Dehb Haberleri

Evde DEHB testi: Dikkat eksikliği için evde ne yapılabilir?

Yaygın olarak küçük çocuklarda rastlanılan dikkat eksikliği problemi, yetişkin bireylerde de görülebilmektedir. DEHB olarak da tabir edilen bu rahatsızlık, tedavi edilmediği müddetçe ileri dönemlerde daha ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle çocuklarda daha sık görüldüğünden evde basit dikkat eksikliği testleri yapılarak çocukta bu rahatsızlığın var olup olmadığı kontrol edilebilir. Peki, evde DEHB testi nedir ve dikkat eksikliği için evde ne yapılabilir?

Haber 14-10-2023 16:38

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) nedir? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu neden olur?

Çocuklarda küçük yaşlarda rastlanılan birçok farklı rahatsızlık bulunmaktadır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu da bu rahatsızlar arasında yer almaktadır. Bu rahatsızlık çoğunlukla çocuklarda görülen nörogelişimsel bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Erken evrelerde ebeveynler tarafından fark edildiğinde vakit kaybetmeden müdahale edilmesi, çocukların gelişimi açısından son derece önemlidir. Peki, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) nedir ve neden olur?

Haber 13-10-2023 20:12

Dikkat eksikliğinde hatalı yaklaşım olumsuz davranışları pekiştiriyor

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Anne, baba veyahut öğretmen farkında olmadan olumsuz davranışı pekiştirirler. Böyle davranış bozukluğu olan çocuklarda, hiperaktivite olup da kurallara uymayan ya da söz dinlemeyen çocuklarda problem üzerine ilişki kurduğumuz zaman bu problemi pekiştirmiş oluyoruz"

Yurthaber 04-10-2022 10:43

Hastalık tedavi eden EndeavorRX oyunu FDA'den onay aldı!

EndeavorRX oyunu ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay aldı. Onay ile birlikte Akili Interactive'in oyunu EndeavorRX, çocuklarda karşılaşılan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek. İşte ilaç gibi oyun EndeavorRX'in detayları...

Haber 16-06-2020 12:16

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisinde nasıl yol izlenmeli?

Bir nöro-davranışsal bozukluk olarak tanımlanan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), çoğu zaman yaramazlık ya da tembellikle karıştırılıyor. Çocuğun derslere konsantre olmasında sorun yaşaması, çabuk sıkılması ve ödevlerini çok uzun sürede bitirebilmesi gibi durumlarda dikkat eksikliğinden şüphelenmek gerekiyor.

Trend 14-10-2019 14:54

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Odaklanma sorunu ve sosyal becerilerin gelişimi için ne yapmalı?

Odaklanma sorunu çoğu zaman psikiyatrik sorunların habercisi olabiliyor. Kişilerin iletişim ve sosyal becerilerinin gelişimini engelleyen odaklanma ve bir işe yoğunlaşma sorununun DEHB gibi hastalıklardan kaynaklandığını düşünen Uzman Klinik Psikolog Aynur Sayım sorunun nasıl çözülebileceğini anlattı. Odaklanma sorunu yaşayanlar için bazı önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Sayım, sanal ortamların da odaklanma ve sosyal becerileri olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Haber 25-10-2018 15:00

Akıl hastalığı teşhisi konulan kadının DEHB ilaçlarından etkilendiği ortaya çıktı

Derisinin altında ve evin her yerinde böcekler olduğunu söyleyen ismi açıklanmayan kadın, kollarını tırmalamaya başlayıp, evin duvarında delikler açmaya başlayınca hastaneye götürüldü. Hasta kadına sanrısal bozukluk adı verilen bir akıl hastalığı teşhisi konuldu. Ardından, talihsiz kadının DEHB'si için aldığı ilacın halüsinasyonlara yol açan korkunç bir yan etkisi olduğu anlaşıldı.

Haber 01-10-2018 07:34

Suçta DEHB'nin parmak izi

EGEBAM Müdürü Prof. Dr. Yüncü: - "Cezaevi popülasyonunda suç ve suça ilişkin davranışlar nedeniyle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yüzde 50 oranında görülüyor. Hastalık küçük yaşta tedavi edilirse suç işleme ve cezaevine düşme olasılığı da azalacaktır" - "Özellikle ergenlerde madde bağımlılığında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna daha sık rastlıyoruz. Bu çocuklar istismara maruz kalma açısından daha güç durumdalar"

Haber 23-04-2018 11:14