Damla Sakızı Haberleri

Damla sakızı faydaları: Damla sakızı nasıl kullanılır?

Damla sakızı doğal bir reçine olarak bilinen Pistacia lentiscus ağacından elde edilen bir bitki özüdür. Yunanistan, Türkiye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi bölgelerde yetişen ağaçlardan toplanan sakız, özgün aroması ve tadıyla tanınır. Binlerce yıldır kullanılan damla sakızı, hem mutfaklarda lezzetlendirici olarak hem de sağlık alanında çeşitli amaçlarla değerlendirilmektedir.

Haber 29-06-2023 19:39

Mis gibi kokuyor! Damla sakızlı kurabiye tarifi

Damla sakızı tatlılarda sıklıkla kullanılan lezzetlerden. Tatlılara eşsiz bir koku ve tat yaratan damla sakızı kurabiyelerin lezzetine lezzet katıyor. Damla sakızlı kurabiyeyi bir kez deneyenler bu tadı sürekli yapmak istiyorlar. Oldukça hızlı bir şekilde yapılan bu nefis kurabiyeyi mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 17-06-2022 16:44

Türkiye'nin en büyük adası damla sakızı üretim merkezi oluyor

Sakız Adası ile İzmir'in Çeşme ilçesinin bir bölümünde üretimi yapılan sakız ağacı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Gökçeada'da 30 dekar alanda yetiştirilmeye başlanacak - Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren: - "Bu projeyi hazırlarken özellikle birinci sınıf tarım arazilerini değil marjinal tarım arazisi dediğimiz, daha önce ekilip dikilmeyen atıl durumdaki tarım arazilerinde sakız ağacı fidanlarımızı diktiriyoruz. Böylelikle atıl tarım arazilerini de tarıma kazandırmış oluyoruz"

Yurthaber 24-12-2021 11:08

Mideye de bronşite de iyi geliyor ama gram gram alınabiliyor! Kilosu 3 bin 500 lira

Kilosu 3500 liraya satılan damla sakızının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Fiyatının yüksek olmasından dolayı vatandaşların gram gram alabildiği damla sakızı, tabiattaki en kuvvetli antiseptik içeriğe sahip ve enfeksiyonla mücadelede birebir etkili.

Haber 07-12-2021 07:06

Damla Sakızı

Damla Sakızı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Damla Sakızı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Damla sakızın kilosu 3 bin 500 lira! Faydaları sayısız ama almak imkansız

Faydaları ile en kıymetli besinler arasında yer alan damla sakızının kilosu şimdilerde 3 bin 500 liraya ulaşıyor. Bu da tüketimini zorlaştırıyor. Yüksek fiyatı nedeniyle gram gram alınabilen damla sakızı, tabiattaki en kuvvetli antiseptik içeriğe sahip, enfeksiyona birebir mücadele edebilen besinler arasında yer alıyor.

Haber 06-12-2021 10:07