Deva Haberleri

DEVA ve Gelecek Partisi'nin oyları yüzde 1'i bulmadı

31 Mart yerel seçimlerinde oy sayımı sona erdi. Geçen sene 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde CHP listelerinden giren DEVA ve Gelecek Partisi, 31 Mart'ta adeta hüsran yaşadı. İki partinin oylarının da yüzde 1'i bulmadığı görüldü.

Haber 31-03-2024 23:22

Ali Babacan'dan yüzde 50+1 çıkışı! 'Gelin, bu sistemi değiştirelim'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 50+1 tartışması ile ilgili açıklamada bulundu. Babacan, "Gelin bu sistemi değiştirelim. Ülkemizi, 100 yılı aşmış Cumhuriyetimizi, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' ile taçlandıralım" dedi.

Haber 23-11-2023 14:45

Ali Babacan'ın acı günü! Babası Hilmi Babacan hayatını kaybetti

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenazesi yarın öğle namazında defnedilecek.

Haber 06-11-2023 13:20

DEVA'da yaprak dükümü! Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi; '20 bin kişi CHP'ye katılıyor' iddiası gündem yarattı

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA ilçe başkanlarıyla 'gizlice' bir araya gelmesinin yankıları sürerken; DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman 45 bin üyeden 20 binin istifasını beklediklerini söyledi.

Haber 26-10-2023 07:46

İstanbul için 'ortak aday' iddiası! Gelecek, Saadet ve DEVA... Kulisler hareketlendi, açıklamalar peş peşe geldi

Gelecek, Saadet (SP) ve DEVA partilerinin yerel seçimlerde İstanbul'da ortak aday çıkaracağı gündeme geldi. Gelecek Partisi yetkilisi, SP ile görüştüklerini belirtip “Kongre süreçleri geçsin ve taşlar yerine otursun. İstanbul ve Ankara son noktada konuşulur” ifadelerini kullanırken; SP ve DEVA'dan ise açıklamalar peş peşe geldi.

Haber 12-10-2023 07:22

SON DAKİKA | CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi... 3 partiden flaş karar!

Son dakika haberine göre, CHP listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurma kararı aldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 15-06-2023 22:12

Casuslukla suçlanıyordu! Metin Gürcan'a gizli bilgileri temin etmek suçundan 5 yıl hapis

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, "devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 15-06-2023 16:10

Ali Babacan'dan gençlere çağrı: 'Anne ve babanızla konuşun'

Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gençlere çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babacan, "Anne, babalarınızı, aile büyüklerinizi konuşacağız. Sizden ricam onlarla konuşun. Öfkeyle parmak sallayan siyasetin size son 5 senede kaybettirdiklerini anlatın. Varsa, ülkemizden giden arkadaşlarınızı anlatın. Canları yana yana yabancı ülkelerde yaşadıklarını anlatın" dedi.

Haber 18-05-2023 13:45

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Sivas mitinginde konuştu:

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmek zorundayız. Teröre destek verenin de teröristin yanında duranın da seyyar mahkemeler kuranların da Allah bin belasını versin." dedi.

Yurthaber 11-05-2023 15:03

Ali Babacan'dan gündem olacak açıklama! O mitinge işaret etti: Bu iş 'bitti' dedim

Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Babacan seçimle ilgili olarak "Kayseri mitingi önemli bir gösterge. Ben orada vatandaşlarımın gösterdiği ilgiyi görünce, vatandaşların meydanı hınca hınç doldurduğunu görünce bu iş 'bitti' dedim" diye konuştu. Ayrıca Babacan, İnce'nin "Millet ittifakı çekilsin, beni desteklesinler, seçim garanti" sözlerine de yanıt verdi.

Haber 09-05-2023 10:10

Karamollaoğlu'ndan DEVA Partisi'ne tepki: AK Parti'den bile oy alamamış bir parti

Seçimlere gün gün yaklaşılırken siyaset arenasında tansiyon artıyor. Son olarak Millet İttifakı için de yer alan iki partinin gerginliği gündem oldu. "İttifak içinde ittifak" modeli için çaba sarf ettiğini belirten Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu DEVA Partisi'ne tepki gösterdi. İşte detaylar...

Haber 19-04-2023 23:15

'İki şehrin anahtarını AK Parti'ye teslim etmezler herhalde...' Ali Babacan'dan dikkat çeken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu açıklaması

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Masadaki 72 saatlik krizin sona ermesinde ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için üretilen yeni formül etkili olurken; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Daha da 'güçlü bir takım' olduklarının altını çizen Babacan "Herhalde CHP en büyük iki şehrin anahtarını AK Parti'ye teslim etmez" diye konuştu.

Haber 07-03-2023 09:55

Ali Babacan'ın 'SİHA' çıkışı gündem yarattı! Muharrem İnce'den tepki geldi: Hayır kardeşim...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'larla ilgili gündem yaratan açıklamalarına Memleket Partisi lideri Muharrem İnce tepki gösterdi. İnce, yaptığı açıklamada "6'lı masanın ortağı olan Babacan "SİHA'lara dokunacakmış. Hayır kardeşim. Biz Memleket Partisi olarak İHA ve SİHA'ları doğru buluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haber 16-01-2023 16:05

Babacan duyurdu! 6'lı masadan beklenen haber geldi: Adaylık için isim konuşulmaya başlandı

Yaklaşan seçimlerle birlikte Ankara kulisleri hareketlenirken, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan sürpriz bir açıklama geldi. Babacan, altılı masadaki liderlerin kendi aralarındaki ikili görüşmelerinde muhalefetin olası adayıyla ilgili isim konuşulmaya başlandığını söyledi.

Haber 27-12-2022 13:30

Bir kasesi bin derda deva oluyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kavurganın şaşırtan faydaları

Kavurga, Türklere özgü olan bir çeşit kuruyemiş olsa da faydaları birçok insan tarafından bilinmemektedir. Oysa ki saymakla bitmeyen faydaları resmen şifa dağıtır. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemine karşı tam koruma sağlayan kavurganın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Haber 06-12-2022 17:25

Ali Babacan'dan çarpıcı paylaşım: Seçimden sonra YÖK’ü derhal kapatacağız

Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım gündem oldu. Babacan yaptığı paylaşımda seçimden sonra Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) derhal kapatacaklarını ifade etti.

Haber 07-11-2022 07:18

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Karaman’da gazetecilerle buluştu:

"Burada biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun helalleşme kavramına ve helalleşme çağrısına değer veriyoruz, önem veriyoruz"

Yurthaber 09-10-2022 17:09

Gelecek ve DEVA'dan sürpriz adım! Akşener'le görüşecekler

Seçimlere 9 ay gibi bir süre kalırken, 6'lı masanın yapacağı ikinci tur görüşmeleri için geri sayım başladı. Adaylık konusunun masaya yatırılmasının beklendiği kritik görüşme öncesi Ankara'da sürpriz bir gelişme yaşandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceği öğrenildi. Sürpriz görüşmede özellikle CHP tarafından yapılan ve tartışma yaratan açıklamaların gündeme gelmesi bekleniyor.

Haber 19-09-2022 11:17

İlaç eş anlamlısı nedir? İlaç kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Anlamdaş (eş anlamlı) kavramı, yazılışları ve okunuşları farklı olan ama aynı anlama gelen sözcükleri ifade etmek için kullanılır. Türkçede birçok eş anlamlı sözcük mevcuttur. Bu bağlamda dilimiz oldukça zengindir. Dilimize yabancı dillerden geçen kelimelerle aynı anlama gelen başka kelimeler türemiştir. Birden fazla eş anlamlısı olan sözcüklerden birisi de ilaç sözcüğüdür. Peki, ilacın eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 17:31