Dünya Engelliler Günü Haberleri

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ RESİMLİ MESAJLARI BURADA! En yeni, anlamlı ve resimli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle birçok kişi internette araştırma yapıyor. Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler; 3 Aralık gününü, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan etmiştir. Bu özel ve anlamlı günü kutlamak isteyenler ile WhatsApp, Instagram, Facebook, Twitter ve Telegram gibi uygulamalarda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri paylaşmak isteyen kişiler internette inceleme yapmaya devam ediyor. İşte en güzel, anlamlı ve resimli Dünya Engelliler Günü mesajları...

Haber 03-12-2022 08:35

TFF Başkanı Nihat Özdemir: Engelli sporcularımız bizleri daima gururlandırdı

TFF Başkanı Nihat Özdemir: "Engelli sporcularımız bizleri daima gururlandırdı"

Yurthaber 03-12-2021 12:34

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri! Engelliler Günü için en anlamlı ve duygusal mesajlar!

3 Aralık Dünya Engeliler Günü mesajları ve sözleri, özellikle böyle anlamlı günlerde sosyal medyada çokça gündem oluyor. Birçok kullanıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel en anlamlı, duygusal mesajlar ve sözler paylaşarak, engelli vatandaşlarımızı unutmuyor.

Haber 03-12-2021 10:10

Hedef görme engellilerin spora katılımlarını artırmak

TGESF Başkanı Sayyıdan: "Görme engellilerimizin spora katılımını artırabilirsek paralimpik oyunlarda hedeflediğimiz başarılara daha hızlı ulaşırız"

Yurthaber 03-12-2021 09:40

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dünya Engelliler Günü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gaziosmanpaşa'da Engelli ve Aileleri Eğitimi Sempozyumu düzenlendi

Gaziosmanpaşa'da "Engelli ve Aileleri Eğitimi Sempozyumu" düzenlendi

Haber 05-12-2019 12:08

Spor İstanbul'dan Dünya Engelliler Günü etkinliği

Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur: - "Hem engelli, hem de engelsiz bireyleri yarışırken izliyoruz. Amaç engelli bireylerin yaptıkları sporu ne kadar iyi yaptıklarını izlemek" - "Bizim tesislerimizi yılda 500 bin vatandaş kullanıyor, 5 milyon kere. Bunların 5 bini şu anda engelli bireyler. Bu sayıyı da artırmamız gerekiyor"

Haber 04-12-2019 13:08

Dünya Engelliler Günü Erzurum ve Iğdır'daki etkinliklerle kutlandı

"Dünya Engelliler Günü" Erzurum ve Iğdır'daki etkinliklerle kutlandı

Yurthaber 03-12-2019 19:23

TBMM Başkanı Şentop'tan Dünya Engelliler Günü mesajı

TBMM Başkanı Şentop'tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Haber 03-12-2019 17:56

ABB'den Dünya Engelliler Günü programı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu: - "Yurtseverlik, bu ülkenin engellilerini sevmektir ama engellileri sevmek sadece 3 Aralık'ta engellileri hatırlamak değildir. Yurtseverlik, bu ülkenin bütün engellilerini hayatın içine sokmak, hayatı onlara ulaşılabilir kılmaktır"

Haber 03-12-2019 15:53

Engelli gençlerden İyilik Senfonisi konseri

Yara(r)lı Ceylanlar Kulübündeki engelli gençlerden oluşan koronun şarkılar seslendirdiği konserde engelli bireyler doyasıya eğlendi - Engelli gençlere müzik ve ritim eğitimi veren Prof. Dr. Mim Kemal Öke: - "Onların hayata tutunabilmeleri, kendileriyle barışabilmeleri, engelleriyle birlikte yaşayacakları o direnci ve pozitif enerjiyi bulabilmeleri için müzik çok önemli"

Haber 03-12-2019 15:49

Bayramdan farksız! Dünya Engelliler Günü'nü böyle kutladılar

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Trend 03-12-2019 15:40

Engelli çocuklardan Trabzonsporlu futbolcuları mutlu eden sürpriz

Trabzonspor Kulübü, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli çocuklarla iş birliği yaparak futbolculara sürpriz hazırladı

Spor 03-12-2019 14:49

Oktay'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü paylaşımı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: - "Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelsiz yaşam farkındalığımızın güçlenmesini diliyorum"

Haber 03-12-2019 13:26

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Hamidiye Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Öneş, rehabilitasyon sürecinde engelli hastanın fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimleri tarafından takip edilmesinin erken tanı ve tedavi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Trend 03-12-2019 13:02

Engelli gencin evine sinemayı getirdiler

Van'da bir grup üniversite öğrencisi, en büyük hayali sinemada film izlemek olan engelli gencin evinde sinema ortamı oluşturarak "Hababam Sınıfı"nı, ailesi ve öğretmenleriyle izlemesini sağladı - Öğrencilerden Sariye Demir: - "Aslında bizler Emrah'ı sinemaya da götürebilirdik ama istedik ki sinemayı Emrah'ın ayağına getirelim"

Magazin 03-12-2019 11:03

Erdoğan’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tüm vatandaşlarımızı engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Haber 02-12-2019 20:49

İdlib'de engellileri ilgi ve sevgiyle okutuyor

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde engelliler için okul işleten öğretmen Nur Huda Haffar Um Vesim, şimdi tehcir edildiği İdlib'deki çocuklara ilgi ve sevgiyle eğitim veriyor

Haber 02-12-2019 15:26

Engelli ressamın Umut: Duvarımdaki Renkler sergisi açıldı

Engelli ressamın "Umut: Duvarımdaki Renkler" sergisi açıldı

Magazin 27-11-2019 18:20

PTT Dünya Engelliler Günü konulu pul sergisi düzenleyecek

PTT "Dünya Engelliler Günü" konulu pul sergisi düzenleyecek

Finans 27-11-2019 08:56

TBMM Genel Kurulu toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: - "Türk savcısı milli iradeyi korumak için bir dava açmışsa Mecliste bulunan siyasi parti gruplarının da aynı istikamette milli iradeyi korumak üzere sürece müdahil olması gerekir" - İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: - "Siyasetin savcı, gazetecilerin bilirkişi olmayacağı bir yargı sistemi kurulmalı"

Haber 06-12-2018 16:29

Kılıçdaroğlu'ndan Engelliler Günü paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Her türlü eşitsizliğin sona erdiği, engelli yurttaşlarımız için hayatın daha kolay olduğu bir yaşam pratiğini kurmak, hepimizin ortak görevidir"

Haber 03-12-2018 16:41

Kılıçdaroğlu'ndan Engelliler Günü paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Her türlü eşitsizliğin sona erdiği, engelli yurttaşlarımız için hayatın daha kolay olduğu bir yaşam pratiğini kurmak, hepimizin ortak görevidir"

Yurthaber 03-12-2018 16:41

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Diyarbakır, Siirt ve Bingöl'de Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi

Haber 03-12-2018 16:39

Bakanlıktan engellilere gündüzlü bakım hizmeti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Yeni bir hizmet modelimizi de açıklamak isterim; engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren resmi ve özel tüm kuruluşlarda gündüzlü hizmetlerin verilmesi ve bu hizmet modelimizin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde engellisine bakan adanmış hayatlara bir nefes vermeyi amaçlıyoruz" - "Bakanlık olarak engelli kardeşlerimizin; ayrımcılığa maruz kalmadan, fırsat eşitliğinden yararlanan, eğitim ve istihdam imkanları ile üretken olabilen ve bağımsız olarak yaşamlarını sürdürebilen bireyler haline gelmelerini sağlamak için çalışıyoruz"

Haber 03-12-2018 14:40

Görme engelli santral görevlileri hafızalarıyla şaşırtıyor

İzmit Belediyesi'nin ana santralinde 2011 yılından bu yana görev yapan görme engelli İlkay Balkı ve Ümmühan Aysu, akıllarında tuttukları binlerce numarayla adeta "bilinmeyen numaralar servisi" hizmeti veriyor - Balkı ve Aysu, bazı kamu kurumlarının numaralarını bilmeyen vatandaşlara yardımcı olurken üniversite eğitimlerine de devam ediyor - İlkay Balkı: - "4-5 yıl önce kendimce bir hesap yaptığımda 4 bin-4 bin 500 numara bildiğimi tespit ettim ama burada ortalama bin veya bin 500 numara bildiğinizde çok rahat santrali yürütebilirsiniz" - Ümmühan Aysu: - "60 farklı sertifikam var, Başiskele Kent Konseyi Proje Koordinatörü ve Engelliler Meclisi Başkanıyım, amacım engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmak"

Haber 02-12-2018 12:28

GRAFİKLİ - Dünyadaki engelli sayısı gün geçtikçe artıyor

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya nüfusunun görülmemiş hızla yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış engelli sayısını gün geçtikçe artırıyor - Buna göre 7 milyardan fazla dünya nüfusunun bir milyardan fazlasında çeşitli engellilik durumu bulunuyor - Çocuk engelli sayısı 100 milyonu geçerken, bu çocukların şiddete maruz kalma olasılığı yaşıtlarına göre neredeyse 4 kat fazla oluyor - Dünya genelindeki engelli bireylerin yüzde 80'i gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor - "Dünyanın en ötekileştirilmiş grupları" arasında yer alan engelli bireylerin yüzde 50'si sağlık hizmetlerini karşılayamıyor

Haber 02-12-2018 11:56

MHP'de engellilerle anlamlı buluşma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler vakıf ve dernekleri ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu, engelli spor kulüpleri ve MHP'li engelli belediye meclis üyeleriyle bir araya gelecek - Partide 1 Aralık'ta gerçekleşecek buluşmada, MHP liderinin "Her engel aşılmak, her engel geçilmek için vardır." ifadesi çerçevesinde engellilerin sorunlarına vurgu yapılacak - Etkinlikte, partili belediyelerin engelsiz bir yaşam için hayata geçirdiği projeler ile partinin engellilerin sorunlarının çözümüne ilişkin çalışmaları ve kanun teklifleri anlatılacak

Haber 29-11-2018 12:21

Görme Engelli Muhammet’in Kuran’ı Kerim Aşkı

Sivas’ta yaşayan ortaokul öğrencisi doğuştan görme engelli 13 yaşındaki Muhammet Talha Demir kentte düzenlenen Kuran’ı...

Yurthaber 21-04-2018 11:48

Engeli Birey Ve Yakınlarına Sanat Terapisi

Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi, 4 yıldır engelli birey ve yakınlarına sanatla destek vermeye devam...

Yurthaber 30-03-2018 14:30

Tiyatro İle Hayata Bağlandı

Mersin’de bedensel engelli tiyatro oyuncusu Okan Çınlar (34), Erzincan’da düzenlenen ’Engelsiz Sanat Ödülleri Töreni’nde ’En...

Yurthaber 22-02-2018 13:24

Müdür Ali Osman Acar: Hükümetimizin Kurduğu Sistemle Özel Öğrencilerimiz Çok Mutlu

Kütahya’nın Aslanapa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Acar, Ortaca Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim...

Yurthaber 10-01-2018 13:32

(özel Haber) Edirne’de Duyarlı Esnaflardan Otizme Farkındalık

Edirne’de, otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Edirne’nin meşhur tava ciğerinin tanınmış isimlerinden Bahri...

Yurthaber 28-12-2017 14:29

Çocukları Engelli Olan Aileye Tekerlekli Sandalye

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 3 çocuğu engelli olan Yar ailesini ziyaret etti. Demirkol, aileye,...

Yurthaber 27-12-2017 14:56

Başkan Taban’dan Özel Öğrencilere Ziyaret

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl İlkokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarını ziyaret ederek engelli...

Yurthaber 21-12-2017 11:44

Anadolu Lisesi Öğrencileri Farkındalık Oluşturdu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi’nde farkındalık etkinliği yapıldı.Öğrencilerin engelli kişilerin yaşadıkları...

Yurthaber 14-12-2017 16:49

Sank Üniversitesinde Dünya Engelliler Günü Etkinliği

SANKO Üniversitesi’nde tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında 14 Aralık 2017 tarihinde “Engelleri Aşmak” konulu bir...

Yurthaber 11-12-2017 10:58

Engelli Vatandaşların Kaldırım Çilesi

Eskişehir’de yaşayan engelli vatandaşlar, kaldırımlardaki sıkıntılar ve engelli yürüyüş parkurlarındaki yetersizlikler yüzünden büyük sıkıntılar çektiklerini...

Yurthaber 10-12-2017 10:53

Özel Öğrenciler Üniversiteli Olma Heyecanı Yaşadı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörlüğü, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri...

Yurthaber 09-12-2017 12:56

Hayatlarında İlk Kez Sinemaya Gittiler

Gümüşhane Belediyesi, hayatında hiç sinemaya gitmemiş yaşlı ve engellilerden oluşan 70 kadına gişe rekortmeni ‘Ayla’...

Yurthaber 09-12-2017 10:49

Anadolu Üniversitesi “aramızda Engel Yok” Dedi

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Dünya Engelliler Günü kapsamında engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturmak amacıyla “Aramızda...

Yurthaber 08-12-2017 13:01

Engelli Dernekleri Vali Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Balıkesir il merkezinde bulunan engelli dernek temsilcileri Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Valisi Ersin...

Yurthaber 08-12-2017 11:13

Sakata Geldik Tiyatro Oyunu Çorlu’da Sahne Aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sakata Geldik’ stand-up gösterisi Çorlu’da sahnelendi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında...

Yurthaber 08-12-2017 10:57

Darıca’da Engelsiz Bir Gün

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gülmek Engel Tanımaz” isimli stand up programı düzenlendi....

Yurthaber 07-12-2017 17:26

Minik Öğrencilerin Basketbolcularla Büyük Sevinci

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Eskişehir Basket’in antrenmanını ziyaret eden Engelliler Entegre Yüksek Okulu...

Yurthaber 07-12-2017 16:06

Başkan Çolakbayrakdar, her Zaman Engellilerin Yanındayız

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ampute Milli Takım sporcusu...

Yurthaber 07-12-2017 15:00

Üniversiteli kızın görüntüleri olay olmuştu! Yeni video yayınladı

Akdeniz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisinin Dünya Engelliler Günü’nde engellileri taklit etmeye çalıştığı paylaşımı büyük tepki çekti. Paylaşımı yapan için üniversite inceleme başlatırken, aynı öğrenci yeni bir video çekerek özür diledi.

Haber 07-12-2017 13:45

Esas 67 Burda’dan Engelleri Kaldıran Etkinlik

Esas 67 Burda ve Toplum Gönüllüleri desteğiyle 3-7 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında etkinlik düzenlendi.Esas...

Yurthaber 07-12-2017 11:38

Başkan Akdemir, Engellilerin Sorunlarını Dinledi

Bitlis’in Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, dernek olarak...

Yurthaber 07-12-2017 11:35

Varto’da Engelliler Günü Etkinliği

Muş’un Varto ilçesindeki Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik...

Yurthaber 07-12-2017 11:16