Elektrik Mühendisi Haberleri

Elektrik Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Elektrik Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite sınavına girecek öğrenciler, meslek ve bölüm seçimi konusunda pek çok araştırma yapmaktadır. Pek çok seçenek olduğu için karar vermekte zorlanabilirler. Ancak ilgi alanlarına göre seçim yaparak meslek konusunda da başarı elde edebilirler. Üniversitelerin en çok tercih edilen bölümlerinden biri Elektrik Mühendisliğidir. Mühendislik başlı başına revaçta olan bir meslektir. Farklı mühendislik dalları arasında elektrik mühendisliği oldukça dikkat çeker. Elektrik Mühendisleri ne iş yapar?

Egitim

Dünyanın en genç üniversite mezunu olması beklenen Laurent 9 yaşında elektrik mühendisi olacak

Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 20'li yaşlardaki öğrenciler arasında diz üstü bilgisayarı ile uğraşan 9 yaşındaki Laurent Simons'u, uzaktan görenler, öğretim üyelerinden birinin çocuğu sanıyor.

Trend

Gazzeli mühendisler, dalga enerjisinden elektrik üretecek

Filistinli mekanik mühendisi İsa: - "Gazze'de yaşanan elektrik sorununa çözüm için deniz dalgalarından elektrik üretilmesi projesinin çalışmalarına başladık. Bu çerçevede tasarladığımız mini model başarılı oldu"

Haber

Hobi olarak başladığı bilardoda hedefi dünya şampiyonluğu

Bilardoya ortaokul yıllarında hobi olarak başlayan, 2010 yılında Türkiye şampiyonluğu kazanan elektrik mühendisi milli bilardocu Savaş Bulut, dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor - Savaş Bulut: - "En büyük hedefim dünya şampiyonu olmak. Belki olamayabilirim ama şunu çok iyi biliyorum, bunun için en iyi çabayı göstereceğim"

Haber

Konya'da elektrik akımına kapılan mühendis öldü

Ereğli ilçesinde elektrik akımına kapılan mühendis hayatını kaybetti

Haber