Çomü Haberleri

Çanakkale'de kreş ve anaokulu öğrencileri Japonca öğreniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesindeki kreş ve anaokuluna giden 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik "Erken Yaşta Japonca Öğretimi Projesi" uygulanıyor.

Yurthaber 19-04-2024 11:04

Tavuk dışkısının kokusundan salmonellayı tespit edebilen akıllı burun geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi uzmanlarınca yapay zeka desteğiyle geliştirilen "akıllı burun" prototipi, insanlara tavuklardan da geçebilen ve bazen ölümcül seyreden hastalıklara yol açan salmonella bakterisini tespit ederek yayılmasını önlüyor.

Yurthaber 14-02-2024 13:01

Böbrek hastası kadın 5 yıllık bekleyişin ardından mutlu sona ulaştı

Yıllardır diyaliz cihazına bağlı yaşayan 61 yaşındaki hasta, Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organlarının bağışlanmasının ardından yapılan nakille sağlığına kavuştu - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan: - "5 yıldır bekliyordu, 5 kez çağrıldı, listede 5'inci sıradaydı ve sabaha karşı 05.00'te nakil işlemi gerçekleşti. 5 rakamı Binnur Hanımın uğuru oldu. Çok şükür şu anda sağlığı çok iyi"

Yurthaber 19-10-2022 11:53

Bozcaada ve Marmara Denizi'nin mercanları araştırılıyor

Nesli tehlike altındaki taş ve altın mercan kolonilerinin yasa dışı balıkçılık faaliyetleri, bilinçsiz avlanma ve çapa atımı nedeniyle zarar görmesini engellemek amacıyla yıl sonuna kadar dalışlarını sürdürecek bilim insanları, elde edecekleri verileri ve çözüm önerilerini ilgili kuruluşlara rapor halinde sunacak - ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp: - "Habitatlarda yapılan incelemelerde ezilmiş veya dalları kırılmış mercan kolonilerine rastlıyorsunuz. Bu durum son derece vahim"

Yurthaber 24-09-2022 11:02

Çomü

Çomü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çomü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bozcaada'da denizden 40 çuval çöp çıkarıldı

Bozcaada'da denizden 40 çuval çöp çıkarıldı

Yurthaber 19-09-2022 18:12