Diş Apsesi Haberleri

Bunu kimse söylememişti! Aman dikkat, dişlerinizi fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın

Ağız ve diş sağlığı önem verilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamak kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor. Öte yandan diş fırçalama esnasında yapılan yaygın hatalar sağlık açısından risk oluşturuyor. İşte bir İngiliz diş hekiminin uyararak dikkat çektiği en yaygın hata...

Haber 24-07-2023 14:04

Diş apsesi nedeniyle yüzü şişen Serdar Ortaç'tan şaşırtan itiraf! Dikiş iğnesini eline alıp...

Serdar Ortaç, sosyal medya hesabında canlı yayın açtı. Takipçileriyle dertleşen ünlü şarkıcının yüzündeki değişim dikkatlerden kaçmadı. Diş apsesi nedeniyle yüzü şişen Serdar Ortaç'tan çarpıcı bir itiraf geldi. Dikiş iğnesini eline aldığını belirten ünlü ismin sözleri takipçilerini şaşırttı.

Magazin 11-07-2023 07:26

Diş apsesi nasıl geçer, antibiyotikle geçmiyorsa ne yapılır? Diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri nelerdir?

Diş apsesi ağız içerisindeki bir enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Bu enfeksiyon dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasında meydana gelen bir iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Diş apseleri genellikle bakterilerin neden olduğu çürükler veya diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarının ilerlemesiyle gelişir. Peki, diş apsesi nasıl geçer?

Haber 14-06-2023 11:51

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber 24-06-2022 18:19

Diş apsesine ne iyi gelir? Diş apsesi için evde bitkisel doğal çözüm yöntemleri

Bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu bir irin olan ve farklı nedenlerle, dişin çeşitli bölgelerinde oluşabilen diş apsesine ne iyi gelir? Diş kökünde oluşan apseler periapikal, diş etlerinde oluşan apseler ise periodontal olarak adlandırılır. Diş apsesinin tedavi edilmemesi ciddi, hatta hayati tehdit eden komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle diş apsesi tedavisi için evde doğal yöntemlerden yardım almak da önemlidir. Diş apsesi evde doğal bitkisel çözümlerle tedavi edilebilir.

Haber 30-05-2022 10:31

Diş etinde oluşacak hastalık belirtilerine dikkat! Diş etleriniz kanıyorsa durumu ciddiye alın

Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler.

Haber 15-07-2021 13:34

20 yaş dişi çekilmeli mi? Hangi belirtilere dikkat edilmeli?

Üçüncü büyük azı dişi olan 20'lik dişler genelde 25 yaşından önce gelişir. 20 yaş dişleri komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarı gibi kistik yapıların oluşmasına ya da diş dizimini bozmaya neden olabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir.

Haber 05-05-2021 11:38

Dişindeki apse ölümüne neden oluyordu!

Ordu'da yaşayan 59 yaşındaki İhsan Sağra'nın kendiliğinden geçeceğini düşünerek önemsemediği dişindeki apse ölümüne neden oluyordu. 2 ay boyunca tedavi gören Sağra'nın ölümden döndüğünü söyleyen uzmanlar, tedavi sürecinde hastanın 1 ay boyunca uyutulduğunu anlattı.

Haber 04-03-2021 13:53

Diş eti sağlığına dikkat: Diş apsesine ne iyi gelir?

Ağız ve diş sağlığına yeterli önemi göstermemek ileride çok daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş eti iltihaplanmasına denilen apse de kişide yoğun ağrı ve acıya neden olan rahatsızlıklardan biri. Peki diş apsesi nedir ve diş apsesine ne iyi gelir?

Haber 23-12-2020 16:35

Apseli dişi çekip ölüme neden olduğu iddia edilen 'sahte diş hekimi' tutuklandı

Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) operasyonu yaptığı iddia edilen 'seyyar dişçi' olarak tanınan Hüseyin Arslan yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde Durmuş Ay'ın yalnızca 1 dişini çektiğini söyleyen Arslan, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkemece tutuklandı.

Haber 28-11-2019 19:06

Diş apsesi ölümünde yeni gelişme! 'Sahte diş hekimi' iddiası

Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşarak yaşamını yitiren Durmuş Ay'ın (39) eski eşi Müjgan Korkmaz, 'seyyar dişçi' olarak tanınan H.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Müjgan Korkmaz, "H.A. isminde sahte bir dişçiydi. Bu insanlık değil. Bu resmen katillik" dedi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, diş hekimi olmadığı, elinde çantayla dolaşıp diş çektiği belirlenen H.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber 27-11-2019 17:10

Diş apsesi beyin ve kalpte ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor

Diş Hekimi Dr. Nezihi Bayık, diş apsesinin çok ciddi yan etkileri olan bir problem olduğunu, tedavi edilmemesi durumunda ise beyin ve kalpte ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini bildirdi.

Trend 27-11-2019 12:19

Antalya'da bir kişinin diş apsesine bağlı enfeksiyon sonrası öldüğü iddia edildi

Antalya'da bir kişinin diş apsesine bağlı enfeksiyon sonrası öldüğü iddia edildi

Yurthaber 26-11-2019 12:44

Diş etleri yaz aylarında daha hassaslaşıyor

Son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla birlikte vücut direncinin düşmesiyle hassaslaşan dişlere ve diş etlerine vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirten diş hekimleri, aşırı soğuk içeceklerin dişler üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu kaydetti.

Haber 14-07-2007 16:35

Hamilelerde diş iltihabına dikkat

Uzmanlar, anne adaylarının hamilelikte diş ve diş etlerine özellikle dikkat etmesini istiyor. Hamileliğe bağlı olarak değişen hormon seviyeleri, diş eti sorunlarını doğrudan, diş çürüklerini de dolaylı olarak etkiliyor.

Haber 15-02-2005 10:48