Ebegümeci Haberleri

Yol kenarından toplayıp 10 TL'den satıyor! Zevk için yapıyordu ticari boyutu olduğunu gördü 'Günlük ortalama 60-70...'

Aydın'da yaşayan 59 yaşındaki emekli Keramettin Uysal, yol kenarlarından topladığı otları satıp geçimine katkıda bulunuyor. Bu işe zevk için başladığını söyleyen Uysal, zamanla topladığı otları satıp gelir elde ettiğini ve işin ticari boyutunun olduğunu belirtti. Günde 60-70 bağ ot topladığını kaydeden Uysal, bağını pazarda 10 TL'ye, sipariş veren dostlarına da 7,5 TL'ye sattığını söyledi. Uysal, Ege'de çalışan hiç kimsenin aç kalmayacağını da sözlerine ekledi. İşte detaylar...

Finans 23-03-2023 09:36

Faydaları türkülere konu oluyor: Yol kenarında bile yetişiyor! Kanseri önlüyor, iltihabı kurutuyor

Ebegümeci nedir sorusu ebegümeci türküsünün popüler olmasıyla sık sık aratılmaya başlanmıştı. Hibiskus olarak da bilinen ebegümeci ilkbahar ve yaz aylarında sıklıkla görülüyor. Ebegümeci bitkisinin kurutulmasından elde edilen ebegümeci çayının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok sağlık problemine etki eden ebegümecinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 14-12-2022 13:53

Ebegümeci çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ebegümeci çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Kanser hücreleri ve mikroplarla savaştığı bilinen ebegümeci ağız, sindirim ve bağışıklık sistemiyle birlikte cilt ve saç sağlığına da yarar sağlar. İçerdiği antioksidanlar ve mineraller sayesinde sindirim sistemi rahatsızlıklarının oluşumunu önler. Zengin bir vitamin, mineral ve antioksidan deposu olan ebegümeci çayı kış aylarında oluşabilen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların düşmanı konumundadır. Rengiyle ve kokusuyla bile iyi gelen ebegümeci çayı nasıl demlenir?

Haber 08-11-2022 10:43

Cildi gençleştirir, yaraları iyileştirir, libidoyu artırır! Kaynatıp çayını için faydasını anında görün

Şarkılara konu olan ebegümecinin faydalarını şimdiye kadar öğrenmediyseniz, öğrendikten sonra ebegümeci çayı içmeye başlayacaksınız. Hibiskus olarak da bilinen ebegümeciyi aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Cildi gençleştirir, yaraları iyileştirir, libidoyu artırır ve daha bir sürü faydası olan ebegümeci Antik Mısır’da iyileştireceğine ve ölümsüzlüğü getireceğine inanılıyordu.

Haber 19-08-2022 07:06

Ebegümeci

Ebegümeci Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ebegümeci Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ebegümecinin gücü: Topuk çatlaklarını geçirir!

Topuk çatlağı hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biridir. Topukta ortaya çıkan çatlaklar görünümüyle de rahatsız eder. Özellikle gün içinde yakta çalışıyorsanız bir süre sonra tabanlarınıza doğru ağrı yapabilir. Topuk çatlakları şişkin, kuru ve yağ eksikliği olan nasır tabakaları sebebiyle oluşur. Bu yüzden ayaklarınızı bol bol nemlendirmelisiniz. Topuk çatlağına karşı ebegümeci de kullanabilirsiniz.

Haber 07-05-2022 10:10

Adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl yapılır? Adaçayı ve ebegümeci virüse karşı etkili mi? Saraçoğlu açıkladı

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamada koronavirüse karşı vücudu koruyup dayanıklı olmak için sadece vitamin desteği almanın yeterli olmayacağını, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de büyük bir önem taşıdığını açıkladı. Saraçoğlu'nun adaçayı ve ebegümeci çayının faydalarından bahsetmesi sonrası vatandaşlar adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte adaçayı ve ebegümeci nasıl yapılır, tarifi...

Haber 16-03-2021 16:26

Ebegümecinin Faydaları Nelerdir?

Ebegümeci sağlık açısından oldukça faydalı bir bitki olarak bilinmektedir.

Yemek 03-04-2016 17:16