Diş Eti Haberleri

Diş eti şişmesi neden olur? Diş eti şişmesine ne iyi gelir?

Diş eti sağlığı genel ağız sağlığının kilit bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Sağlıklı diş etleri sıkı, pembe ve dişlerin tabanını saran bir yapıya sahip olmalıdır. Sağlıklı diş etleri vücut tarafından üretilen bakterilere karşı doğal bir savunma mekanizması sağlar. Ancak bakteri plağı birikirse ve etkili bir şekilde temizlenmezse diş etlerinde şişme ve kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Peki, diş eti şişmesi neden olur?

Haber 31-12-2023 14:01

Sakın hafife almayın! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.

Haber 24-11-2023 08:48

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Karaciğerinizin büyük tehlikede olduğunu gösteren önemli işaret! Diş fırçalarken bu durumu yaşıyorsanız...

Karaciğer sağlığını korumak vücudumuz için büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer yetmezliği çok riskli durumlara sebep olabiliyor. Şiddetli yağlı karaciğer hastalığını erken teşhis etmek için vücutta görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. İşte yağlı karaciğer hastalığının o riskli belirtisi...

Haber 28-02-2023 09:24

Tansiyon hastaları! Bu belirtilere dikkat edin

Diş eti hastalığı dişin etrafında biriken diş taşı ve plağın sebep olduğu ve dişetlerimizi etkileyen bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla dişetlerimizdeki rahatsızlığı diş fırçalarken oluşan kanama sonucu fark eder ve diş hekimine öyle gideriz. Oysa dişeti sağlığımız genel sağlığımızla doğrudan ilişkilidir. Çünkü dişetindeki kanama sonucunda diş taşı içindeki bakteriler kanayan kılcal damarlardan kan dolaşımımıza sızabilir ve ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Haber 12-11-2022 23:31

Tüketimine dikkat! Fazla miktarda yemek cinsel hayatınızı bitirir, mideyi yakar

Baharatlar yemeğe koku ve tat katan oldukça önemli katkılar arasında bulunuyor. Bazı ülkeler baharat kullanımını fazla fazla yapabiliyor. Türkiye'de baharatı sıklıkla kullanan ülkeler arasında bulunuyor. Ancak bazı baharatlar var ki fazla tüketimi sağlık için risk oluşturabiliyor. Riskli baharatları kullanılırken aşırıya kaçmaktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 13-10-2022 07:56

Ağzınızda bunu görüyorsanız büyük risk altındasınız demektir!

Ağız sağlığına ve hijyenine dikkat etmeyenlerin kalp hastalığı için daha fazla risk altında olduğu ortaya çıktı. Dünyanın bir numaralı ölüm nedeni olan kalp hastalıklarının önüne geçmek için başta beslenme olmak üzere yapılması gereken birçok değişiklik var. İyi bir kalp sağlığı için ağız sağlığı ve hijyenine de önem göstermek gerekiyor.

Haber 29-09-2022 22:31

Gülümsemeniz hastalıklar hakkında uyarıyor! Eğer bu şekilde görünüyorsa…

Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 16-08-2022 17:26