Dut Haberleri

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Doğa bize pek çok değerli bitki sunar, ancak bazıları gizli hazine gibidir. Bu değerli bitkilerden biri de dut ağacının yapraklarıdır. Dut yaprakları, yemeklerden çaylara kadar birçok farklı şekilde kullanılabilen son derece faydalı bir bitkidir. Dut ağacının yaprakları, geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Duyanların çok şaşırdığı dut yaprağının faydaları haberimizde.

Haber 03-11-2023 09:10

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-2023 08:38

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-2023 10:36

İbrahim Saraçoğlu’nun tarifi: Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Egzamanın kökünü kurutuyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun doğal bitkilerle verdiği kür tarifleri birçok kişi tarafından uygulanıyor. Hastalıkların tedavilerinde doğal gıdaların şifalarından yararlanmak isteyenler çeşitli karışımlar deniyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu vücuttaki iltihabı temizleyen, egzamayı kurutan karışımın tarifini verdi.

Haber 08-12-2022 11:16

Taze dut yaprağı çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Taze dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Aktarlardan kolayca temin edilebilecek malzemeler ile evde hazırlanabilen bitki çayları insan sağlığına faydalı çeşitli özelliklere sahiptir. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Taze dut yapraklarından hazırlanan çayın da en bilinen faydası vücudu toksinlerden temizlemesi ve kanser hücrelerine karşı mücadele etmesidir. Ödem ve toksin attırıcı etkisiyle bilinen taze dut yaprağı çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-2022 18:22

Kuru dut nasıl tüketilir? Kuru dut nelere faydalı, dut kurusu nasıl yapılır?

Tüm meyvelerin insan sağlığına çeşitli faydaları vardır. Bazı meyveler hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Meyveler bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde de destekleyici gıdalar olarak kullanılır. Dut meyvesi de hem kuru hem taze olarak tüketildiği zaman içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde insan sağlığına son derece faydalı bir meyvedir. Peki, kuru dutun faydaları nelerdir, kuru dut nasıl tüketilir?

Haber 28-10-2022 17:07

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi: Egzamayı geçirecek tarif, Egzama nedir, Nasıl geçer?

Egzama birçok kişide görülen deri hastalığıdır. Her yaştan kişide görülebilen egzamanın tedavisinin aksatılmaması gerekmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu egzama tedavisi için yapılabilecek doğal kürlerin tarifini verdi. Eğer geçmeyen egzama şikayetiniz varsa doktora başvurabilirsiniz.

Haber 15-08-2022 09:00

Hayvanlara yem olarak verilen dut posasından yağ ürettiler

Dut meyvesinden elde ettikleri ürünlerle dikkati çeken Adıyaman Tut ilçesindeki üreticiler, yaptıkları girişimlerin ardından hayvan yemi olarak kullandıkları dut posasından yağ elde etti - Doç. Dr. Sibel Uluata: - "E vitamini açısından zengin ve antioksidan kapasitesi yüksek olan bir yağ"

Yurthaber 27-07-2022 11:17

Dutuyla ünlenen ilçe turizmde güçlenmek istiyor

Son yıllarda dut üretimiyle ön plana çıkan ve tersine göç almaya başlayan Adıyaman'ın Tut ilçesi, lezzetleri ve yayla havasıyla turistleri bekliyor - Daha önce tarım işçiliğine giden yöre halkı, artık kendi bahçelerinden gelir elde ederken ilçede turistik tesisler de yükselmeye başladı

Yurthaber 21-07-2022 11:07

Yer: Bursa! Şifa bulmak isteyen bin yaşındaki bu ağaca geliyor

Bursa'da bin yaşındaki dut ağacının meyveleri şifa bulmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bölgede yaşayan vatandaşlardan biri, ''Çocukluğumda gelip bu dut ağacının yaşını ölçtüler 950 yaşında çıktı. Şimdi bu ağacın yaşı bin olarak ölçülüyor. Bu ağaç eskiden kile şimdi cami olarak kullanılan yapının bahçesinde bulunuyor. Bu ağacın meyvelerinin şifa dağıttığına inanılıyor. Şifa bulmak isteyenler meyveler olduğu zaman buraya gelip yiyorlar" dedi.

Haber 01-06-2022 09:20

Anadolu’nun şifası dut pekmezinin mucizeleri! Her sabah 1 kaşık yerseniz...

Dut pekmezi, lezzetli ve mucizeleriyle adeta ilaç gibi yiyeceklerin başında gelir. Besin değeri yüksek dut pekmezi hastalıklara karşı korur. Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezi mineral bakımından zengindir. Kilo alamayanların bir numaralı ilacı olan dur pekmezinden her sabah bir kaşık yerseniz olacaklara inanamayacaksınız.

Haber 15-02-2022 07:31

İlçenin ana geçim kaynağı yüzyıllardır şifa oluyor! Derneği bile var

Adıyaman’ın Tut ilçesinde, dut meyvesinin son hasadının kurutulup, ceviz ve susam ile birlikte dibekte dövülmesiyle yapılan ‘dut çekmesi’ soğuk kış günleri için bidonlara basılıyor. İlçenin ana geçim kaynağı olan dut çekmesine başka iller de yoğun talep gösteriyor. Yüzyıllardır yapılan dut çekmesinin unutulmaması için ‘dut çekmesi’ adında bir de derneği bulunuyor.

Haber 25-11-2021 09:46

Malatya'da kayısı çekirdeği ve duttan glütensiz bisküvi üretildi

Malatya'da kayısı çekirdeği ve duttan glütensiz bisküvi üretildi

Yurthaber 15-09-2021 15:45

Dut pekmezi Tunceli'de geleneksel yöntemlerle imece usulü üretiliyor

Köylülerce tarlada yetiştirilen ya da yabani hayvanların beslenirken toprağa bıraktığı tohumlarla kendiliğinden yetişen dutlar, her yıl haziran-temmuz ayı aralığında olgunlaştıktan sonra hasat edilerek pekmez haline getiriliyor - Dayanışmayla çalışan köylüler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle ürettikleri dut pekmezini toptan ya da perakende çevre il ve ilçelerde satarak gelir elde ediyor

Yurthaber 22-07-2021 11:02

Coğrafi işaret alan Sivan dut pekmezi tatlı yolculuğuna bu yıl da başladı

Bingöl’de bir bölgenin neredeyse 100 yıldır geçim kaynaklarından biri olan ve bu yıl Coğrafi işaret alan Sivan dut pekmezinin tatlı yolculuğu başladı.

Yemek 23-06-2021 10:36

Şifa deposu olarak bilinen Hortum dutu pekmezi artık gramla satılabiliyor

Kanser ve tümör hücrelerini vücuttan uzaklaştırma özelliğiyle ön plana çıkan ve birçok hastalığa faydasından dolayı ‘şifa kaynağı’ olarak bilinen Horum dutu pekmezi kilo yerine gram ile satılıyor. Hasadı yapılan Horum dutu pekmez yapıldıktan sonra piyasaya sunulmaya başlandı.

Yemek 21-06-2021 13:59

Sarı altın olarak bilinen dutun pekmez yolcuğu başladı! Saatlerce kaynatılıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde dut pekmezinin yolculuğu başladı. Üçbey Dağlarında yaşayan vatandaşlar sarı altın olarak bilinen dut pekmezi için odun ateşinde kaynayan kazanların başına geçti. Dut ağaçlarından toplanan meyveler kazanlarda saatlerce kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor.

Yemek 31-05-2021 10:39

Kuru dut ihracatından 5 milyon dolar gelir sağlandı

Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli'nin, üretiminde önemli paya sahip olduğu kuru dut 2020'de 44 ülkeye ihraç edildi - Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan: - "Kuru dut ihracat rakamlarına baktığımızda kilogram fiyatı ortalama 4 dolar civarında, kuru kayısı ihracat rakamlarına çok yakın görünüyor" - Malatya Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit: - "Kentte 160 bin civarında dut ağacımız var, bunlardan yıllık ortalama 8-9 bin ton arasında dut üretimimiz var"

Yurthaber 10-03-2021 11:07

Dutun bu faydalarını ilk kez duyacaksınız! Göz hastalıkları, enfeksiyon, kanser...

Dut, herkesin severek tükettiği bir meyvedir. Ağaçtan toplanıp yemesi en keyifli meyvelerden biri olan dutun faydaları saymakla bitmiyor. Dutun her evde bulunmasını gerektiren faydalarını sizler için derledik. C vitamini deposu olmasından bağışıklık sisteminin gücüne güç katmasına, hatta kişiyi zinde tutmasına kadar birçok faydası var.

Yemek 29-06-2020 16:50
dut

Dut: Faydaları nelerdir?

Dut, moreceae familyasına ait olan bir meyvedir.

Haber 24-06-2020 10:52
dut

Bir avuç dutun 9 faydası

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor. İçeriğindeki C, A ve K vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve yüksek antioksidanlar sayesinde kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar sayısız hastalığa iyi geliyor.Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, bu konuda detaylı bilgiler verdi.

Yemek 15-05-2019 10:18
dut

Yoğurtla birlikte tüketildiğinde bakın neye iyi geliyor

Yaz kış tüketebileceğiniz dut kurusu içerisinde yoğun miktarda C vitamini ve demir içerir. Tek başına yendiğinde müthiş bir antioksidan kaynağı olan dut yoğurtla beraber yendiğinde tatlı krizlerini önlüyor. Peki kuru dutlu yoğurdu hangi zamanda nasıl tüketmelisiniz? Açıklıyoruz...

Yemek 31-05-2018 14:49
dut