Dünya Eczacılık Günü Haberleri

Fahrettin Koca'dan 'Eczacılar Günü' mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Sizin sayenizde bir kez daha biliyoruz ki insan sağlığına hizmet edenler; merhametin, iyiliğin ve diğer insani vasıfların en çok görüldüğü mesleğin mensuplarıdır. Sizlere şükran duyuyoruz. 14 Mayıs Eczacılar Günü kutlu olsun'' dedi.

Haber 14-05-2021 16:42

Pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti

Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir tüm sağlık çalışanlarının yıpratıcı bir dönemden geçtiğini söyleyen Altınbaş Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üy. Nilay Aksoy, “Eczacılar Odası’ndan edindiğim bilgiye göre pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti. Bu zorlu süreç hala devam ediyor. Eczacılar da yoğun bir çaba sarf ederek pandemiyle mücadelede önemli sorumluluklar üstlendi." dedi.

Haber 13-05-2021 16:55

TEB Dünya Eczacılık Günü ödülleri

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: - "Dünya Eczacılık Günü, sağlık, ilaç ve eczacılık bağlamında küresel süreçlerde yeniden yapılanırken, eczacıların uluslararası ölçekte ihtiyaç, sorun, yaklaşım ve çözüm önerilerini hep birlikte ifade edebilmelerine olanak tanıyor"

Haber 25-09-2019 19:08

İstihdam sorunu mesleğimizin geleceğini tehdit etmektedir

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı: - "Gittikçe büyüyen istihdam sorunu, mesleğimizin geleceğini tehdit etmektedir" - "Halihazırda eğitim veren eczacılık fakültesi kontenjanlarının azaltılması ve asgari şartlar tamamlanana kadar yeni eczacılık fakültelerinin açılmaması, mesleğimizin dünya standartlarını yakalamasını sağlayacaktır"

Haber 25-09-2019 14:56

Dünya Eczacılık Günü

Dünya Eczacılık Günü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dünya Eczacılık Günü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

TEB Eczacılık Akademisi Ödül Töreni

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: - "Dünyada 16'ncı büyük ekonomi olduğumuz halde, ışıl ışıl parlayan beyinlerimiz olduğu halde, inovasyonda neden 68'inci sıralarda olduğumuzu sorgulamak gerekiyor" - TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr.Tayfun Uzbay: - "Muassır medeniyet seviyesinin ilerisine geçebilmek istiyorsak öncelikle ülkede bilim iklimini oluşturmak zorundasınız"

Haber 25-09-2018 21:09