Dil Ve Konuşma Terapisi Haberleri

Dil ve Konuşma Terapisi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ses, konuşma, yutma ve dil bozuklukları ile bu bozuklukların tedavisi konusunda uzman olan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi kapsamındadır. Bu bölümün bir lisans programı olduğu ve sağlık sektörüne dil ve konuşma terapistlerinin kazandırılmasını sağladığı belirtilebilir. Psikoloji, anatomi ve nöroloji gibi disiplinlerle ilişkili olan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları kamuda da özelde de çalışabilir.

Egitim 24-03-2023 16:33

Uzman isim uyardı: Pandemiyle birlikte bebeklerde konuşma problemi arttı

Ankara’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol, pandemi döneminde bebeklerinde yakından etkilendiğini söyleyerek, “Pandemi döneminde aile büyüklerinin yakın çevrede olmayışı, akran etkileşiminin kısıtlanması, televizyon karşısında geçirilen sürenin artması, bebeklerin dil ve bilişsel gelişimini olumsuz etkiledi. Bu dönemde çocuklarda uyku ve yeme problemlerinin yanı sıra kaygı, anksiyete, depresyon gibi belirtilerle birlikte konuşma problemlerinin de arttığı gözlemlendi” dedi.

Kadin 12-11-2021 12:22

7 yaşındaki Molly Wright’in TED konuşması tüm dünyada yankı buldu! Ebeveynlere önerilerde bulundu

TED konuşmaları son dönemde tüm dünya tarafından yakından takip edilen bir alana dönüştü. Bazı konuşmacılar özellikle yaşları ve ele aldıkları konular nedeniyle bir hayli ses getirdi. Yıllar öncesinde iklim değişikliğine dair yaptığı konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Greta Thunberg, bunlardan sadece bir tanesiydi. Şimdi ise yedi yaşındaki Molly Wright herkesin ağzını açık bırakıyor.

Trend 28-07-2021 11:50

Diksiyon nedir? Diksiyon alıştırması ve eğitimleri için yaş önemli mi?

Dış görünümümüz kadar konuşma şeklimiz de iş ve sosyal hayat için büyük önem taşır. Diksiyon ne kadar düzgün olursa karşımızdaki insanlarda bıraktığımız izlenim de ok adar iyi olur. Bu nedenle konuşurken diksiyonumuza dikkat etmemiz oldukça önemlidir. Kendimizi ifade yeteneğimizin düzgün olması için diksiyon eğitimi oldukça önemlidir ve kişilere büyük fayda sağlar. Spiker Ayşenur Yazıcı da diksiyon egzersizleri ve eğitiminin önemine vurgu yaparak konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 17-06-2021 15:43

Dil Ve Konuşma Terapisi

Dil Ve Konuşma Terapisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dil Ve Konuşma Terapisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Konuşma tarzınızın kişiliğiniz hakkında ipuçları veriyor! Dışa dönük mü yoksa içe dönük mü bir insansınız?

Hiç tanımadığınız bir kişi hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız sosyal medyanın her geçen gün kullanımının artmasıyla beraber aslında profiline bakmak yeterli olur. Konuşma tarzı ve kurduğu cümleler aslında o kişinin kişiliğine dair önemli detaylar veriyor. Sizler için konuşma tarzı ve kişiliğiniz arasındaki bağlantıyı araştırdık.

Trend 28-04-2021 10:03

Çocukların konuşma bozukluklarına yönelik bir davranış çalışması: Canavar Deneyi

1939 yılında Lowa Üniversitesi’nde Dr. Wendell Johson ve Dr. Mary Tudor bilim etiğine aykırı bir davranış sergiledi. 22 yetim çocuğun üzerinde konuşma bozukluklarına dair bir bilimsel araştırma gerçekleştirdi. Çocukların ve yetimhane görevlilerinin haberi olmadan yapılan çalışmanın üzerinden geçen 60 yılın ardından alınan sonuçlar oldukça ürkütücüydü. Çocukların yaşamında derin izler bıraktığı için Canavar Deney olarak adlandırılan ve yıllar sonra tazminat ödenen çalışmayı sizler için araştırdık

Trend 05-03-2021 10:09

Bursa’nın ‘suskun adam’ı 35 yıldır konuşmuyor

Bursa’da Suat Tek (42), 7 yaşından itibaren okul ve askerlik hayatı dışında kimseyle konuşmadı. 35 yıllık sessizliğiyle ‘suskun adam’ lakabı takılan Tek’in konuşmama nedenini ise hiçbir doktor çözemedi. Yazarak iletişim kuran Tek, nikahındaki ‘evet’ cevabını da kağıda yazarak, verdi.

Haber 04-03-2021 11:17

Apraksi terapisi ile konuşma bozukluğu tedavi edilebilir!

Apraksi, bir kas güçsüzlüğü olmamasına rağmen konuşmayla ilgili davranışları planlama, başlatma, sürdürme ve sıralamayla ilgili bozuklukları içerir. Tipik bazı belirtileri vardır, bu belirtilerle birlikte diğer bozukluklardan ayrılır. Sesi başlatmakta sorun vardır. Ünsüz sözleri üretmekte problemler vardır. Her sözcüğün yerini tutan belirli heceler kullanılır. Üretimde arama, gecikme davranışları söz konusudur. Bu vakalarda duyusal sorunlar çok sıktır.

Haber 04-02-2021 17:17

Alçak sesle konuş, ömrün uzun olsun

Alçak sesle ve yavaş konuşanların, sinirli ve bağırıp çağırarak konuşanlara göre daha uzun yaşadıkları bildirildi.

Haber 27-11-2007 11:44