Dışişleri Bakanı Haberleri

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail zalimliğiyle bir başına kaldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes sağlanması konusunda kabul ettiği karar tasarısı konusunda, "İsrail, zalimliğiyle bir başına kaldı" dedi.

Haber 26-03-2024 23:11

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcıları, Ankara'da Siyasi Diyalog Toplantısı'nda görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandra Papadopoulou, Ankara'da düzenli Siyasi Diyalog Toplantısı'nda bir araya geldi.

Haber 11-03-2024 19:44

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Brezilya’da Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir araya geldi.

Haber 21-02-2024 21:30

Bakan Fidan, yarın Norveç'e gidecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Norveç'in başkenti Oslo'yu ziyaret edecek.

Haber 14-12-2023 18:09

Dışişleri Bakanı

Dışişleri Bakanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dışişleri Bakanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Son dakika| Bakan Fidan: Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze mesajı verdi. Bakan Fidan, "Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu problem Filistinliler ve İsraillilerden büyüktür, tüm bölgeyle alakalıdır. Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır, her türlü katkıya hazırız" açıklamasını yaptı.

Haber 08-12-2023 20:23

İran'dan sert çıkış: Karşılık verilmemesini bekleyemezler

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in Gazze Şeridine yönelik saldırılarıyla ilgili konuştu. Abdullahiyan, 'Gazze'yi tamamen kuşatma altına alıp vatandaşları bombalayıp savaş suçları işleyip karşılık verilmemesini bekleyemezler' dedi.

Haber 13-10-2023 00:54

İngiliz Dışişleri Bakanı Cleverly sığınağa böyle koştu! İsrail'de panik anları...

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail'in Ofakim şehrini ziyarete geldi. Bir anda başlayan siren sesleri sonrası Bakan Cleverly'nin koşarak sığınağa girdiği görüldü. Yaşanan panik anları saniye saniye kaydedildi.

Haber 11-10-2023 22:01

Bakan Fidan'dan peş peşe İsrail-Filistin görüşmesi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İran Dışişleri Bakanları ile telefonda İsrail-Filistin çatışmasını görüştü.

Haber 07-10-2023 20:09

Son Dakika | MSB'de kritik toplantı... Terörle mücadele eden tüm kurumlar bir araya geldi!

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Haber 04-10-2023 16:55

Fransız bakandan skandal paylaşım! Ermenistan toprağı gibi gösterdi

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki anti terör operasyonu sonrası Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ermenistan'a destek ziyaretin bulundu. Colonna, Fransa’nın Ermenistan’a askeri teçhizat göndereceğini açıkladı. Bakan Colonna, Ermenistan ziyareti sırasında Ağrı Dağı’nın fotoğrafını paylaşarak, Ağrı Dağı'nı Ermenistan toprağıymış gibi gösterdi.

Haber 03-10-2023 22:21

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD temasları kapmasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile görüştü.

Haber 24-09-2023 01:21

Bakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüştü!

Bakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile görüştü

Haber 23-09-2023 01:11

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib’i kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görüşmeleri sürüyor. Fidan, ABD’nin New York şehrinde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le görüştü.

Haber 22-09-2023 18:57

Bakan Fidan, Nikaragualı mevkidaşı ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada ile görüştü.

Haber 22-09-2023 00:28

Bakan Fidan, İrlanda Dışişleri Bakanı Martin'le görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Michel Martin’le görüştü

Haber 17-09-2023 22:07

Hakan Fidan'dan önemli açıklama: İşbirliklerimiz giderek artmakta

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile görüşmesinin ortak basın toplantısı düzenleyip önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Afrika'da büyükelçilik sayısının 46'ya ulaştığını aktaran Fidan, "Türkiye'nin sömürü gibi bir amacı olmadığı görülüyor. İşbirliklerimiz giderek artmakta. Bu yönde çalışmalara devam edeceğiz." dedi. Cezayir Dışişleri Bakanı Attaf ise, "Türkiye ile ilişkilerimiz büyük bir atılım içerisinde." ifadelerini kullandı.

Haber 07-09-2023 14:19

Bakan Fidan, Fransız mevkidaşı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 17-08-2023 20:29

SON DAKİKA | 'Nihai hükmü...' Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili açıklama

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylemlere ilişkin, “Bu salgını mümkün olan en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda uluslararası aktörlerle ciddi görüşmeler yapıyoruz” dedi. Bakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili de konuştu.

Haber 28-07-2023 16:55

Herkes Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang’u merak ediyor! 3 haftadır görünmüyordu... Sosyal medya aşk iddialarını alevlendirdi

Çin'in 57 yaşındaki dışişleri bakanı Qin Gang’un, son görüşmelerinin 25 Haziran'da bildirilmesinden sonra 23 gün boyunca kamuoyunun önüne çıkmaması dikkatlerden kaçmadı. Çinli bakanın uzun süredir kamuoyunda görünmemesi internette spekülasyonlara neden oldu. Bakanın gözlerden uzak kalmasının spiker Fu Xiaotian ile yaşadığı ilişkiyle alakalı olduğu öne sürüldü.

Trend 19-07-2023 11:24

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngiliz mevkidaşı Cleverly ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Sudan'daki durum ve tahliyeler konusunda telefonda görüştü.

Haber 23-04-2023 22:52

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan canlı yayında net mesaj! Türkiye'nin iç işlerine karışmak olmaz diyerek açıkladı: Ülkeye almayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Ukrayna asıllı bir Alman milletvekilinin taraf tuttuğu gerekçesiyle Türkiye'ye alınmayacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Gelip de Türkiye'nin iç işlerine karışmak olmaz." dedi. Çavuşoğlu ayrıca, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD büyükelçisiyle olan görüşmesine ilişkin olarak da konuştu.

Haber 13-04-2023 21:07

Kılıçdaroğlu'nun vize vaadine Bakan Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken yanıt: AB'nin alacağı bir karar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa Birliği'ne (AB) vizesiz seyahat vaadine ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Vize, Kılıçdaroğlu'nun değil, AB'nin alacağı bir karar." dedi. Çavuşoğlu ayrıca mayıs ayında, Moskova'da Suriye konulu dışişleri bakanı düzeyinde bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Haber 10-04-2023 17:10

Bakan Çavuşoğlu merak edilen toplantının tarihini duyurdu! 'Türkiye, Rusya, Suriye ve İran...'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran'ın katılacağı bakan yardımcısı düzeyindeki dörtlü toplantının 3-4 Nisan tarihlerinde Moskova'da yapılacağını açıkladı. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeydoğusundan kalkan ve sonra düşen helikopterlerden ABD'nin haberinin olup olmadığı sorusuyla ilgili "Hava sahasını kontrol eden otoriteden izin almadan bir helikopterin kalkması mümkün değil" diye konuştu.

Haber 03-04-2023 06:58

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmelerde, NATO genişlemesi konuları ele alındı. İşte haberin detayları...

Haber 10-03-2023 20:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, karar verildi! Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamaya göre; Dışişleri Bakan Yardımcılığına Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay atandı.

Haber 18-02-2023 07:55

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik açıklama! 'ABD'nin terazisi bozuldu'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kıbrıs ve Yunanistan konusunda ABD’nin terazisi bozuldu. Biz ABD’ye gereken uyarıları yaptık." ifadelerini kullandı. Vize konusu ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağrıldı, gerekli uyarılar yapıldı." dedi.

Haber 08-11-2022 18:35

Bu sözleri ilk kez duyacaksınız! Türkiye'den dünyaya 'Kıbrıs' mesajı: 'Daha fazla güç ve silah göndereceğiz'

Son dakika: Yunanistan'ın son günlerde artan provokasyonlarıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan çok net mesajlar geldi. Herhangi bir olumsuz durumda gerekeni yapacaklarını tüm dünyaya açıkça ileten Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türkünü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz" diye konuştu.

Haber 29-09-2022 17:01

Çavuşoğlu, AK Parti Kastamonu İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

"Bugün geldiğimiz noktada tüm dünyanın umudu Türkiye oldu. En zengin ülkeler bile yüzünü Türkiye'ye dönüyor. Çünkü biz jeopolitik konumumuzu çok iyi kullanıyoruz ve herkesin hayrına kullanıyoruz"

Yurthaber 13-09-2022 18:24

Dışişleri'nden Arap Ligi'ne tepki: Tümüyle reddediyoruz

Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin toplantısında Türkiye'ye yönelik mesnetsiz iddialarla ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bu karar ve açıklamaları tümüyle reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Haber 07-09-2022 20:10

Bakan Çavuşoğlu'ndan canlı yayında dikkat çeken sözler: 'Yatacak yeri yok'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Olası sınır ötesi harekata ilişkin konuşan Çavuşoğlu, Rusya ve ABD'nin sözünü tutmadığı belirtti. İki ülkenin de teröristleri bölgeden temizlemediğini ifade eden Çavuşoğlu, dikkat çeken sözler kullandı. Yunanistan'a da sert sözlerle yüklenen Çavuşoğlu, "İnsan hakları konusunda yatacak yerleri yok" dedi.

Haber 27-07-2022 10:58