Eyyam-I Bahur Haberleri

Meteoroloji'den 4 gün için kritik uyarı! Bunaltıcı sıcaklar yerini sağanak yağışa bırakıyor! İşte 9-13 Ağustos hava durumu...

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yağışların 4 gün boyunca birçok ilde etkili olması bekleniyor. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen hava sıcaklıklarının ortalamanın 2-3 derece altına düşeceğini belirtti. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü Ankara, İzmir ve İstanbul dahil il il hava durumu...

Haber 09-08-2023 07:22

Türkiye'yi serinletecek hava durumu haberi! Meteoroloji açıkladı: Eyyam-ı Bahur yerine yağmur geliyor... Sıcaklıklar düşecek!

Türkiye, Eyyam-ı Bahur adı verilen çöl sıcaklarıyla mücadele ederken; beklenen haber Meteoroloji'den geldi. Ülke genelinde ortalama 40 dereceye çıkan sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ederken, Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, salı gününden itibaren sıcaklıkların 8-9 derece birden düşeceğini söyledi. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yağışlı havanın yurda giriş yapacağı belirtilirken, İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Haber 06-08-2023 13:20

Beklenen Eyyam-ı Bahur kabusu geldi! Sıcaklıklar 40 derecelere dayandı... Fön makinesi gibi esiyor

Arabistan üzerinden ülkemize etkilemesi beklenen Eyyam-ı Bahur sıcakları geldi çattı. Uzmanların özellikle nem konusunda uyarılarda bulunduğu sıcak hava dalgası, Antalyalı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Hissedilen sıcaklıkların nemle birlikte 40 derecelere dayandığı kentte nem oranı ise yüzde 76 olarak ölçüldü. Sıcaktan bunalan turist ve vatandaşlar kavurucu sıcaklar için, "Dışarıda fön makinesi gibi sıcak hava esiyor. Tişört terle üstünüze yapışıyor." ifadelerinde bulundu.

Haber 05-08-2023 15:08

Yer: Diyarbakır! Eyyam-ı Bahur sıcakları sonrası Afrika'yı aratmayan görüntüler...

Türkiye Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgasının kıskacında. Ülke genelinde hem nem hem de sıcaklıklar tavan yaptı. İstanbul'da bazı semtlerde sıcaklıklar 40 derecelere dayandı. Diyarbakır'da da kavurucu sıcaklar etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığından bunalan mandalar serinlemenin yolunu göletlerde arıyor. İşte Afrika düzlüklerini aratmayan o görüntüler!

Haber 04-08-2023 14:15

Eyyam-ı bahur sıcakları bunaltırken ‘müjde’ diyerek duyurdular! O tarihe dikkat! Balkanlar üzerinden geliyor…

İstanbul'da Eyyam-ı bahur sıcaklarının bugün pik noktaya ulaşması beklenirken termometreler 39 dereceleri göstereceği bildirildi. Sıcak hava vatandaşları bunaltmaya devam ederken ise sevindiren bir haber daha geldi. Hava durumu ile ilgili gelen son bilgilere göre 8 Ağustos Salı gününden itibaren sıcaklıklarda 5-6 derecelik bir düşüş bekleniyor. İşte detaylar…

Haber 03-08-2023 14:23

Antalya'da aslan parkı sakinleri için eyyam-ı bahur önlemleri alındı

Antalya'da Berkem Aslan Diyarı sakinleri, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan "eyyam-ı bahur"dan etkilenmemesi için farklı yöntemlerle serinletiliyor.

Yurthaber 03-08-2023 13:50

'Pik noktaya ulaşacak' Uzman isim o günü işaret ederek uyardı! Eyyam-ı bahur sıcakları... İstanbul'da yağmur yağacak mı? İşte son dakika 2-6 Ağustos hava durumu

Tüm yurtta aşırı sıcak havalar etkili olmaya devam ediyor. Rekor sıcaklıkların ardından havaların ne zaman normale döneceği merak edilirken son olarak beklenen Eyyam-ı bahur sıcaklıkları da Türkiye'ye geldi. İstanbul'da başlangıcı çarşamba günü olan Eyyam-ı bahur sıcaklarının perşembe günü en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Buna göre; termometreler 39 dereceyi görecek. Peki, İstanbul'da yağmur yağacak mı?

Haber 02-08-2023 09:48

Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor: Uzmanlar bu tarihlere dikkat çekti! Nemden nefes alamayacağız...

Türkiye geçen hafta Afrika üzerinden gelen aşırı sıcak hava dalgasıyla kavrulmuştu. Birçok ilde sıcaklık rekorları kırılırken, İstanbul'da da termometreler 44 dereceleri göstermişti. Meteoroloji'ye göre Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya! Eyyam-ı Bahur sıcaklarıyla birlikte ülkemizde birçok şehirde yazın en sıcak günleri yaşanacak. İstanbul'da oldukça yüksek bir nem oranı beklenirken uzmanlar sıcak hava dalgasının başlayacağı tarihi duyurdu. İşte haberin bütün ayrıntıları!

Haber 31-07-2023 14:44

Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman gelecek, kaç gün sürecek 2023? Eyyam-ı bahur sıcakları nedir, ne demektir?

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının hangi tarihlerde Türkiye'yi etkisi altına alacağı merak ediliyor. Meteoroloji uzmanlarından Eyyam-ı Bahur sıcakları hakkında kritik uyarı geldi. Bu gelişmeyle beraber Eyyam-ı bahur sıcakları hakkında detaylı bilgiler arama motorlarında sorgulanmaya başladı. Peki, Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman gelecek, kaç gün sürecek 2023? Eyyam-ı bahur sıcakları nedir, ne demektir?

Haber 30-07-2023 14:28

Kavurucu Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor! Meteoroloji uzmanları tarih vererek uyardı: Bu sefer de nemden uyuyamayacağız...

Türkiye Afrika sıcaklarının kıskacında geçirdiği bir hafta sonunda Balkanlardan gelen serin havayla bir nebze nefes almıştı. Meteoroloji uzmanlarından Eyyam-ı Bahur sıcakları hakkında kritik uyarı geldi. 2-3 Ağustos tarihleri arasında ülkemizi etkisi altına alması beklenen sıcakların 7-8 Ağustos tarihine kadar sürmesi bekleniyor. İşte haberin tüm detayları!

Haber 30-07-2023 09:59

Turizm bölgesi sahillerinde eyyam-ı bahur sıcakları yoğunluğu

Turizm bölgesi sahillerinde "eyyam-ı bahur" sıcakları yoğunluğu

Yurthaber 31-07-2022 13:27

İzmir ve çevre illerde eyyam-ı bahur sakinliği

İzmir ve çevre illerde "eyyam-ı bahur" sakinliği

Yurthaber 30-07-2022 16:46

Eyyam-ı bahur sıcakları yüksek rakımda yaşayan Erzurumluları da bunalttı

Vatandaşlardan 74 yaşındaki Hacı Ali Çomaklı: - "Bizim memleketimizin 3-4 ay çetin kışı var ama gerisi serin geçer. Biz soğuğa ve serine alıştığımız için sıcak pek bize yaramıyor"

Yurthaber 30-07-2022 16:44

Eyyam-ı bahur uyarıları gelmişti ama... Gerçek değil, sıcaklıklar düşecek

Cehennem sıcakları olarak da bilinen ve "en sıcak gün" anlamına gelen eyyam-- bahurun başlayacağı uzmanalar tarafından duyurulmuştu. Son günlerde bunaltmaya başlayan sıcaklıkların eyyam-ı bahur olduğu ifade edilirken yapılan bir açıklamada bunun tam tersi olacağını ve sıcaklıkların düşeceği belirtildi.

Haber 30-07-2022 11:31

Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman gelecek 2022, kaç gün sürecek? Eyyam-ı Bahur nedir?

Son dakika haberine göre Eyyam-ı Bahur sıcakları Türkiye'yi etkisi altına alacak. Yapılan açıklamanın ardından çok sayıda vatandaş Eyyam- ı Bahur sıcakları ne zaman gelecek, kaç gün sürecek gibi soru ve konu başlıklarını internette araştırıyor. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Eyyam-ı Bahur ile ilgili merak edilen soruların yanıtı...

Haber 29-07-2022 14:42

Dikkat! Türkiye'yi etkisi altına alacak: Eyyam-ı bahur sıcakları geliyor... Uzmanlar uyardı

Yaz aylarının en sıcak ve boğucu günleri için kullanılan "eyyam-ı bahur" kapıya dayandı. Her yıl temmuz ayının sonu ile ağustosun başına denk gelen günler için uyarılar da yapılıyor. Günümüzde yerini "çöl, cehennem, Afrika sıcakları" gibi terimlerle kullanılan bunaltıcı sıcak havalarla ilgili konuşan uzmanlar, güney illerde sıcaklıkların 40 dereceyi geçeceğini belirterek dikkatli olunması konusunun altını çizdi.

Haber 29-07-2022 11:37

Yurt geneli eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisi altına giriyor

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros: - "Güneyde hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak. İstanbul'da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor" - "Mümkün mertebe yorucu işleri günün daha serin saatlerinde yapmalı, çalışmak zorunda isek daha sık ​​mola vermeliyiz. Sıcak çarpması belirtilerinden birisi görülürse hemen sağlık kuruluşuna başvurmalıyız"

Yurthaber 29-07-2022 11:02

''Eyyam-ı bahur'' sıcaklıkları İstanbul'u kavuruyor! 15 gün boyunca sürecek

Halk arasında Afrika sıcakları ya da çöl sıcakları olarak bilinen “eyyam-ı bahur” İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. Neredeyse asfaltı bile eriten sıcaklıktan bunalan vatandaşların kendilerini boğazın serin sulara bıraktığı anlar kameralara yansıdı. “Eyyam-ı bahur” etkisini 15 gün boyunca sürdürecek.

Haber 03-08-2021 10:40

Eyyam-ı Bahur nedir ve ne zaman başlayacak? Eyyam-ı Bahur tarihi 2021

Bunaltıcı sıcaklar Türkiye'nin dört bir yanında hissediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde eski dönemlerde 'Eyyam-ı bahur' denilen, yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yakın zamanda başlayacağı bildirildi. Eyyam-ı bahur'un ne olduğu ve ne zaman başlayacağı merak edildi. Eyyam-ı bahur Arapça kökenli Türkçe sözcüktür. İşte ayrıntılar...

Haber 30-07-2021 01:23

Eyyam-ı bahur sıcaklıkları başlıyor! Uzman isim uyardı, ağustosa dikkat

Türkiye, bugünden itibaren yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı "Eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. "Ülkemizde ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görülecektir" diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BIL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, "Bu dönemde konvektif fırtınaların oluşma ihtimali yüksek" açıklamasını yaptı.

Haber 29-07-2021 12:06