Cemal Kaşıkçı Haberleri

ANALİZ - Suudi Arabistan'daki kabine revizyonunun düşündürdükleri

Bu atama, Muhammed bin Selman'a sadece dokunulmazlık kazandırmayacak, aynı zamanda prensin fiili liderliğini resmileştirecek bir adım - Kral Selman ile Suudi yönetiminde istisnalar teamül haline gelmeye başladı - Başbakanlık ataması, "Veliaht Prense ABD mahkemeleri karşısında bir dokunulmazlık zırhı giydirilmesi" olarak tanımlandı

Yurthaber 29-09-2022 11:38

Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme! 26 Suudi sanık hakkındaki dava düşürüldü

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Davanın durmasına ve Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara imza atan mahkemenin 26 Suudi sanık hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdiği ortaya çıktı.

Haber 24-06-2022 17:10

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Anayasa Mahkemesine başvurdu

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Anayasa Mahkemesine başvurdu

Yurthaber 24-05-2022 17:55

Kaşıkçı cinayeti davasında mahkeme devir kararının gerekçesini açıkladı:

"Sanıklar hakkında çıkarılan yakalama emirleri ve kırmızı bülten kararlarının, sanıkların Suudi Arabistan vatandaşı olmaları ve Türkiye'de yerleşik adreslerinin bulunmaması nedeniyle uzun süredir yerine getirilemediği anlaşılmıştır" - "Suudi Arabistan adli makamlarınca davanın devrinin istendiği, devir durumunda dava ve davadaki iddiaların değerlendirilerek sonucundan Türk adli makamlarına bilgi verileceğinin bildirildiği ve Adalet Bakanlığından da olumlu görüş alındığı gözetilerek, kamu davasının durmasına ve dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesi şeklinde hüküm kurulmuştur"

Yurthaber 28-04-2022 16:51

Kaşıkçı cinayeti dava dosyasının Suudi Arabistan'a devrine itiraz reddedildi

Kaşıkçı cinayeti dava dosyasının Suudi Arabistan'a devrine itiraz reddedildi

Yurthaber 22-04-2022 19:10

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: Türkiye'nin çok net bir ahlak sorunu var

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yeni bir video paylaştı. "Türkiye'nin çok net bir ahlak sorunu var" diyen Kılıçdaroğlu videoya, "Ahlak, devletin temelidir. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğunun bahçesine gömenler, devletin temellerini sarstılar. Gelin bu gece, bu acı meseleyi konuşalım…" notunu düştü.

Haber 20-04-2022 22:01

Hatice Cengiz, Adalet Bakanlığına dava açmıştı! Mahkeme kararını verdi

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasının Suudi Arabistan'a devredilmesine Adalet Bakanlığının olumlu görüş vermesine karşı Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz tarafından Ankara 14. İdare Mahkemesine açılan dava reddedildi.

Haber 19-04-2022 19:12

Son Dakika: Adalet Bakanı Bozdağ'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Cemal Kaşıkçı davasıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesinin kanuna uygun olduğunu söyledi.

Haber 15-04-2022 07:56

Cemal Kaşıkçı davasında yeni gelişme! Devredilmesi kararı alınmıştı; nişanlısı Hatice Cengiz itiraz etti

Geçtiğimiz günlerde, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili yürütülen davanın durdurulup Suudi Arabistan'a devredilmesi kararı verilmişti. Karara Kaşıkçı'nın eşi Hatice Cengiz'den itiraz geldi.

Haber 14-04-2022 13:04

Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devri kararına iptal davası

Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devri kararına iptal davası

Yurthaber 07-04-2022 16:51

Cemal Kaşıkçı dosyası kapandı! Dava Suudi Arabistan'a devredildi

2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yürütülen davada dosyanın kapatılarak Suudi Arabistan’a devredilmesine karar verildi.

Haber 07-04-2022 10:17

Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme! Savcı yargılamanın durmasını talep etti

Cemal Kaşıkçı davasında yeni bir gelişme yaşandı. 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci hakkında yürütülen davada savcı yargılamanın durmasını ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesini de talep etti.

Haber 31-03-2022 10:11

Son Dakika: Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişme

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren 15 kişilik suikast timinde yer alan bir kişinin Fransa Havalimanında yakalandığı belirtilmişti. Suudi Arabistan ise Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda Suudi Arabistan vatandaşı bir kişinin gözaltına alındığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

Haber 07-12-2021 18:55

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber’a 'konserini iptal et' çağrısı

2018 yılında İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu binasında öldürülen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ünlü şarkıcı Justin Bieber'dan yardım istedi.

Magazin 22-11-2021 13:54

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Aktay, Kaşıkçı cinayetini değerlendirdi:

"Türkiye, üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve bu konunun örtbas edilmesini engellemiştir, örtbas edilme yoluna gidilmesine karşı bütün verileri dünya kamuoyuyla paylaşmıştır" - "Bu davanın ABD tarafından kabul edilip edilmeme aşamasındayız. Halen bu konuda taraflarla yazışmalar ve birtakım işlemler devam etmektedir"

Yurthaber 07-10-2021 22:36

ABD'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün 3. yılında onun olağanüstü yaşamını ve mirasını saygıyla andıklarını bildirdi.

Haber 03-10-2021 07:39

Cemal Cemal Kaşıkçı'nın arkadaşı Kışlakçı: Askeri yetkili '3-4 gündür yoksa, öldürülmüş olabilir' dedi

Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı davası devam etti. Tanık olarak dinlenen Kaşıkçı'nın arkadaşı "Askeri bir yetkiliyle konuştuğumuzda '3-4 gündür yoksa öldürülmüş olabilir' dedi" şeklinde konuştu.

Haber 08-07-2021 12:53

Cemal Kaşıkçı cinayeti: New York Times, Suudi gazeteciyi öldüren ekipten 4 kişinin ABD'de eğitim aldıklarını iddia etti

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılının Ekim ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı İstanbul'da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıklarını iddia etti. Gazete, dört kişiye verilen milis eğitimiyle ilgili sözleşmenin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını öne sürdü.

Haber 23-06-2021 06:34

Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni iddia: Suikastçılar Kahire'den öldürücü dozda uyuşturucu aldı

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’yı Ekim 2018'de öldüren Suudi infaz timinin, İstanbul’a uçarken Mısır’ın başkenti Kahire'ye uğrayarak suikastta kullanılmak üzere öldürücü dozda uyuşturucu aldığı iddia edildi.

Haber 15-06-2021 22:59

Hem dolandırdılar, hem tehdit ettiler! 'Seni Cemal Kaşıkçı gibi yaparız'

Adana'da Nuray F.'nin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kuracağını söyleyip, ortak olma vaadiyle kız kardeşi dahil 11 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Mağdurlardan Ali Acar (63), başına silah dayanarak boş senede imza attığını belirtip, "Kaşıkçı elçiliğe sağ salim girdi ama cesedi dahi bulunmadı. Seni aynı o şekilde öldürürüz. Bu senedi ya imzalayacaksın ya da öleceksin" denilerek tehdit edildiğini kaydetti.

Haber 05-03-2021 16:17

Almanya'dan veliaht prens hakkında suç duyurusu!

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Cemal Kaşıkçı cinayetinin faili olduğu ithamıyla Suudi Veliaht Prensi hakkında suç duyurusunda bulunmak için Almanya'yı tercih etti.

Haber 02-03-2021 15:34

ABD'li vekillerden Muhammed bin Selman'a da yaptırım uygulansın tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi 3 vekil, Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olduğu gerekçesiyle Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a da (MBS) yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarı sundu.

Haber 02-03-2021 07:23

Washington Post'tan Biden yönetimine Kaşıkçı cinayeti konusunda 'sözünü tut' çağrısı

Washington Post gazetesi, ABD istihbaratının 25 Şubat'ta açıkladığı Cemal Kaşıkçı cinayeti raporu konusunda, Başkan Joe Biden'ı, seçim vaadini yerine getirmemekle eleştirdi.

Haber 02-03-2021 00:03

Kaşıkçı'nın nişanlısı Cengiz veliaht Prens'in cezalandırılmasını istedi

Kaşıkçı'nın nişanlısı Cengiz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın cezalandırılmasını istedi.

Haber 01-03-2021 14:59

Günlerdir konuşulan raporda ilginç gelişme: Üç isim silindi

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün (DNI) cuma günü kamuoyuna açıkladığı Cemal Kaşıkçı raporunda yer alan 3 ismin, raporun aynı internet sitesinde güncellenen ikinci versiyonunda silindiği ortaya çıktı.

Haber 01-03-2021 09:00

Herkes Biden'ın açıklamasını bekliyordu! Beyaz Saray Sözcüsü'nü terleten Prens Selman sorusu

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cemal Kaşıkçı cinayeti dolayısıyla Suudi Arabistan'ı sorumlu tutmanın "Muhammed bin Selman'a (MBS) yaptırım uygulamaktan daha etkili yolları olduğunu" savundu. Psaki'nin sunucu Dana Bash'in soruları karşısında zorlandığı da dikkatlerden kaçmadı.

Haber 28-02-2021 20:36

Biden yönetimi, pazartesi günü Suudi Arabistan'la ilgili açıklama yapacak

ABD Başkanı Joe Biden, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin istihbarat raporunun ardından pazartesi günü Suudi Arabistan'la ilgili bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Haber 28-02-2021 02:27

Son Dakika: Suudi Arabistan'dan ABD'nin Cemal Kaşıkçı raporuna tepki

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'nin yayınladığı raporu kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

Haber 27-02-2021 00:09

Son Dakika! ABD'den Cemal Kaşıkçı raporu: Talimatı Prens Selman verdi

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayımladı. Raporda, "Cemal Kaşıkçı'nın yakalanması ve öldürülmesi talimatını Prens Selman verdi" ifadeleri yer aldı. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin raporun yayınlanmasının ardından başta Kaşıkçı cinayeti olmak üzere Suudi yönetimine muhalif kişileri tehdit ettikleri belirlenen 76 Suudi Arabistan vatandaşına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Blinken, Prens Selman’a uygulanacak herhangi bir yaptırımdan bahsetmedi.

Haber 26-02-2021 21:18

Oklar Suudi Kralı Selman'ı gösteriyor! Rapor bekleniyor!

ABD basınında yer alan haberlere göre ABD istihbaratı bugün gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin raporunu yayınlayacak. Yayınlanacağı açıklanan raporda, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MBS) onay verdiğinin açıklanması bekleniyor.

Haber 26-02-2021 13:55

Bloomberg: Kaşıkçı cinayetine Muhammed bin Selman onay verdi

ABD istihbaratının bugün açıklaması beklenen raporunda, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MBS) onay verdiği bildirildi.

Haber 26-02-2021 07:13

CIA raporu sızdı: İnfazın korkunç detayları!

2018 yılının Ekim ayında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giden ve orada öldürülen muhalif Cemal Kaşıkçı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Hazırlanan dava dosyasında Kaşıkçı'yı öldüren "ölüm timini" taşıyan uçakların Veliaht Prens Selman'a ait olduğu belirtildi.

Haber 25-02-2021 11:09