Dermoid kist nedir?

Dermoid kist nedir?

Dermoid kist; vücudumuzun deri katmanında oluşur. Kist ya da teratom şeklinde oluşabilir.

Kist içerisinde yağ, yarı sıvı madde ya da koloit barındıran kesecikler olarak tanımlanabilir. Teratom ise içerisinde kemik, sinir gibi organ parçaları bulunduran bir tür tümör olarak açıklanabilir.

Dermoid kist atipik özelliğe sahip bir türdür yani hem kistik hem de tartomik özellikler barındırabilir. Deri tabakası üzerinde oluşan bu kist normalde orada bulunmaması gereken diş, kemik, göz gibi unsurları da bulundurabilir. Bunu temelinde onu oluşturan germ hücreleri yer almaktadır.

Demoid Kist; ağrılı cinsel ilişki, karın ağrısı, kilo artışı, vajinal kanama, bulantı ve kusma, idrar yapmada zorluk gibi semptomlarla ortaya çıkabilir. Cerrahi müdahale genellikle önerilir.

Dermoid Kist Haberleri

Dermoid kist nedir? Dermoid kist ameliyatı geçiren Efehan'ın durumu nasıl? Dermoid kist belirtileri nelerdir? Dermoid kist tedavisi nasıl olur?

Dermoid kist ünlü çift Tolgahn Sayışman ve Almeda Abazi'nin 5 aylık oğlu Efehan'ın ameliyat olmasıyla vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Dermoid kist teşhisi konulan Efehan bebek için yapılan açıklamada ameliyata alındığı ve durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. İyi huylu tümörler olarak tanımlanan dermoid kistler olgun kistik yapı olarak biliniyor. Peki, Tolgahan Sayışman - Almeda Abazi çiftinin 5 aylık oğlu Efehan’ın hastalığı Dermoid kist nedir? Dermoid kist neden olur?

Trend 01-11-2019 09:53

Diğer Haber Etiketleri