Ekinezya Haberleri

Samsun'da deneme amacıyla ekilen ekinezya çiçek açtı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde ekilen tıbbi aromatik bitki türlerinden ekinezya, çiçek açmaya başladı.

Yurthaber 21-07-2023 14:52

Hava kalitesini iyileştiriyor, hastalıkları önlüyor, küfleri, virüsleri ve bakterileri azaltıyor

Hastalıkların en yoğun görüldüğü dönemlerden geçiyoruz. Her iki kişiden grip olduğu bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmeli, dengeli beslenmeli ve kendimizi korumalıyız. Uzmanlar, soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yanı sıra bulunduğu ortamda adeta hava filtresi yaparak iyileştirici özelliği olan bitkileri sıraladı. Aralarında bazı bitkiler sadece gripten korumakla kalmıyor aynı zamanda sinüzitin etkilerini de hafifletiyor.

Haber 30-11-2022 10:22

Ekinezya çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Ekinezya çayı nasıl demlenir, tarifi nedir?

Geçmişten günümüze bitkiler ve doğa kaynaklı içerikler birçok farklı alanda kullanılmıştır. Bunlardan biri de bitki çaylarıdır. Sağlığımız için önemli olan bitki çayları kış aylarının getirdiği grip ve soğuk algınlığına karşı tüketimiyle daha çok yaygınlaşmıştır. Her bitki çayının faydaları farklıdır ve ona göre tüketilmektedir. Grip ve soğuk algınlığını iyileştirmesiyle ve romatizma ağrılarını hafifletmesiyle bilinen ekinezya çayı nasıl demlenir?

Haber 01-11-2022 17:03

Ekinezya çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ekinezya çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğada bulunan bitkiler, insan sağlığı açısından son derece faydalı özelliklere sahiptirler. Birçok bitki ilaç yapımında ve farklı hastalıkların tedavilerinde de kullanılır. Ekinezya bitkisi de çay olarak tüketildiğinde bazı hastalıklara ve sıkıntılara çare olur. Ekinezya çayı bağışıklığı güçlendirici, ağrıları azaltıcı etkileri ile bilinir. Ekinezya çayının faydaları nelerdir, ekinezya çayı nasıl demlenir?

Haber 25-10-2022 11:40

Ekinezya

Ekinezya Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ekinezya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Vanlı çift kiralık arazide yetiştirdikleri ekinezyayı ilaç firmalarına satacak

Edremit ilçesinde kiraladıkları 5 dönüm arazide ekinezya bahçesini oluşturan Erdal ve Öznur Erdoğan, iki yıldır özenle bakımını yaptıkları bitkinin ilk hasadı için gün sayıyor - Çiftçi Erdal Erdoğan: - "Çiçeği kurutulduktan sonra satılıyor. Kilogramı ortalama 180 liradan alıcı buluyor. Şimdiden birkaç firmadan teklif aldım"

Yurthaber 05-08-2022 11:11

Bursalı çiftçi kadınlar ekinezya yetiştirerek birlikte kazanıyor

Karacabey ilçesinde kırsal mahallede faaliyet gösteren Dağkadı Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve bir deterjan firmasının destekleriyle 3 yıldır ekinezya bitkisi üreterek aile bütçelerine katkıda bulunuyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül: - "Geçen yıl kooperatifimiz 5 dekarda yaklaşık 25 bin lira gelir elde etti. Bu sene gelirin daha da yükselmesini bekliyoruz"

Yurthaber 09-07-2022 11:02

Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Doğrudan virüsü öldüren bitkiler var

Hayatının 30 yılını, bitkilerin; hastalıklara karşı etkilerini ve vücut direncine olan katkılarını araştırarak geçiren Prof. Dr. İlker Durak, salgın hastalıklara karşı bitkisel besinlerin daha fazla kullanılması gerektiğini söyledi. Durak, “Doğrudan doğruya virüsü öldüren bitkiler var. Mesela ekinezya. Bu bitkinin savunma sistemini aktive ettiğine dair yüzlerce çalışma var. Yine Anadolu’da herkesin bildiği kitre var. Bunlardan istifade etmek zorundayız” dedi.

Haber 08-01-2022 11:01

Daha önce adını bile duymamışlardı! 4 seferde 25 bin lira kazandılar

Bursa'nın Karacabey ilçesinde çiftçilikle uğraşan kadınlar, daha önce adını bile duymadıkları ekinezya bitkisini toprakla buluşturdukları 5 dönüm araziden kazanç sağlıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, kadınların bu yıl 4 hasattan 25 bin lira kazandığını dile getirdi.

Finans 14-09-2021 15:09

Ekinezyanın faydaları neler? Ekinezya çayı nasıl yapılır?

Ekinezya bitkisi, aslen papatya ailesine ait çiçekli bitkilerin grup adıdır. Kuzey Amerika’ya özgü bir çiçek olsa da ünü sayesinde dünyaya yayılabilmiştir. Ekinezya bitkisinin faydalarını ve etkilerini sizin için derledik.

Haber 21-10-2020 11:37

Ekinezyanın Faydaları Nelerdir?

Kirpi otu, tarak çiçeği, Kansas otu, koni çiçeği ya da Hint başı olarak adlandırılan ekinezya, şifalı etkisi çok eski zamanlardan beri bilinen, papatyagiller familyasına ait bir bitkidir.

Yemek 03-04-2016 17:23