Corona Haberleri

Bilim adamları uyardı! Bu kış maskeler geri dönebilir

Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 19-08-2022 17:13

Covid-19 geçirenler dikkat! Bu hastalıkların görülme riski çok daha fazla

Covid-19 etkileri aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. Toplumda birçok insan insan Covid’e yakalandı. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüse yakalanan kişilerde 2 yıl sonra bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yaygın olduğu tespit edildi.

Haber 18-08-2022 12:50

Biontech ve Pfizer aşılarında yeni gelişme! Biontech aşısında son gelişmeler nelerdir? BA.4 ve BA.5 belirtileri nelerdir? Uğur Şahin ve Özlem Türeci açıkladı

Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.

Haber 09-08-2022 10:09

Hastanede maske zorunluluğu tamamen kalktı mı? Maske yasağı hastanelerde devam ediyor mu? Hastanede maske yasağı var mı?

Hastanelerde maske kalktı mı sorusu gündeme geldi. Koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında yeni gelişmeler Sağlık Bakanlığı sayfasından halka duyuruldu. Maske yasağına dair Bakan Koca'dan bir açıklama geldi. Hastanelerde maske yasağının kalkıp kalkmadığı titizlikle araştırılıyor. İşte hastanelerde uygulanan maske yasağına dair son gelişmeler!

Haber 30-05-2022 17:25

MASKE YASAĞI! Maske yasağı tamamen kalktı mı? Maske yasağı otobüslerde ve hastanelerde kalktı mı?

Maske yasağı kalktı mı, maske zorunluluğu tamamen kaktı mı? soruları vatandaşların bu aralar sürekli sorduğu sorular arasında yer alıyor. Bilim Kurulu kararlarına göre; kapalı alanlarda kaldırılan ancak sağlık kuruluşu ve toplu taşımalarda vaka sayısı binin altına inene kadar devam edeceği açıklanan maske zorunluluğu ile ilgili gözler alınacak karara çevrildi. İşte maske yasağına kalktı mı, maske yasağı otobüslerde ve hastanelerde kalktı mı? sorularının yanıtları!

Haber 30-05-2022 16:14

Uçakta maske takmak zorunlu mu? Maske zorunluluğu uçakta kalktı mı? Havalimanı maske zorunluluğu kalktı mı?

Maske yasağına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Hastanelerde, havalimanı ve uçaklarda maske zorunluluğunun olup olmadığı araştırılıyor. Şehirler arası veya yurt dışına çıkacak vatandaşlar uçaklarda maske yasağının kalkıp kalmadığını sorguluyor. İşte uçaklarda maske yasağına dair yapılan son açıklamalar

Haber 26-05-2022 13:45

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ! Açık cezaevi izinleri bitti mi? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek?

Açık cezaevi izinleri kabine toplantısı sonrasında araştırılmaya başlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Nisan 2020 tarihinden bu yana uzatılan izinlerin son olarak 31 Mayıs'a kadar uzatıldığı ifade edilmişti. Bugün Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olması beklenen konuyla ilgili olarak "Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?" soruları yanıt bulmayı bekliyor. Konuyla ilgili yeni açıklamalar yapıldı. İşte açık cezaevi izinlerine dair detaylar!

Haber 24-05-2022 10:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Otobüslerde, okullarda ve hastanelerde maske kalkacak mı?

Maske zorunluluğu kalkıyor mu? sorusu şu sıralarda çok sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Maskeye dair yapılan her haber dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Maske zorunluluğu konusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları ile gündeme geldi. İşte merak edilen maske zorunluluğu kalkıyor mu sorusunun cevabı!

Haber 15-04-2022 09:08

Süper bilgisayar tespit etti! Bulaşma hızı ürküttü

Yeni ortaya çıkan omicron mutasyonu herkesi endişelendirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda omicron mutasyonunun karşılıklı konuşan kişiler sırasında maske takanların enfekte olma riskinin maske takmayanlara göre yüzde 75 daha düşük olduğu açıklandı.

Haber 03-02-2022 13:47

TURKOVAC aşısı olanların sayısı artıyor!

Yerli ve milli aşı TURKOVAC olanların sayısı Tekirdağ’da artış gösterdi. Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Tekirdağ’da 3 binden fazla kişiye TURKOVAC aşısı yapıldığını bildirdi. Ali Cengiz Kalkan, aşılanmanın arttırılmasını tüm vatandaşlarımız tarafından bekliyoruz dedi.

Haber 02-02-2022 16:05

Covid-19 psikolojimizi de olumsuz yönde etkiliyor!

Son iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sadece fiziksel değil ruhsal olarak da sağlığımızı kötü yönde etkiliyor. Günlük yaşantımızda sıkıntı yaratacak duygu durumlarına sebep olabiliyor. Bu durumlar sadece bizi değil çevremizi de zor durumda bırakıyor.

Kadin 02-02-2022 15:20

5 yaş altı çocuklar da risk altında!

Pandeminin ilk dönemlerinde çocukların Korona olma ihtimali çok daha az görülüyordu bu sebeple 5 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısı yapılmıyordu fakat son zamanlarda çocuklarda artan vakalar nedeniyle 5 yaş altı çocukların da aşı olmaları için gereken işlemler başlatıldı. Özellikle okul öncesi eğitim alan çocuklar çok daha riskli konumdalar.

Haber 02-02-2022 09:40

Filipinler'de koronavirüs aşısı olmayı reddedenlere hapis!

Filipinler'de pandeminin başlamasından bu yana 1,3 milyondan fazla vaka ve 23 bin ölüm kaydedildi ve 110 milyonluk nüfustan sadece 2,1 milyon kişi aşılandı. Koronavirüs salgınıyla zorlu bir mücadele veren ülkede aşı karşıtlığının önüne geçebilmek içinse hapis cezası verileceği ifade edildi.

Haber 22-06-2021 07:06

Kafe, restoran ve lokantalar ne zaman kapanacak? İşte Ramazan'daki çalışma saatleri

Türkiye'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dün 276 kişi hayatını kaybederken, 54 bin 740 yeni 'vaka' tespit edildi. Açıklanan yeni günlük vaka sayısı, Sağlık Bakanlığı'nın şimdiye kadar açıkladığı en yüksek günlük sayı olurken, ramazan ayında başlayacak kısıtlamaların tarihi merak konusu oldu. Peki, kafe, restoran ve lokantalar ne zaman kapanacak? İşte Ramazan'daki çalışma saatleri...

Haber 08-04-2021 09:34

Teravih evde kılınabilir mi? Teravih kaç rekat?

Coronavirüs pandemisi öncesinde her yıl Ramazan ayında camilerde kılınan teravih namazı hakkında Diyanet'ten açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, "Yaptığımız istişareler sonucunda teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik." açıklamasından sonra "evde teravih namazı kılınışı" merak edilmeye başladı. Peki, Teravih evde kılınabilir mi? Teravih kaç rekat ?

Haber 07-04-2021 09:46

Bugün okullar açık mı? Okullar ne zaman açılacak kaçıncı sınıflar okula gidecek?

Okulların ne zaman açılacağıyla ilgili bazı soru işaretleri söz konusu.Bugün okullar açık mı? Yaklaşık bir sene önce hayatımıza giren corona virüs nedeniyle birçok şey değişti.Eğitim online olarak EBA üzerinden devam ediyordu.Bakanı Selçuk, hem öğrencileri hem de velileri heyecanlandıracak bir bilgi paylaşarak okulların 1 Mart'ta açılacağını duyurdu.Hafta sonu tekrar konuşan Bakan Selçuk, bu tarihin ertelendiğini açıkladı.Okullar ne zaman açılacak, kaçıncı sınıflar okula gidecek?İşte yanıtlar...

Haber 01-03-2021 17:02

Koronavirüs pandemisinde hamilelikle ilgili bu bilgilere dikkat!

Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan kaygılar anne adayları için daha da fazla olabiliyor. Yalnızca kendileri için kaygılanmakla kalmayan anne adayları, bebeklerinin de sağlığından endişe ediyor. Hamilelik nedeniyle yaşanan fiziksel değişimler anne adaylarının solunum yolu enfeksiyonlarına yatkın olmasına sebebiyet veriyor. Bu durum da çoğu zaman Covid-19 ile karıştırılabiliyor. Peki anne adayları covid-19'a yakalanırsa çocuklarına zarar geliyor mu? Uzmanlar anlattı...

Haber 21-02-2021 09:33

Koronavirüs tedavisinde inme ve kangren endişesi kan sulandırıcı ile sonlanıyor

İngiltere'de yapılan araştırmalar koronavirüsün inme riskini 6 kat arttırdığını söylerken Prof. Dr. Yusuf Kalko inme ile birlikte kalp krizi ve kangren vakalarında artış gözlemlediklerini ifade ederek kan sulandırıcıların ise hayati rol oynadığının altını çizdi.

Haber 23-12-2020 12:14

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi taburcu edildi

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi taburcu edildi

Yurthaber 04-08-2020 00:14

Hintli Firma 'Oxford Aşısı'ndan 60 Milyon Üretmeyi Planlıyor

Hindistan'ın önde gelen aşı ve ilaç üreticisi Serum Enstitüsü, İngiltere'de hayvanlar üzerindeki testlerin başarılı geçmesinin ardından insanlar üzerinde denenmeye başlanan potansiyel Corona virüsü aşısından bu yılın sonuna kadar 60 milyon adete kadar üretmeyi planladığını bildirdi

Haber 29-04-2020 00:06

Borsada Corona İlacı Umudu ve Aşamalı Normale Dönüş Planı Etkisi

Corona virüsü salgınıyla mücadelede ilerleme ve aşamalı toparlanmaya ilişkin beklentilerin etkisiyle ABD borsasında Cuma günü yükseliş gözlemlendi.

Haber 27-04-2020 14:37

FDA Doktorları Trump'ın Gündeme Getirdiği Sıtma ilacı Konusunda Uyardı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Başkan Donald Trump’ın günlük basın toplantılarında Corona virüsünün olası tedavisinde sıkça sözünü ettiği ve hatta ‘’oyun değiştirici’’ olarak tanımladığı sıtma ilacı konusunda doktorları uyardı

Haber 27-04-2020 14:34

Tom Hanks 'Corona' adlı 8 yaşındaki çocuğa daktilosunu hediye etti

ABD'li ünlü aktör Tom Hanks, kendisine mektupla ulaşarak, ismi 'Corona' olduğu için okuldaki arkadaşlarının salgın sürecinde kendisiyle alay ettiğini söyleyen 8 yaşındaki Avustralyalı çocuğa, Corona marka daktilosunu hediye etti.

Magazin 23-04-2020 16:19

Hatay'da kamuda serbest kıyafet uygulaması

Hatay'da kamuda serbest kıyafet uygulaması

Yurthaber 06-04-2020 16:49

Hatay'da kamuda serbest kıyafet uygulaması

Hatay'da kamuda serbest kıyafet uygulaması

Yurthaber 06-04-2020 16:49

Hatay'da gazi ve yaşlıların evleri dezenfekte edildi

Kore gazisi 88 yaşındaki Ahmet Gökçe: - "Devlet bize babalık yapıyor. Allah devletimize zeval vermesin"

Yurthaber 23-03-2020 18:55

Şarkıcı Doğanay Tüzüngüç'ün corona virüsü şarkısı viral oldu

Şarkıcı Doğanay Tüzüngüç'ün corona virüsü ile ilgili yaptığı şarkı sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Magazin 21-03-2020 12:36

19 yaşındaki şarkıcı Charlotte Lawrence korona'ya yakalandı

Birçok ünlü ismin corona testi pozitif çıktı ve karantinaya alınarak tedavisine başlandı. Son olarak 19 yaşındaki Amerikalı şarkıcı Charlotte Lawrence, corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Magazin 18-03-2020 17:34

Tom Hanks esprili paylaşımında korona virüse yakalanmasını daktilosuna bağladı

Eşi Rita Wilson ile birlikte korona virüse yakalanan ve dün hastaneden taburcu edilen Tom Hanks, gelişmelerle ilgili paylaşım yapmaya devam ediyor. Hanks sosyal medyada yaptığı son esprili paylaşımında, 'corona'yı daktilodan kaptığını' söyledi.

Magazin 18-03-2020 09:41

Denizli Valiliğinden koronavirüs iddialarına ilişkin açıklama:

"Hastaların numunelerinin sonuçları, Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı tarafından negatif olarak tespit edilmiş, 3 yabancı uyruklu kişide koronavirüse rastlanmamıştır"

Yurthaber 27-02-2020 19:51

Gülben Ergen duruşmaya 'corona virüsü' korkusundan katılmadı

Eski eşi Erhan Çelik'e "alenen hakaret" ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan şarkıcı Gülben Ergen'in, davanın ilk duruşmasına "corona virüs" korkusu nedeniyle katılamadığı bildirildi.

Magazin 26-02-2020 14:40

Koronavirüs oyunlarında büyük patlama! Salgın gibi yayılıyorlar

Koronavirüs salgını oyuna dönüştü. Çin'in Wuhan kentinden yayılan koronavirüs salgınının dünya gündemine oturmasıyla birlikte 'corona' adına sahip çok fazla oyun türedi. İnsanlardan yoğun ilgi gören 'corona' oyunları, Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan'a göre güvenlik açısından da oldukça riskli.

Haber 19-02-2020 12:14

Alibaba koronavirüs için sahte ve kalitesiz maske satan firmaları ifşa etti

Çin’in Amazon’u Alibaba, platformu üzerinden koronavirüs için sahte, kalitesiz ve süresi dolmuş maske satan kullanıcıları ifşa etti.

Haber 28-01-2020 10:13

Koronavirüs nedir? Koronavirüs korunma yolları

Çin’in Wuhan kentinde yaşanan korona viral salgın haberlerine ilişkin açıklama yapan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösteren koronavirüsü ile ilgili bilgilendirme yaptı. Koronavirüs korunma yolları ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Kömürcüoğlu, hijyenin büyük önem taşıdığını söyledi. İşte koronavirüs ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 24-01-2020 17:08

Rusya'dan Corona virüsüne karşı önlem!

Çin’de 6 kişinin ölümüne yol açan ve sınır ülkelerine yayılan Corona virüs ile ilgili önlem aldı.

Haber 22-01-2020 09:07

Çin’deki salgında ölü sayısı 6’ya çıktı

Çin’de ortaya çıkan yeni tür corona virüsünden kaynaklı salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi.

Haber 21-01-2020 15:30

Suudi Arabistan'da corona virüsü nedeniyle 2 kişi öldü

Suudi Arabistan'da corona virüsü nedeniyle 2 kişi öldü

Haber 17-02-2019 02:10

Suudi Arabistan'da gizemli virüs salgını

Suudi Arabistan'ın en az beş kentine yayılan gizemli Mers virüsü birçok kişinin ölümüne neden oldu. Virüsün tedavisi henüz bulunabilmiş değil. BBC Muhabiri Mark Lobel Dubai'den bildiriyor.

Haber 12-05-2014 18:45

Dünya Sağlık Örgütü'nden corona uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüsü taşıyan 44 kişiden 22'sinin öldüğünü bildirdi.

Haber 24-05-2013 05:43

Dünyada 'corona' alarmı

Dünya Sağlık Örgütü, SARS hastalığına benzer belirtilere neden olan bir virüsün giderek yayıldığını belirtti.

Haber 18-02-2013 11:10