanskritçe, Bengalce ve sanat tarihi üzerine eğitim aldı ancak eğitimini tamamlamadı.

Bülent Ecevit, katiplik görevinden 1950 yılında ayrıldı ve aynı yıl Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkarttığı Ulus Gazetesi’nde işe başladı. Bunun sebebi ise babasının Londra’da yaşamasından memnun olmaması ve dönemin başbakan yardımcısı Nihat Erim’i araya sokarak Ecevit’e Ulus Gazetesi’nde iş bulmasıydı. Çalkantılı bir dönemde bu mesleği yürütmeye çalışan Ecevit, dönemin Demokrat Partisi’nin basın üzerindeki baskılarından nasibini aldı. Ulus Gazetesi, Demokrat Parti tarafından kapatıldı, bunun üzerine Ecevit, Halkçı Gezetesi’nde, Forum Dergisi’nde ve Yeni Ulus Gazetesi’nde yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi, aynı zamanda bu gazetelerde yazılar da yazıyordu.

Bülent Ecevit Ulus Gazetesi’nde başlayan siyaset ilgisi, onu 1954 yılında CHP’nin Çankaya Ocağı’na kaydolmaya itti. Bu sırada gazetecelik görevine devam eden Ecevit, 1955 yılında Amerika’nın Kuzey Carolina eyaletine bağlı Winston-Salem’de, "The Journal and Sentinel"adlı gazetede konuk gazeteci olarak çalışmaya başladı. Bu görev, Amerikan Basın Enstitüsü ve ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Eğitim Mübadele Programı’nın, Amerika’yı genç ve yetenekli yazarlara tanıtmak için sarfettiği çabaların sonucu olarak doğmuş, Ecevit de bu programa dahil edilmek istenmişti. Daha sonra Türkiye’ye geri döndü.

Bülent Ecevit 1957’de Rockefeller Foundation Fellowship isimli kurumdan kazandığı burs ile, Harvard Üniversitesi’nde inceleme yapmak üzere Amerika’ya döndü. Burada 8 ay boyunca Orta Doğu tarihi ve psikoloji üzerine incelemelerde bulundu. Aynı yıl, 27 Ekim 1957’de, İsmet İnönü’nün damadı Metin Toker’in adaylığı ona devretmesinin yardımıyla CHP’den milletvekili adayı oldu; böylece aktif siyaset hayatı da başlamış oldu.

Bülent Ecevit, 1957’den 1980’e kadar Ankara’dan ve Zonguldak’tan CHP milletvekili oldu. 1960’ta Kurucu Meclis Üyesi, 1961’de Çalışma Bakanı oldu. Bülent Ecevit ,Bakanlık görevini 1965’e kadar sürdürdü. 1965’te Zonguldak’tan milletvekili seçildi. Bu seçimleri Süleyman Demirel’in başında bulunduğu Adalet Partisi kazanınca, CHP muhalafet partisi oldu. Bu tarihten sonra da Bülent Ecevit, “Ortanın Solu” fikrini benimsemeye ve bu akımın öncüsü olmaya başladı. Ama zaman zaman komünizme kaymakla suçlandı.

Bülent Ecevit 1971 Darbesi’nden sonra oluşturulan hükümete, CHP’nin de katkıda bulunduğu gerekçesiyle partiden istifa etti. İsmet İnönü’nin 12 Mart Muhtırası’na karşı tavrı, Ecevit’i bu davranışa itti. CHP’nin "değişmez" genel başkanı gibi görülen İsmet İnönü’ye karşı, istifa ettikten sonraki dönemde bir karşı hareket yürütme çalışmalarına başladı.

1972 yılında yapılan 5. Olağanüstü Kurultay’da güvenoyunu Ecevit’in alması üzerine İsmet İnönü istifa etti.
Bülent Ecevit 4 Mayıs 1972’de CHP Genel Başkanı seçildi.
1973 seçimlerinde en çok oyu aldığı halde hükümet kuramayan Ecevit, 1974 yılının çok tartışlan CHP-MSP (Milli Selamet Partisi) koalisyonunun başbakanı oldu. Aynı yıl 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdi.
Bülent Ecevit ’in cumhurbaşkanı Fahri Korutürk onayıyla 1977’de kurduğu azınlık hükümeti güvenoyu alamayınca, "2. Milliyetçi Cephe", Demirel başkanlığında AP, MHP ve MSP ile kuruldu. Aynı zamanda 5 Haziran 1977 seçimlerinde CHP’nin aldığı %41’lik oy oranı, Ecevit’i tek başına iktidara getiremese de, Türkiye tarihinde sol bir partinin aldığı en yüksek oy oranı olarak tarihe geçti. 21 ay boyunca bu hükümetin başbakanlığını yürüttü. Ecevit bu yeni hükümete karşı yeni bir oluşum başlatma işine girdi ve kendi deyimiyle “kumar borcu olmayan 11 milletvekili” arayışına girdi. İstanbul Güneş Motel’de Adalet Partili 11 milletvekiliyle görüşmesi, tarihe "Güneş Motel Olayı" olarak geçti. Ecevit’in bu girişimi başarılı oldu ve 1978’de yeni hükümeti kurarak başbakanlık koltuğuna oturdu. Ancak bu 11 vekilin hakkında çıkan yolsuzluk söylentileri Ecevit’in dürüstlük ilkesine zarar verdi.

Ülkede gittikçe tırmanan gerginlik, şiddetli sol-sağ çatışmaları ve eleştiriler bir yandan darbe yolunu açarken, bir yandan da Ecevit’in 1979 ara seçimerlerinde başarısız olmasına yol açtı. Bunun sonucunda Süleyman Demirel, MHP ve MSP ile bir azınlık hükümeti kurdu. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında, askeri darbelerin antidemokratik olduğunu düşünerek karşı çıktığı askeri yönetim tarafından üç kez hapse mahkum edildi, birçok siyasetçi ile birlikte 10 yıl süreyle politikadan uzaklaştırıldı.

Bülent Ecevit gazeteciliğe dönmeye karar verdi ve 1981’de "Arayış Dergisi"ni çıkartmaya başladı ancak dergi askeri yönetim tarafından kapatıldı.
1985 yılı, Ecevit’in isminin yanında her zaman hatırlanacak olan bir olaya şahit oldu; Demoktarik Sol Parti, Ecevit siyasi yasaklı olduğu için eşi Rahşan Ecevit’in başkanlığında kuruldu. 1987 yılında yasağı kalkan Ecevit, partinin başına geçti. Ancak 1987’de yapılan seçimlerde partisi barajı aşamayınca siyasetten çekilme kararı aldı. 1989’da Genel Başkanlık koltuğu boşalınca, Olağanüstü Kurul’da tekrar DSP’ye dönmesine ve Genel Başkan olmasına karar verildi ve 1991 seçimlerinde Zonguldak’tan milletvekili oldu. Bu seçimler sonucunda Demirel önderliğindeki Doğru Yol Partisi ve Erdal İnönü’nin Sosyal Demokrat Halkçı Partisi bir koalisyon hükümeti kurdu. Bu hükümet, AP’yi ve CHP’yi siyaset sahnesine tekrar kazandırdı; AP kendisini feshettiyse de CHP Deniz Baykal’ın girişimleriyle yoluna devam etti. Bunun sonucunun solun parçalanması olduğu düşünüldüğü için CHP ve DSP’yi birleştirme girişimleri, Ecevit’in Baykal’inkinden farklı kulvardaki siyasi tarzı nedeniyle gerçekleşmedi.

1994 seçimlerinden sonra DSP, solun en büyük partisi konumuna geldi. DTP ve ANAP ile kurulan hükümette başbakan yardımcısı, daha sonraki DSP-DYP-ANAP azınlık hükümetinde de başbakan oldu. 1999 seçimleri sonrasında ise 2002 yılına kadar DSP hükümeti ile başbakan oldu. Ancak 2002 seçimlerinde DSP barajı aşamadı ve Ecevit, yaşının da oldukça ilerlediğini ve sağlığının bozulduğunu göz önüne alarak siyasetten çekilme kararı aldı.

Bülent Ecevit, dürüstlüğüyle tanınan bir siyasetçi olmasının dışında aynı zamanda bir şair ve yazardı. Birçok yapıtı Türkçe’ye çevirdi, İngilizce, Sanskritçe ve Bengalce çalışmaları ve incelemeleri yürüttü. 1976’da "Şiirler", 1978’de "Işığı Taştan Oydum", 1997’de "El Ele Büyüttük Sevgiyi" ve 2005’te "Bir Şeyler Olacak Yarın" isimli şiir kitaplarını çıkarttı. Şiir kitapları dışında, siyaset konulu kitapları işe şöyleydi; "Ortanın Solu" (1966), "Bu Düzen Değişmelidir" (1968), "Atatürk ve Devrimcilik" (1970), "Kurultaylar ve Sonrası" (1972), "Demokratik Sol ve Hükümet Bunalımı" (1974), "Demokratik Solda Temel Kavramlar ve Sorunlar" (1975), "Dış Politika" (1975), "Dünya – Türkiye – Milliyetçilik" (1975), "Toplum – Siyaset – Yönetim" (1975), "Türkiye / 1965 – 1975" (1976), "İşçi – Köylü Elele" (1976) ve "Umut Yılı" (1977).
Bülent Ecevit, 1946 yılında, Robert Kolej’den sınıf arkadaşı olan Rahşan (Aral) Ecevit ile hayatını birleştirdi. Ecevit’in Rahşan Hanım’a karşı beslediği aşk, şiirleri ve ikilinin 60 yıllık birlikteliği her zaman Türk halkı tarafından gıptayla takip edildi.
Bülent Ecevit, 18 Mayıs 2006 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucunda GATA’da tedavi altına alındı. Yaklaşık 6 ay boyunca bu hastanede tedavi gördü, yoğun bakımda kaldı. 5 Kasım 2006’da, 81 yaşında, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet Mezarlığı’na gömülebilmesi için 9 Kasım’da yapılan kanun değişikliği sonucu 11 Kasım 2006’da buraya defnedildi.

Bülent Ecevit, Türk siyasetinde ayrı bir yere sahip olan bir siyasetçidir. Edebiyata düşkünlüğü, siyasetçi kimliği kadar ilgi görmüştür. Siyaset ve şiir kitaplarının dışında "Özgür İnsan" (1972), "Arayış" (1981), "Güvercin" (1988) gibi dergiler çıkartmıştır. "Bitlis" ve "Meclis" sigaralarını içer, klasik Batı müziğini ve Türk halk müziğini sever. Kendisine 6 kez suikast girişiminde bulunulmuştur. En göze batan noktalardan biri de, eniştesi İsmail Hakkı Okday’ın ona hediye ettiği 70 yıllık "Erika" marka daktilosudur. Bu daktiloyu ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne armağan etmiş, kendisini de yazılarını hep bu daktilonun başında yazarken hafızalara kazımıştır. 1973 yılında, CHP’nin seçim kampanyası sırasında yaşlı bir kadının sarfettiği "Karaoğlan nirede ha evlatlar, Karaoğlan'ı görmek istiyom" cümlesinden sonra Ecevit, Türk siyasi sahnesinin “Karaoğlan"ı olarak anılmaya başlamıştır.

Üniversite mezunu olmadığı için cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamasa da 5 kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ünvanını taşımıştır. Ölümünün ardından tüm gazetecilerin tek bir ağızdan söylediği şey, Ecevit’in gazetecilere karşı hiçbir zaman olumsuz bir tavır sergilemediği ve onları hep el üstünde tuttuğu olmuştur. Bunun arkasında yatan en önemli neden, asıl mesleinin gazetecilik olmasıdır.

Bülent Ecevit Haberleri

O detaylar ilk kez ortaya çıktı! Bakan Hakan Fidan'ın bilinmeyenlerini anlattı: Bülent Ecevit ve Deniz Gezmiş'in...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Dışişleri Bakanı olarak göreve başlayan Hakan Fidan, 8 yıl boyunca yürüttüğü MİT Başkanlığı görevi nedeniyle kamuoyunun ilgisini çeken isimlerden biri oldu. Fidan'ın pek bilinmeyen yaşamından bazı detaylar ilk kez ortaya çıktı. Deniz Gezmiş'in idam edildiği, Bülent Ecevit'in hapis yattığı cezaevine oldukça yakın bir evde doğan Fidan'ın sabah namazlarından önceki alışkanlığı da dikkat çekti.

Haber 09-06-2023 12:58

Ecevit'ten sonra bu kez Deniz Gezmiş iddiası! DSP lideri Önder Aksakal son açıklamasıyla çok konuşulacak: Kime oy vereceğini biliyoruz

Seçim öncesi Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini duyurduktan sonraki açıklamalarıyla sık sık gündem yaratan DSP lideri Önder Aksakal yine çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Geçtiğimiz günlerde muhalefeti "küffar" olarak niteleyen, ayrıca "Bülent Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu" iddiasında bulunan Aksakal bu kez Deniz Gezmiş hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Haber 19-04-2023 08:49

Saadet Partisi'nden Erbakan ve Ecevit koalisyonunu hatırlatan video: Onlar başardı, yine başaracağız

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma kararının ardından Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi'nden dikkat çeken bir video geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bülent Ecevit-Necmettin Erbakan tarafından yapılan koalisyonu hatırlatan videoyu "Onlar başardı, yine başaracağız!" notuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Karamollaoğlu'nun paylaşımını kendi hesabından alıntıladı.

Haber 24-03-2023 20:33

Muharrem İnce'den dikkat çeken 'Ecevit' örneği! 'Adam kazandı' mesajı için yeni açıklama

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Datça'da yaptığı açıklamada 'oy bölme' eleştirileriyle ilgili, "Ecevit de, 'burada kirli ilişkiler var' dedi. Rahşan Hanımla gitti. Üç kişi, beş kişi ile başladı, iki kere başbakan oldu. Ama ona bölücü diyenler olmadı. Bana bölücü diyenlere şunu söylemek isterim. Parlamenter sistemde oy bölünmesi olur." dedi. İnce, Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi attığı 'adam kazandı' mesajı içinde yeni açıklamada bulundu.

Haber 01-08-2022 22:45

Akşener'den dikkat çeken paylaşım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal'ın yer aldığı bir video paylaştı.

Haber 24-10-2021 17:14

Papyonlu boyacı 45 yıldır ayakkabıları parlatıyor

Babasından öğrendiği ayakkabı boyacılığını 12 yaşından beri yapan 57 yaşındaki Eyyüp Oygur, takım elbisesi ve papyonuyla dikkatleri çekiyor - Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Emel Sayın ve İbrahim Tatlıses'in de aralarında olduğu çok sayıda ismin ayakkabısını boyayan Oygur, baba mesleğini yıllardır tutkuyla yapıyor - "Papyonlu boyacı" Oygur: - "Mesaim sabah saat 8'de başlar, akşam saat 9-10 gibi biter. Günde 30-40 çift ayakkabı boyarım. Sağlığım yettiği kadar işimizi yapmayı düşünüyorum" - "Evde 15-20 tane papyonum var. Elbiseme göre değişik renklerde takıyorum. Müşterime saygımdan dolayı yıllardır papyon takıyorum. Papyon işime duyduğum değerin de bir göstergesi. Bana göre bu iş papyonsuz olmaz"

Yurthaber 17-10-2021 11:02

Devlet Bahçeli'den Zülfü Livaneli'ye 'Ecevit' tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ecevit, Gülen'e her türlü olanağı verdi" diyen Zülfü Livaneli'ye tepki gösterdi. Bahçeli "Güneş toplamakla meşhur bu kişinin bir tek Kılıçdaroğlu’na laf etmediği, hakkında ileri geri konuşmadığı hepimizin gördüğü bir gerçektir. Danışıklı dönüş, bir siyaset planlaması sahnededir." ifadelerini kullandı.

Haber 14-07-2021 08:52

Kıbrıs savaşı ne zaman oldu? Kıbrıs savaşı kaç yıl sürdü?

Kıbrıs savaşı, bilinen adıyla Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit önderliğinde başlatılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK); Rumların, Kıbrıslı Türklere karşı uyguladıkları zulüm ve baskıyı bitirmek ve bölgede barışı sağlamak için düzenlenen bir barış harekatı olarak tarihte yerini almıştır. Kıbrıs Savaşı’nın üzerinden yaklaşık 47 yıl geçmesinin ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi ile tekrar gündeme gelmiştir

Haber 04-04-2021 20:13

Kıbrıs Harekâtı ne zaman oldu? İşte Kıbrıs Harekâtının önemi...

Kıbrıs Harekatı, kod adıyla “Atilla Hareketi”, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bilinen ismiyle “Kıbrıs Barış Harekatı”, 1974 yılında Başbakan Bülent Ecevit’in liderliğinde başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri; (TSK) Rumların, Kıbrıslı Türklere karşı uyguladıkları baskı ve zulmü bitirmek ve barışı sağlamak için düzenlediği bir barış harekatı olarak gerçekleştirilmiştir. Kıbrıs Harekatı, Yunanistan’da ilhakı önlemiş ve Kıbrıs Türklerini güvence altına almıştır.

Haber 02-04-2021 11:51

Marmaris'teki Kenan Evren Bulvarı'nın ismi Bülent Ecevit Bulvarı oldu

Marmaris'teki Kenan Evren Bulvarı'nın ismi "Bülent Ecevit Bulvarı" oldu

Haber 22-01-2020 14:11

Son dakika: Rahşan Ecevit için kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığına defnedilmesine olanak sağlayan kanun teklifi, beş partinin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 20-01-2020 11:01

Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da edavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit (97) için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törenin ardından Ecevit'in cenazesi, eşi Bülent Ecevit'in mezarının da bulunduğu devlet mezarlığında toprağa verildi.

Haber 19-01-2020 12:36

97 yaşında hayatını kaybetti! İşte Rahşan Ecevit'in son isteği (Rahşan Ecevit kimdir?)

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Haber 18-01-2020 12:05

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit kaç yaşındaydı? İşte Rahşan Ecevit'in hayatından detaylar...

Türk siyasetine damga vuran isimlerden Rahşan Ecevit tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit'in son isteğinin Bülent Ecevit'in yanına defnedilmek olduğu öğrenildi. Rahşan Ecevit siyasi kimliğinin yanı sıra, yazar ve ressamlığıyla da Türkiye tarihinde ön planda yer alıyordu. Peki, Rahşan Ecevit kimdir? İşte Rahşan Ecevit'in hayatından detaylar...

Haber 17-01-2020 23:40

Son dakika! Rahşan Ecevit hayatını kaybetti

Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti.

Haber 17-01-2020 22:38

CHP'li Tuncay Özkan 'Marmaray’ı Ecevit yaptı' dedi, sosyal medya karıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 12 Mart 2019’ta hizmete giren Marmaray’ı eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in yaptığını savununca sosyal medyada olay oldu.

Haber 26-12-2019 08:45

DSP 11. Olağan Kurultaya gidiyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: - "Emekten, üretimden, hakça paylaşımdan, insan haklarından, inançlara saygılı laiklikten yana bir sol parti olarak DSP, 2023 seçimlerinde yeni vizyonuyla halkın karşısında olacaktır"

Haber 11-12-2019 11:02

Marmaris'te Kenan Evren Bulvarı'nın adı Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirildi

Marmaris'te Kenan Evren Bulvarı'nın adı Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirildi

Yurthaber 03-12-2019 20:16

Aksakal: DSP, sol kavramını Türkiye'de millileştiren tek partidir

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: - "DSP, 'sol' kavramını Türkiye'de millileştiren tek partidir. DSP, sol değerleri bünyesinde taşıyan ancak Türkiye'nin yerli koşullarını ve kültürünü de barındıran bir partidir" - "CHP'nin 12 Eylül sonrası yeniden açılması Türkiye'nin en büyük talihsizliklerinden birisidir. Bunu ilk gören DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit olmuştur" - "DSP olarak vatan, millet, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda mücadelemizi yaparken biz devletten 47 kuruş destek almıyoruz ama bu ülkenin bölünmesi için siyaset yapan HDP'ye ocak ayında 47 trilyon para verecekler. Bu, kanımıza dokunuyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım"

Haber 20-11-2019 11:01

TBMM’de Bülent Ecevit tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde eski Başbakan Bülent Ecevit tartışması çıktı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in ABD Başkanı Bill Clinton ile çekilmiş bir fotoğrafını hatırlattı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Zengin’i sert bir dille eleştirdi.

Haber 19-11-2019 20:02

DSP'nin 34. yıl etkinliği

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: - "Bizler, siyaseti halkımızın huzuru, insanlarımızın mutluluğu, vatanımızın ve milletimizin bekası için bir araç olarak görüyoruz"

Yurthaber 14-11-2019 16:00

Bülent Ecevit'in vefatının 13'üncü yılı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde düzenlenen "Köykentten Teknokent"e panelinde anıldı

Yurthaber 05-11-2019 22:04

Bülent Ecevit'in vefatının 13'üncü yılı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde düzenlenen "Köykentten Teknokent"e panelinde anıldı

Yurthaber 05-11-2019 22:03

Bülent Ecevit'in vefatının 13'üncü yılı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde düzenlenen "Köykentten Teknokent"e panelinde anıldı

Haber 05-11-2019 22:03

GRAFİKLİ- Türk siyasetinin Karaoğlanının vefatının üzerinden 13 yıl geçti

Türkiye'de "demokratik sol" kavramının kurucusu olarak bilinen ve Türk siyasetine damga vuran isimlerden, "Karaoğlan" lakaplı eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının üzerinden 13 yıl geçti - "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen" sloganıyla siyasette 50 yıl geçiren Bülent Ecevit, 1974'te Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştiren hükümette başbakandı - Harekat sonrası Türkiye'ye karşı uygulanan ambargolara karşı direnişiyle de akıllarda yer eden Ecevit, siyasi kimliğinin yanı sıra şair ve yazar kimliği ile de tanınıyor - Ecevit Vakfı Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı: - "Rahmetli Ecevit herkese karşı çok kibardı, çok nazikti. Bu kural sevsin, sevmesin, yan yana olsun, rakip olsun herkes için geçerliydi"

Haber 05-11-2019 11:27

Bülent Ecevit'in 13. ölüm yıl dönümü (Bülent Ecevit kimdir? Siyasi hayatı ve kitapları)

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde bugün Ankara'da mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak.

Haber 05-11-2019 07:59

Manisa'da açılan kavşağa Bülent Ecevit ismi verildi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün: - "Meclisimizde aldığımız kararla bu önemli projeye eski başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit'in adını verdik"

Haber 07-03-2019 12:42

Manisa'da açılan kavşağa Bülent Ecevit ismi verildi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün: - "Meclisimizde aldığımız kararla bu önemli projeye eski başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit'in adını verdik"

Yurthaber 07-03-2019 12:42

Özgür Özel'den çok sert sözler: Ecevit ve Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün DSP’nin Genel Başkanı sarayın kapısında yatan, 4 kere randevu isteyip alamayan, referandumdan, seçimden önce ‘İttifak yaparsa biz varız’ diye Tayyip Erdoğan'a göz kırpan o kişi, hem Bülent Ecevit’in, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır" dedi.

Haber 03-03-2019 22:48

Zirvedeki tarihi kavganın 18'inci yılı

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 19 Şubat 2001'de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlatarak Türkiye'nin büyük bir kaosa sürüklenmesine neden olduğu tarihi kavganın üzerinden 18 yıl geçti - MGK toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Sezer'in, Başbakan Ecevit'in Devlet Denetleme Kurulunun BDDK'da yaptığı çalışmaları eleştiren sözlerinden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine başlayan ve daha sonra toplantıda büyüyen kavga, "Türk siyasi tarihinin en büyük kavgalarından biri" olarak nitelendiriliyor - Olayın Başbakan Ecevit'in ağzından duyulmasından saatler sonra Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı

Haber 18-02-2019 11:06

Mesleğe adanmış yarım asırlık ömür

Türk siyasetinin önemli isimleri ve sanatçılar için ürettiği ayakkabılarla tanınan Ankara'nın emektar kunduracılarından 81 yaşındaki Nurettin Cebeci, mesleğini tutkuyla yapmaya devam ediyor - Eski başbakanlardan Bülent Ecevit ve sanatçı Zeki Müren ile anılarını unutamayan Cebeci, eskisi kadar işi olmadığından boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor - Nurettin Cebeci: - "Günümüzde el yapımı ayakkabılar eskisi kadar rağbet görmüyor. Son yıllarda buraya gelenler ayakkabı almaktan çok vitrindeki ürünleri inceliyor. Hatıra fotoğrafı çektiriyor"

Haber 17-02-2019 11:19

Mustafa Sarıgül DSP'ye geçiyor! Dikkat çeken Bülent Ecevit paylaşımı

31 Mart'taki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Mustafa Sarıgül kısa süre önce CHP'den istifa etmişti. DSP Genel Başkanı ile görüşecek olan Sarıgül, Twitter'dan "Birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi

Haber 30-01-2019 12:02

DSP'den Meral Akşener'e 'Ecevit' tepkisi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'KPSS'yi öğretmenler için çıkaranların eli kırılsın' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirerek, "Ülkeyi yönetme iddiasında olabilecek bir siyasetçi için belki de söyleyebileceği en son sözdür bu. Ben de Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı olarak Sayın Akşener'e aynı sözü iade ediyorum" dedi.

Haber 27-11-2018 10:31

Bülent Ecevit'in vefatının 12'nci yılı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 12'nci yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı

Haber 05-11-2018 16:04

Bülent Ecevit'in vefatının 12'nci yılı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Emekten ve emekçiden yana tutumuyla Türkiye'deki üçüncü büyük devrime imza atarak, sosyal demokrasi devrimini de gerçekleştiren Ecevit siyasi tarihimizde silinmez bir yer almıştır"

Haber 05-11-2018 14:16

Karaoğlanın vefatının 12. yılı

1950 sonrası Türk siyasetine damga vuran isimlerden eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının üzerinden 12 yıl geçti - Hükümet ortaklarıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştiren ve sonrasında ambargolara direnen Ecevit, 1973'te CHP'nin seçim kampanyası sırasında yaşlı bir kadının kendisine taktığı "Karaoğlan" ismiyle anıldı - Siyasi hayatının yanı sıra yazar, şair ve gazeteci kimliğiyle de öne çıkan Bülent Ecevit'in 1946 yılında evlendiği Rahşan Ecevit'e olan bağlılığı da çok konuşuldu

Haber 04-11-2018 12:44

2001 krizinde yazar kasa fırlatan Ahmet Çakmak, bugünkü ekonomik durum için konuştu

2001 krizinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in önüne yazar kasa fırlatan Ahmet Çakmak, "O gün ben yazar kasa atmakta yüzde yüz haklıydım. Ama bugün yazar kasa atılacak bir durum yok. Bu ülkeye operasyon çekilmeye çalışılıyor. Böyle bir konuda hainlerin yanında mı duracaksın, devletin yanında mı duracaksın?" dedi.

Haber 10-08-2018 13:34

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. yıl dönümü

Kıbrıs Adası’nda Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla TSK tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 44 yıl geçti.

Haber 19-07-2018 15:37

24 Haziran seçim sonuçları için SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı'dan çarpıcı anket yorumu

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Habertürk televizyonunda katıldığı programda, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim çalışmaları ve 24 Haziran seçimlerinde alacağı oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber 02-06-2018 22:24

CHP'li Barış Yarkadaş'ın babaannesi hayatını kaybetti! Ecevit'e 'Karaoğlan' lakabını vermişti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın babaannesi Şahzade Şahin, Kars'ta hayatını kaybetti. Şahin, Bülent Ecevit'e 'Karaoğlan' lakabını vermesiyle de tanınıyordu.

Haber 01-06-2018 11:48

Bülent Ecevit doğum gününde kabri başında anıldı

Rahşan Ecevit ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, doğumunun 93. yıl dönümü vesilesiyle eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kabrine çiçek bıraktı

Haber 28-05-2018 11:47

Güneş Motel olayı nedir? Neler yaşanmıştı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’den 15 milletvekilinin İyi Parti’ye geçmesine ilişkin, “Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket” dedi. Peki Güneş Motel olayı nedir? İşte Güneş Motel olayı hakkında tüm merak edilenler...

Haber 23-04-2018 23:55

Berna Laçin'den Bülent Ecevit göndermesi

Oyuncu Berna Laçin, sosyal medya hesabından eski başbakanlardan Bülent Ecevit'le ilgili bir paylaşımda bulundu.

Magazin 04-03-2018 14:18

İmamdan camide Ecevit için ağır hakaret: Altı bezlenen, altını ıslatan bir başbakan!

Karabük’te her ay düzenlenen imamlar toplantısında büyük bir skandal yaşandı.

Haber 30-12-2017 10:51

Sezer, Ecevit'e neden anayasa kitapçığı fırlattığını açıkladı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, anayasa kitapçığını Başbakan Bülent Ecevit'e neden fırlattığını ilk kez açıkladı. Sezer, "Ecevit 2 kez benden Fazilet'in kapatılmamasını istedi. Reddettim. Gerginlik yaşandı" dedi.

Haber 05-11-2017 14:49

Kılıçdaroğlu'ndan Ecevit için Erdoğan'a sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik "El pençe divan duruyor" sözlerine "Ecevit'e dil uzatana biz 'dur' deriz; önce sen ağzını yıka sonra Ecevit'e dil uzat" karşılığını verdi.

Haber 17-10-2017 14:27

37 yıldır izi silinmeyen darbe: 12 Eylül 1980

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren başkanlığında gerçekleştirdiği 12 Eylül Darbesi ile Türkiye Cumhuriyeti, 27 Mayıs 1960 darbesi ve 12 Mart 1971 muhtırasının ardından silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü müdahalesini yaşamıştı.

Haber 12-09-2017 03:47

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıldönümü: Ayşe tatile çıktı parolasıyla başlayan harekat neden yapıldı?

Kıbrıs Barış Harekatı 43. yıldönümünde yavru vatan Kıbrıs'ta bugün kutlamalar yapılacak. 1974 yılında Kıbrıs'ın Yunanistan'a katma çabaları ve Rumların saldırıları sonucunda adada barış ortamına tekrar getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri adaya çıkarma yaptı. 20 Temmuz 1974'de başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın parolası ise "Ayşe tatile çıktı" idi. Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? İşte çarpıcı fotoğrafları ile harekatın tarihçesi...

Haber 20-07-2017 09:54

Egemen Bağış'tan Ahmet Necdet Sezer'e ağır sözler

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski cumhurbaşkanına sert sözlerle yüklendi. Bağış, "Ahmet Necdet Sezer denilen adam normal şartlarda apartman görevlisi dahi seçilemeyecek bir karakter. Kendisini seçtirmek için yırtınan Bülent Ecevit'e ne yaptı? Anayasa kitapçığını suratına fırlattı. Bunun bedelini kim ödedi? Millet ödedi" dedi.

Haber 10-04-2017 14:50