Engin Altay Haberleri

CHP'li vekil Engin Altay'dan ilginç çıkış! Benim çırağımdı diyerek Özgür Özel'i kürsüye çağırdı

CHP Milletvekili Engin Altay, Sinop mitinginde şaşırtan bir çıkışta bulundu. Altay, Sinop mitingi öncesi yaptığı konuşmada partisinin Genel Başkanı Özgür Özel'i "Benim çırağımdı" diyerek kürsüye çağırdı.

Haber 21-03-2024 19:23

Cenazeye Kılıçdaroğlu da katıldı... CHP'li Engin Altay'ın acı günü: Sinop'un en eski partilisi Kazım Altay hayatını kaybetti

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın babası Kazım Altay 95 yaşında yaşamını yitirdi. Altay için Erfelek'te cenaze namazı kılındı. Cenazeye eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Haber 14-01-2024 15:29

Gizli Zoom toplantısındaki 'uzay' fonu espri konusu olmuştu! CHP'li Engin Altay gündem olan arka planıyla ilgili konuştu: 'Genel başkanımız gayet iyi bilir'

CHP'de Genel Merkez'den gizli yapılıp sosyal medyaya bir kesitinin kaydı sızan Zoom toplantısı Türkiye'nin gündemine damgasını vurdu. Toplantıyla ilgili en dikkat çeken ayrıntılardan biri de katılımcılardan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın kullandığı 'uzaylı' arka fonu olmuştu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in de "Engin abi yine uzaydasın" diyerek espri yaptığı o arka planla ilgili Engin Altay'dan açıklama geldi.

Haber 21-07-2023 09:42

CHP'li Engin Altay'dan dikkat çeken sözler! 'Kılıçdaroğlu'na da söyledim, çekilmeyi bilmek lazım'

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Bu seçime 'başarı' diyenin aklından şüphe ederim" dedi. Grup başkanvekili neden olmadığına dair soruya Altay, "Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım" yanıtını verdi.

Haber 08-06-2023 08:47

AK Partili Zengin'le CHP'li Altay seçim çalışmasında karşılaştı! İkili beraber 'Gesi Bağları'nı söyledi

Seçime sayılı günler kala siyasilerin seçim çalışması hızlandı. AK Partili Özlem Zengin ile CHP'li Engin Altay seçim çalışmaları için bulundukları Silivri'de karşılaştı. Gençlerin şarkısına beraber eşlik eden vekil adayları bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 04-05-2023 23:13

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay o partiler için tahminini açıkladı: Yüzde 4'ün altına düşmeyecek bir oran bekliyorum

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli soruları cevapladı. 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin olarak Millet İttifakı'nın ilk turda seçimi kazanacağını ifade eden Altay, ittifak içerisindeki DEVA ve Gelecek Partisi'yle ilgili olarak, "DEVA ve Gelecek Partisi ilk defa seçime girecek. Bu partilerin oyları şudur demek çok zor. Ben 4'ün altına düşmeyecek bir oran bekliyorum." dedi.

Haber 27-04-2023 20:59

CHP'nin tavrı merak ediliyordu! Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri canlı yayında sorulunca... Başka soru sorun

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Millet İttifakı'nın diğer paydaşları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili yaptığı çok sert açıklamalar gündem oldu. Söz konusu açıklamalara CHP'nin ne yanıt vereceği merak konusu olurken, canlı yayında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a Ağıralioğlu'nun açıklamaları soruldu.

Haber 23-03-2023 07:47

İnce'nin sözlerinin ardından bir çağrıda CHP'den geldi! 'Mutlaka' diyerek İnce'ye böyle seslendi

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri heyecanla beklenirken son günlerin en çok konuşulan konusu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığı oldu. Herkes 'İnce Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi?' sorusunun yanıtı merak ederken CHP'li Engin Altay'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. İşte 'Sayın İnce CHP’nin öz evladıdır' diyen Engin Altay'ın sözleri...

Haber 22-03-2023 16:21

'Oyları tereyağı gibi eriyor...' CHP ve İYİ Parti'den seçim sonuçlarıyla ilgili flaş iddia! Canlı yayında oran verdiler

Millet İttifakı'nda 72 saat süren kriz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasıyla sona erdi. Alınan karar sonrası 6'lı masa süratle çalışmalarına başlarken CHP ve İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri birlikte katıldıkları canlı yayında çok iddialı açıklamalarda bulundu. İki isim de Cumhur İttifakı'nın oylarının hızla eridiğini savunurken; seçim sonuçlarıyla ilgili ise çok konuşulacak bir oranı ortaya attılar. İşte detaylar...

Haber 09-03-2023 10:01

Bakan Soylu'yla CHP'li Altay arasında Meclis'te sahte evlilik tartışması! 'Eşimden özür diliyorum' diyerek açıkladı

2023 bütçe görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. 5 Aralık'ta başlayan görüşmelerde her gün yeni bir gerginlik çıkıyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasından 'sahte evlilik' tartışması yaşandı. Hakaretlerin havada uçuştuğu anların ardından CHP'li Engin Altay, 'Eşimden özür diliyorum' diyerek konuya açıklık getirdi.

Haber 10-12-2022 22:07

SON DAKİKA | İYİ Partili Hüseyin Örs'ün sağlık durumu nasıl? Meclis'teki yumruklu kavganın ardından yoğun bakıma alındı! 5 dakika detayı yürekleri ağza getirdi

Son dakika haberi: TBMM'de bugün uzun yıllar unutulmayacak dakikalar yaşandı. Bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili vekiller ile İYİ Partili vekiller yumruk yumruğa kavga etti. AK Partili Zafer Işık ile gergin dakikalar yaşayan İYİ Partili Hüseyin Örs başına aldığı darbe sonucunda yoğun bakıma kaldırıldı. İlk bilgiler Örs'ün hayati tehlikesinin devam ettiği yönündeydi. Son açıklama CHP'li Engin Altay'dan geldi. Altay'ın açıkladığı '5 dakika detayı' duyanların yüreğini ağzına getirdi.

Haber 06-12-2022 19:53

Mecliste telefon ekranı kameraya yansıdı! Bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li Altay'ın dikkat çeken görüntüleri gündem oldu

Mecliste her yıl hararetli tartışmaların yaşandığı bütçe maratonu dün başladı. 12 gün sürecek bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay objektiflere ilginç bir şekilde yansıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 2023 bütçesi sunumunu gerçekleştirdiği sırada çekilen görüntüler sonrası Altay'ın telefondan oyun oynadığı iddia edildi.

Haber 06-12-2022 09:43

Akşener'den dikkat çeken yufka yürekli çıkışı! Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili polemik yaratan sözlerin ardından Kulak çekme çağrısı gelmişti

2023 seçimlerine yaklaşılırken siyaset gündeminin bir numaralı konusu cumhurbaşkanı adaylığı olmaya devam ediyor. Polemiklerin yaşandığı adaylık konusunda İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan gelen açıklama yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. CHP'li Engin Altay'dan "Kulağı çekilecekse evin reisi çeker" şeklinde sert bir tepki gelmiş ve bu sözleriyle Altay İYİ Parti lideri Meral Akşener'e çağrıda bulunmuştu. Akşener'in son konuşmasındaki "Yufka yürekliler" çıkışı bir kez daha gündem yarattı.

Haber 30-11-2022 16:38

İYİ Parti ile CHP arasında Kılıçdaroğlu gerginliği! ‘Kraldan çok kralcı’ tepkisi dikkat çekti…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı hakkında İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun ‘kazanamayacağına ilişkin endişemiz var’ açıklamasına CHP’den yanıtlar peş peşe gelirken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın kullandığı ifadeler dikkat çekti. Altay, Ağıralioğlu için ‘kraldan çok kralcılık yapıyor’ ifadesini kullandı. İşte İYİ Parti ile CHP arasında tartışma yaratan o açıklamalar….

Haber 16-11-2022 07:26

Engin Altay'dan Bakan Vahit Kirişci'ye sert tepki! 'Ayıp ayıp, Sayın Bakan...'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifi için "Seçime 7 ay kala Anayasa değişikliği bir art niyet işidir" diyen Altay, Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarıyla ilgili EGM'nin suç duyurusuna ilişkin "Bay Kemal konuşuyor, nasırlarına basılmış gibi hop hop zıplıyorlar" dedi. Enflasyon rakamlarıyla ilgili, "TÜİK, bir dava daha aç bana. Sen hırsızsın" diyen Altay, Bakan Kirişci'nin sözlerine ise tepki gösterdi.

Haber 03-11-2022 17:52

Engin Altay'dan dikkat çeken 'vergi dilimi' çıkışı! 'Bay Kemal'e söyletiriz, bunu da yaparlar'

CHP'li Engin Altay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine yönelik MHP'li Semih Yalçın'ın eleştirilerine, "Erdoğan'dan sonra MHP'de de Bay Kemal paranoyasının, Bay Kemal sendromunun başlamasından son derece memnunuz" sözleriyle yanıt verdi. AK Parti'nin ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifini "yarım kilosu domuz eti, yarım kilosu dana eti" sözleriyle niteleyen Altay, Bakan Nebati'nin gelir vergisi dilimleri konusundaki açıklamalarıyla ilgili de "Bay Kemal'e söyletiriz, bunu da yaparlar" dedi.

Haber 10-10-2022 17:27

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İzmir'de basın toplantısı düzenledi:

"Açık açık söylüyorum. Suriyelisi, Afgan'ı fark etmez. İster mülteci, ister geçici sığınmacı, ister göçmen olsun. Türkiye'nin sokaklarını, Türkiye'nin mahalleleri bunlardan kurtaracağız. CHP'nin ve Bay Kemal'in sözüdür"

Yurthaber 22-09-2022 16:55

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını canlı yayında açıkladı: Adayımız Bay Kemal

Katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çok net ifadeler kullandı. "Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum" diyen CHP'li Altay, açıklamasının devamında "Adayımız Bay Kemal" ifadelerini kullandı.

Haber 01-08-2022 14:08

CHP'den tartışma yaratacak KYK ve EYT yorumu! 'Paşa paşa halledeceksiniz'

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının geri ödemesine ilişkin açıklamasını yorumladı. Altay, "Sayın Genel Başkanımızın gençlere seslenip, 'ödemeyin, geldiğimiz zaman faizleri sileceğiz' açıklamasından sonra beyleri telaş aldı. Apar topar faizleri silme kararı aldılar" dedi. Sıranın emeklilikte yaşa yakılanlara (EYT) geldiğini belirten Altay, "Ekimde EYT'yi ya halledeceğiz ya halledeceğiz. Paşa paşa halledeceksiniz" dedi.

Haber 19-07-2022 17:15

Şahap Kavcıoğlu'na sert sözler! 'Meteoroloji Genel Müdürlüğüne git, staj yap'

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyonla ilgili olarak yaptığı konuşmaya sert tepki göstererek "Merkez Bankası Başkanı'na bir tavsiyede bulunalım; bence sen oradan kalk; Meteoroloji Genel Müdürlüğüne git, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde staj yap" diye konuştu.

Haber 28-04-2022 18:50

Altay'dan Soylu'ya sert sözler: Kimse güvende değil

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "TÜİK'in enflasyonu gizlemesi, insanların rızkına göz dikmektir, alın teri hırsızlığıdır. Asgari ücreti yüzde 20'ye göre artırmak cinayettir, ah almaktır, vebal almaktır" açıklamasını yaptı. Ayrıca Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek "TBMM'nin huzurunu bozan bir İçişleri Bakanı, TBMM'de kavga çıkartan bir İçişleri Bakanı bu ülkenin huzuruna ne yapar çok merak ediyorum. O koltukta oturduğu sürece kimse güvende değil" dedi.

Haber 10-12-2021 16:40

Millet İttifakı'nın adayı ne zaman açıklanacak? CHP'li isim tarih verdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Adayı erken açıklamayı doğru bulmuyoruz. Bizim adayı açıklayacağımız gün seçim kararının alındığı gün olur muhtemelen. Ama bir gün sonra olmaz. Aynı gün açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 21-11-2021 23:22

TBMM'de Lütfü Türkkan tartışması!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında, Bingöl'de bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan ile ilgili tartışma yaşandı.

Haber 10-11-2021 17:49

CHP'den Erdoğan'a TRT payı göndermesi: Biz söyledik diye çekinme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılacağını duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medya hesabı ve bazı CHP'li isimler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT payının kaldırılması önerisini paylaşarak "Teşekkürler Kılıçdaroğlu" notuyla paylaşımlar yaptı.

Haber 08-11-2021 23:01

AK Parti ve CHP'li siyasetçilerin samimi hali ilgi çekti

Bağcılar'da esnaf ziyareti sırasında karşılaşan AK Parti ve CHP'li siyasetçiler, meclisteki tartışmaların aksine renkli görüntüler verdi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sohbeti ilgi çekti.

Haber 05-11-2021 18:15

CHP'li Altay'dan 2022 bütçesindeki Cumhurbaşkanı maaşına tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bütçede maaş zammının devlet memurları için yüzde 5, cumhurbaşkanı için yüzde 14,5 olarak öngörülmesini eleştirerek, "Ayıp değil mi? Yani sen varlıkta millet yoklukta, sen refahta millet sefalette, sen sefada millet cefada sınanacak. Bunu kabul etmiyoruz. Görüyorum ve umuyorum ki bu bütçe, Türkiye'nin son sefalet bütçesidir." ifadelerini kullandı.

Haber 21-10-2021 16:27

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gündemi değerlendirdi:

"Bir iktidar, koalisyon, seçim barajıyla ve seçim kanunlarıyla oynamaya, onları değiştirmeye niyet etmişse, o iktidar artık bağlasan durmaz. Hangi seçim kanununu, hangi barajı getirirseniz getirin sizi orada tutacak bir sistem dünyada yok" - "Yaraları borçla, ertelemeyle, krediyle kapatmaya çalışmak büyük devletlere yakışmaz. Borç vererek, kredi vererek sel mağdurlarının, yangın mağdurlarının yarası sarılmaz"

Haber 18-08-2021 17:02

Meclis'te 'Ekrem İmamoğlu' tartışması

AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy Meclis'te yaptığı konuşmada, "Hizmet araçlarının resimleriyle şov yapıp 'israf' diye iftira atan, daha sonrasında daha pahalı fiyatlarla, daha fazla araç kiralayan müsrif bir belediye başkanı var İstanbul'da." dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da karşılık olarak, "AK Parti'nin arka bahçesi gibi değerlendirilen vakıf ve derneklere akıtan musluğunu kestiği için partim adına İBB Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 25-05-2021 16:43

CHP'li Altay'dan AK Parti'ye video yanıtı: Z kuşağının aklını küçümsemektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti'nin 'Yalan Üretim Merkezi' başlığıyla paylaştığı video hakkında açıklama yaptı. Altay, "O video Z kuşağının aklını küçümsemektir" dedi.

Haber 05-05-2021 16:01

Bakan Akar'dan CHP'li Altay'a tepki: TSK görevinin başındadır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bir televizyon programındaki bazı sözlerine tepki gösterdi. Akar, "TSK, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda görevinin başındadır" dedi.

Haber 21-04-2021 19:09

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Menderes benzetmesine ilişkin açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Menderes benzetmesi"ne ilişkin, "Ne böyle bir ümidim var ne de böyle bir şeyi ümit ettiğime ilişkin sözüm var. Sözlerimin hepsi kayıt altında. Bu kayıt içinde böyle bir ifade varsa ben gereğini yaparım. Ama yok." ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-2021 18:48

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözlerine tepki:

"Türk Silahlı Kuvvetleri milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Yurthaber 21-04-2021 18:14

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Engin Altay için suç duyurusu

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında tehdit içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle Engin Altay hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Altay hakkında soruşturma başlattı.

Haber 21-04-2021 14:02

RTÜK'ten, CHP'li Altay'ın 'Menderes benzetmesi' yaptığı yayına inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle ilgili yayın hakkında inceleme başlatıldı.

Haber 21-04-2021 13:11

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın Menderes benzetmesine tepki gösterdi:

"Yine aynı kafa! Yazıktır. Milletin gönlünde ebedileşmiş Şehit Başbakan Menderes'in sonunu hatırlatmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar. Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı"

Yurthaber 21-04-2021 04:37

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın 'Menderes benzetmesi'ne tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın televizyon programındaki bazı sözlerine tepki gösterdi. Bakan Soylu açıklamasında, "Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-2021 03:29

CHP'li Altay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarda çekildiği fotoğrafa tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir vatandaşın evinde iftar yaparken çekilen fotoğrafı göstererek, "Fakirin evinde, Erdoğan ile saygıdeğer hanımefendi ayrı, hane halkı ayrı sofrada. Orucunu açarken bir bu hanenin durumunu bir de aldığın Mercedes'i düşüneceksin." diyerek tepki gösterdi.

Haber 15-04-2021 16:19

Engin Altay'dan tartışma yaratacak sözler: Millet İttifakı'nı sarsmaya Erdoğan'ın gücü yetmez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "demokrasi, kuvvetler ayrılığı, adalet yok olacak" diye karşı çıktıklarını belirterek "Söylediklerimizin Adalet Bakanı tarafından tespiti, teyidi bizim açımızdan güzel ama Türkiye açısından çok vahim bir tablodur." dedi. Altay, "Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. Millet İttifakı'na yönelik toplum nezdindeki güven, itimat ve teveccüh belli ki Erdoğan'ı çıldırtmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Haber 04-03-2021 16:18

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ın anayasa çıkışına CHP'den çok sert tepki

Anayasa'dan laiklik ilkesinin çıkarılmasını isteyen Ayasofya baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'a CHP'den çok sert tepki geldi. CHP'li Engin Altay Boynukalın'a seslenerek "Milletin dinine ilişme, işini yap, haddini bil imam efendi" ifadelerini kullandı.

Haber 12-02-2021 07:53

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan, yeni anayasa çağrılarına yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni anayasa çağrılarına ilişkin, "Bu ucube sistemi tahkim edecek hiçbir işin parçası olmayacağımızı peşinen bil. Güçlü parlamenter demokratik sisteme geçiş iraden varsa, belki konuşuruz. Erdoğan ucube sisteme yama arıyor. Anayasa değişikliğiyle ucube sistemine yama yapmayı düşünüyorsan o zor." dedi.

Haber 10-02-2021 17:36

CHP'li Altay'dan Çavuşoğlu'na yanıt: Paşa paşa bu seçimi alacağız, siz de tıpış tıpış gideceksiniz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bakan Çavuşoğlu'nun "Seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. Yoksa darbe beklentiniz mi var?" sözlerine yanıt verdi. Altay, "Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra seçimi iptal edeceklerse, hiçbir şey olmasa da bir şey yapacaklarsa ben onu da bilmem. Ama şunu biliyorum, biz Millet İttifakı, CHP bu seçimi kazanacağız, paşa paşa bu seçimi alacağız, siz de tıpış tıpış gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

Haber 15-12-2020 23:24

CHP’li Altay: CHP tehdide pabuç bırakmaz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Alaattin Çakıcı'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit mektubuna ilişkin, "CHP Genel Başkanı'nı tehdit etmek, Türkiye'de milyonları tehdit etmek demektir. CHP, tehdide pabuç bırakmaz" dedi.

Haber 18-11-2020 17:07

Doğalgaz müjdesi ile ilgili CHP'den ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Karadeniz'de doğalgaz keşfiyle ilgili CHP'den ilk açıklama, Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, "Güzel bir haber aldık, hayırlı olsun" dedi.

Haber 21-08-2020 17:19

CHP 'çoklu baro' kanununu AYM'ye götürüyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Barolara ilişkin kanunun iptali için yarın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Haber 15-07-2020 16:28

CHP'li Engin Altay'dan hakkında çıkan habere yalanlama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir haberde iddia edildiği gibi TBMM Dışişleri Komisyonu toplantısında "Erdoğan, Libya'da petrolün peşinde, buna izin vermeyiz." sözlerini sarf etmediğini belirterek, gerçekle ilgisi olmayan, temel gazetecilik kuralları ile basın etiğini hiçe sayan ve karalama amacı taşıdığı açık olan haberle ilgili tüm hukuki haklarını kullanacağını bildirdi.

Haber 12-06-2020 15:37

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan önemli açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Altay, barolarla ilgili yapılacağı ifade edilen düzenlemeye ilişkin, "Böyle bir teklif eğer gelirse bu artık örtülü diktatörlükten açık diktatörlüğe geçişin ayak sesleridir. Ben, Erdoğan'ın buna cesaret edeceğine ihtimal bile vermem, vermek de istemem." dedi.

Haber 12-05-2020 16:24

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bay Kemal seni İdlib sınırında bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nu İdlib konusunda eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Altay, "Arzu ederse yanına damadını ve çocuklarını alsın. Bay Kemal seni İdlib sınırında bekliyor. Hadi gidin beraber. Hadi gidin İdlib'deki Mehmetçiğin yanına, gözetleme kulelerine. Bay Kemal hazır, sen de hazırsan 'Baş komutanım' diye caka satacağına Bay Kemal sınırda seni bekliyor. Bay Kemal buna hazır, sen de hazır mısın? Yarın gidelim." ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-2020 16:53

CHP'li Engin Altay'tan İdlib çağrısı: Meclis bilgilendirilsin

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hükümetin, İdlib konusunda Meclis'i en kısa sürede kapalı bir oturumla bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Haber 21-02-2020 15:39

CHP'li Altay: Osman Kavala Soros'un Türkiye ayağı ise bu neyin ayağı?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala için kullandığı "Soros'un Türkiye ayağı" ifadesine tepki gösterdi. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003'te Davos'ta Soros ile fotoğrafını göstererek, "Bu neyin ayağı? Kim, ne kadar Soros'a yakın? Bu fotoğraf herhalde bunu en güzel şekilde kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 20-02-2020 23:30