Dul Haberleri

Yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık demişti! Gözü dönen dükkan sahibi sakinleşti: Çıkarsa dua edeceğim

İstanbul Pendik'te dün basına düşen dükkan sahibi kiracı tartışması Türkiye'de gündem olmuş, mal sahibi yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına ,"Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" demişti. Tepki çeken olayın ardından mal sahibi Osman Kızıltaş'tan daha sakin bir açıklama geldi. Söylediği sözler için özür dileyen Kızıltaş, kiracısına yeni teklifini açıklarken, "Çıkarsa kendisine dua edeceğim." dedi.

Finans 08-02-2024 11:57

80 yaşında aradığı aşkı buldu! Giydiği gelinlikle mağazanın yıldızı oldu

Evlilik birçok kişinin hayali olsa da evlenmek için doğru kişiyi bulmak oldukça zor olabiliyor. Özellikle yaşı ilerleyen kişiler evlenemeyeceğini düşünse de bu durum tersine dönebiliyor. 80 yaşında evlenerek ikinci baharını yaşayan bir kadın eşiyle tanışma hikayesini anlatarak düğününde giydiği gelinliğini gösterdi.

Kadin 15-05-2023 14:40

İhtiyaç sahiplerine düzenli aylık ödemesi yapılıyor! Başvuru yapan alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı isimler ve durumlar altında ihtiyaç sahiplerine yardım ödemeleri yapıyor. Bazı yardımlar tek seferlik yapılırken bazıları ise düzenli olarak ödeniyor. Belirli koşulları sağlayan vatandaşlar, başvuru yapmaları halinde bu yardımlardan yararlanabiliyor.

Finans 04-11-2022 17:43

Üç maaş birden alma hakkı! Resmi başvuru gerekiyor...

Yasalarda, sigortalıların geride kalan dul ve yetimlerini koruyan uygulamalar yer alıyor. Düzenli gelirlerden biri olan dul ve yetim maaşı, bunların en önemlileri arasında yer alıyor. Bu haktan, emekli maaşı alanlar da belirli şartlar altında faydalanabilir.

Finans 06-10-2022 13:08

Dul

Dul Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dul Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye'de boşanmış kadınlar marjinalleştirme ve yalnızlaştırma tehlikesiyle karşı karşıya

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zehra Zeynep Sadıkoğlu: - "Birçok bölgede 'bu evden gelinlikle çıktın, kefenle girersin' algısı hala var. 'Namus meselesi' olarak görülmese bile çocuğu olan kadınlar 'senin çocukların var, çocukların için bunu yapmak zorundasın' gerekçesiyle devam etmek istemediği bir evliliğe mahkum ediliyor" - Avukat Fatma Bakırcı: - "Kadın güçlüyse, kendi ayakları üstünde durabiliyorsa boşanmak isteyen taraf olma ihtimali var. Ama güçsüz, ekonomik olarak eşine bağımlı kadınlar şiddet görseler, kötü muamele görseler dahi boşanmıyor çünkü başka seçenekleri yok"

Yurthaber 22-09-2022 11:32