Fahiş Fiyat Haberleri

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem! Düğmeye basıldı! Katlamalı cezalarda 'enflasyon' detayı!

Fahiş fiyatla mücadele için düğmeye basıldı. Yeni düzenleme için taslak çalışması başladı. Fahiş fiyatlara katlamalı cezalar gelmesi masada. Cezaların her yıl enflasyon veya yeniden değerleme oranında artırılması tartışılıyor.

Finans 16-04-2024 09:40

Bakan Uraloğlu duyurdu: Tek tek incelendi! Fahiş bilete rekor ceza!

Ramazan Bayramı'nda otobüs biletleri tükenmiş, ek seferler düzenlenmişti. Bilet fiyatlarında da yüzde 30'a varan artış yaşanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan fahiş bilet fiyatlarına ilişkin açıklama geldi. Uraloğlu, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Finans 14-04-2024 11:07

22 üründen 45 milyon lira! Bakan Yumaklı duyurdu: Bayram öncesi ceza yağdı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Finans 08-04-2024 08:59

Ticaret Bakanı Bolat: 'Haksız fiyat uygulayan ile çalışmayacağız'

Esenyurt'ta sanayici ve iş adamları ile istişare toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ramazanda gıda fiyatlarının bir anda yükselmemesi için bütün gıda firmalarını dolaştık. Vatandaşa haksız fiyat uygulamaya çalışan, zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız" dedi.

Finans 09-03-2024 14:06

6 Şubat depremleri sonrası fahiş fiyat artışları RADAR'da

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası fahiş fiyat artışı gerçekleştiren 16 bin 839 mükellefi analize tabi tuttu.

Finans 06-03-2024 13:09

Fahiş fiyatla mücadele için 3 bakanlık harekete geçti! Denetimler başladı

Adana’da patates ve soğanda fahiş fiyat oluşmaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlileri halde üçlü denetim yaptı.

Finans 16-02-2024 12:54

Veliler isyanda: Özel okulların zam oyununa karşı hukukçular uyardı, Faiziyle geri alabilirsiniz

Özel okullarda erken kayıt dönemi başlarken fahiş zamlar yeniden gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemesi ara sınıfları kapsarken birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara kayıt yaptıracak velileri yüksek fiyatlar bekliyor. Bazı özel okullar MEB'in ara sınıflardaki fiyat düzenlemesini delmek için yan ödemelere fahiş zamlar yaptı. Hukukçular velileri haklarını hatırlattı, uyarılarda bulundu.

Finans 28-01-2024 10:11

Fahiş fiyat balonu patladı, iş yeri kiralarında düşüş başladı

Turizm kenti Antalya’da, Rusya-Ukrayna savaşı ve depremin ardından oluşan göç dalgasıyla kira fiyatları ciddi oranda yükseldi. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yüksek fiyatlı kiralık dairelerin ardından, dükkan fiyatlarındaki balonun da patladığını söyledi.

Finans 21-01-2024 12:08

Bakan Bolat: Stokçuların, karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı yoğun çalışma yürüttüklerini ve fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere para cezası verdiklerini belirterek, "Stokçuların, karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız" dedi.

Finans 10-01-2024 15:18

Yeni yılın ilk gününden vatandaşın cebine göz diktiler! Rafta 138 lira, kasaya gidince bambaşka...

1 Ocak itibarıyla hem yeni yıla girdik hem de yeni fiyatlara maruz kaldık. Bazı mağazalar ilk günden birçok ürüne zam yaptı. Ancak zincir marketlerin etiket oyunu senenin ilk gününden vatandaşları isyan ettirdi. Etikette yazan fiyatla kasada çıkan fiyat arasıdaki fark 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Finans 01-01-2024 15:17

Yeni yönetmelikler kapıda: Fahiş fiyatla mücadelede denetimler artırılacak

Ticaret Bakanlığı asgari ücrete gelen yüzde 49 zammın ardından fahiş fiyat uygulayanlara karşı harekete geçti. Bakanlık piyasa denetimlerini sıklaştırmak için yeni yönetmelik hazırlığında. Yönetmeliklere göre denetim sayısı artacak, dijital platformlar da yakın takibe alınacak.

Finans 29-12-2023 09:47

Sıfır ve ikinci el otomobil için dikkat çeken sözler! Bakan Bolat canlı yayında açıkladı: ‘Kaosu yaratan bireysel satışlar’

Hem sıfır otomobil hem de ikinci el araba piyasası yüksek fiyatların etkisi altında kalmıştı. Ancak getirilen önlemler araba fiyatlarını aşağı çekti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında yaptığı açıklamasında, “Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti” dedi. Maaş artışları öncesi ürünlere şimdiden yansıtılan zamlara da ceza yolda!

Finans 23-12-2023 11:19

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'fahiş fiyat' açıklaması! Gerekirse cezaları arttıracağız, diğer tarafta 1 liraysa burada 10 lira yapacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği buluşmada çimento ve betondaki fahiş fiyat konusu da gündeme geldi. Yılmaz, “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Diğer tarafta bir liraysa burada 10 lira yapacağız” dedi.

Finans 08-11-2023 16:13

Müdahaleler işe yaradı! Fahiş fiyatlarla savaş tam gaz devam ediyor: Köpük ortadan kalktı

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat artışları için aldığı önlemler meyvelerini vermeye başladı. İş adamları bakanlığın önlemlerinin sonuçlarını gördüklerini belirterek, "Fiyatlar yavaş yavaş geri geliyor. Köpük ortadan kalktı" dedi.

Finans 10-09-2023 09:18

Tarlada 4 markette 50 lira... Fahiş fiyatlara ne zaman dur denecek? Kritik rapor tabloyu gözler önüne serdi!

Tarladan markete gelene kadar sebze ve meyve fiyatlarının fahiş yükselişi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin raporuna da yansıdı. Raporda bir elmanın 4 liradan başlayan fiyat yolculuğu markette 50 lirayla son buluyor.

Haber 28-07-2023 10:21

Son dakika | Fahiş fiyat uygulayanlara 152.8 milyon liralık ceza! Ticaret Bakanlığı duyurdu: Otomobil, gıda, e-ticaret...

Son dakika haberi: Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 2023 yılının ilk 6 ayında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı belirlenen 369 firmaya 152 milyon 820 bin 477 lira idari para cezası kesildiğini duyurdu.

Finans 18-07-2023 09:36

Fırsatçıların gözünü korkutan ceza! Ticaret Bakanlığı fahiş fiyata acımadı: 11 milyon liradan fazla...

Ticaret Bakanlığı aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı denetimlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakanlık fahiş fiyat uygulamalarını 11,2 milyon lira ceza kesildiğini söyledi.

Finans 13-06-2023 09:57

Eskişehir'de fahiş fiyatlardan kira ilanı veren 3 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı

Eskişehir'de bazı kiralık evlerin fiyatlarını fahiş fiyatlardan belirleyerek internette ilan verdikleri belirlenen 3 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Yurthaber 28-03-2023 15:40

Zincir marketler için Resmi Gazete'den karar! Fahiş fiyat tekrarında ceza ikiye katlanacak! 100 bin TL’den 2 milyon liraya kadar…

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, fahiş fiyat uygulamalarının bir yıl içinde tekrarında önceki cezanın iki katı para cezası verilecek. 100 bin TL’den başlayarak 2 milyon TL’ye kadar idari para cezası verilebilecek.

Finans 15-03-2023 09:03

Osmaniye'de konut satışı ve kiralarda fahiş fiyat soruşturmasında 8 şüpheli serbest bırakıldı

Osmaniye'de, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut satışı ve kiralamada fahiş fiyat artışı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlı salıverildi.

Yurthaber 10-03-2023 14:30

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışlarıyla ilgili açıklama! 'Cezasız kalmayacak'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat uygulayan "fırsatçılara" gerekli yaptırımların uygulanacağını ve bu suistimalin cezasız kalmayacağını bildirdi.

Haber 07-02-2023 16:33

3 gün önce satın alanlar... Etiketler yine değişti! Asgari ücretten sonra fiyatlardaki değişim gündem olmuştu

Asgari ücretteki artışın belli olmasının ardından marketlerdeki ürünlerdeki dikkat çeken fiyat artışı gündem olmuştu. Çok sayıda kişinin tepki gösterdiği bu olayda, asgari ücret açıklanmasıyla beraber marketler de bazı ürünlerinin fiyatlarına zam yapmıştı. Marketler gezildiğinde etiketlerdeki yeni bir değişim dikkat çekti. Buna göre ürünlerin fiyatlarının tekrar eski haline çekildiği görüldü. Ancak olan yine, etiketlerde zamlı fiyatların olduğu günlerde ürünleri satın almış vatandaşa oldu.

Finans 28-12-2022 10:01

Vatandaşlar artık neye şaşıracağını bilmiyor! Marketlerdeki yeni oyun, fiyat farkı şoke etti

Marketlerdeki fiyat oyununa bir yenisi daha eklendi. Bir markette yüksek fiyattan satılan ürünler market kartı kullananlara daha ucuzdan satılmaya başlandı. Market bunu fırsat olarak duyururken aradaki fiyat farkı ise tüketicileri oldukça şaşırttı.

Finans 21-12-2022 06:22

Fahiş fiyatı ifşa ettiler, işlerinden oldular: Kokmuş yumurtalar, bozulmuş etler… Eski çalışanlardan sarsıcı market iddiaları

Marketteki ürünlere peş peşe gelen zamlardan vatandaşlar şikayetçi. Marketlerin yaptığı etiket oyunları hemen her gün ifşa olurken, eski market çalışanlarından ‘insan sağlığı bu kadar ucuz mu’ dedirtecek türden iddialar geldi. Hakarete uğradıklarını ve kendilerine mobbing yapıldığını iddia eden eski market çalışanları, tehdit edilerek istifa ettiklerini belirttiler.

Finans 20-12-2022 08:21

SON DAKİKA | Erdoğan duyurmuştu! Marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı denetimler bugün başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaklar" diyerek duyurduğu, marketlerde fahiş fiyatlarla ilgili denetim bugün başladı. Ticaret Bakanlığı yetkilileri, reyondaki fiyatları ve etiket fiyatlarını inceliyor.

Finans 01-12-2022 11:08

Erdoğan 'yeni önlemler alınacak' dedi! Fahiş fiyata karşı yeni öneri: İfşa edilsin

Son dakika: Üretici-market arasındaki fiyat uçurumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemine gelmiş ve yeni önlemlerin alınacağı sinyali verilmişti. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu soruna yönelik uygulanabilecek çözümler açıkladı. Ağaoğlu, fahiş fiyat uygulayanların ifşa edilmesini önerdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 24-11-2022 07:59

Erdoğan ‘Çok farklı uygulamalar olacak’ demişti: Fahiş fiyat için çok konuşulacak öneri! ‘Satış fiyatlarına yasa ile sınır gelsin…’

Marketlerde etiket fiyatları alınan önlemlere rağmen düşmek bilmeyince farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Konuya ilişkin net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir talimat vererek ‘farklı uygulamaları’ devreye alacaklarını dile getirdi. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise, “Üretim, tüketim, dağıtım fiyat politikalarını devletin belirlemesi lazım. Yasal düzenleme ile maliyet fiyatı üzerine en fazla yüzde 10 kâr sınırı getirilmeli” dedi.

Finans 23-11-2022 13:44

Fahiş servis fiyatını şikayet etti, kızı listeden çıkartıldı! Aldığı cevap şoke etti

İstanbul'da bir veli yüksek servis ücretine itiraz edince kızı servis listesinden çıkartıldı. Benzer durumu birçok kişinin yaşadığını belirten Salih Aygül "Heyet servis yetkililerine ulaşınca çocuğum birinci günün akşamında listeden çıkartıldı. Neden çıkartıldığını sorduğumuzda 'Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğumuz için' dediler" şeklinde konuştu.

Haber 19-09-2022 11:15

Samsun'da TEKNOFEST öncesi otellerde fahiş fiyat denetimi yapıldı

Samsun'da TEKNOFEST öncesi otellerde fahiş fiyat denetimi yapıldı

Yurthaber 28-08-2022 15:44

SON DAKİKA | Araç alım satımında durmadan fiyatları yükseltiyorlardı! RADAR'a takıldılar, 100 bin kişi...

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellef tespit edildiğini duyurdu. Saha denetimlerinin sürdüğünü belirten Bakan Nebati, "Piyasada spekülasyona sebebiyet veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmaya başladık." diye konuştu. Bakan Nebati, açıklamasının devamında sıfır ve ikinci el araç alım satımı yapan bayi, galerici ve kişiler hakkında da detaylı denetimler yaptıklarını söyledi.

Finans 16-08-2022 10:50

Kirada fahiş fiyata önlem bulundu! 'Zor ama hızlı aksiyon alınabilir'

Aşırı artan konut kiralarında farklı modeller masaya yatırılırken sektörden konuyla ilgili değerlendirmeler geliyor. Emlak Uzmanı Özelmacıklı Türkiye’de rezerv alanlarda sadece kiralama amacıyla inşa edilecek konutlarla fahiş kira artışlarına önlem alınabileceğini söyledi. “Türkiye’de de elimizde yeterli bir değer haritası yok” diyen Özelmacıklı, “Bizde ev stoklarının genel bir tanımı da yok. Puanlama sistemini uyarlamak zor ama hızlı olarak alınabilecek aksiyonlar var” ifadelerini kullandı.

Finans 24-05-2022 15:02

Gıdada fahiş fiyata ‘dur’ diyecek hamle! Rakabet Kurumu ‘Tarladan markete fiyatlar arttı’ devrini bitiriyor

Rekabet Kurumu tarafından "Yaş Sebze ve Meyve Sektör İncelemesi Raporu" hazırlandı. Raporda zincir marketlerin alıcı güçlerinin sınırlandırılması için Ticaret Bakanlığı nezdinde haksız ticaret uygulamalarına yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi tavsiye edildi. Böylelikle ürünün çiftçiden alındığı fiyatın 5-10 katına satılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 23-04-2022 16:20

Van'daki marketlerde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı sıkı denetimler sürüyor

Van'daki marketlerde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı sıkı denetimler sürüyor

Yurthaber 12-03-2022 10:44

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'dan stokçuluk ve fahiş fiyat açıklaması:

"Ürün bulunmaması gibi bir durum kesinlikle olmayacak. Biz bunu bir kere daha garanti etmek istiyoruz"

Yurthaber 10-03-2022 09:36

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı

Yurthaber 09-03-2022 17:59

Sinop Valisi Karaömeroğlu'dan marketlere depolarda ürün bekletilmesin uyarısı:

"Vatandaşımıza haksızlık yapan hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Ne cezai işlem gerekiyorsa onu uygulayacağız"

Yurthaber 09-03-2022 12:23

Şanlıurfa'da fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen 6 markete ceza

Şanlıurfa'da fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen 6 markete ceza

Yurthaber 09-03-2022 11:01

Aksaray Valisi Aydoğdu, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimine katıldı:

"Halkı galeyana getirerek izdiham yaratmaya çalışan marketler bunun bedelini çok ağır öder"

Yurthaber 08-03-2022 23:05

Ordu Valisi Sonel, stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı

Ordu Valisi Sonel, "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" denetimi yaptı

Yurthaber 08-03-2022 22:03

Bakanlık yeni uygulamayı duyurdu! Haksız fiyat artışlarına karşı şikayet bildirim sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu. Buna göre vatandaşlar, haksız fiyat artışına tanık olduklarında Bakanlığın internet sitesindeki şikayet bildirim kısmına şikayetlerini yazabilecekler. Haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen kişiler için yasal işlem başlatılacak.

Finans 19-02-2022 18:50

Son Dakika: Ticaret Bakanlığından indirimli satışlarla ilgili yönetmelikte değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı indirimli satışlarla ilgili yönetmelikte değişiklik yaptı. Buna göre; indirimli satılan mal ve hizmetin satış fiyatı, önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri etikette olacak. Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikte; indirimli malın fiyatının tespit edilmesinde, indirimden önce uygulanan son 30 gün içindeki en düşük fiyatın esas alınacağı da belirtildi. Öte yandan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yönetmeliği değişti. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 18-02-2022 06:49

Son Dakika: Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yönetmeliği değişti! Fahiş fiyat artışı yapanlara...

Son dakika haberine göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yönetmeliği değişti. Buna göre, fahiş fiyat artışı yapanlara 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası verilecek. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Finans 18-02-2022 00:49

Son dakika… Market fiyatları böyle zamlanmış! Yazışmalar ifşa oldu…

Son dakika haberine göre market fiyatlarına organize yapılan zam yazışmaları ortaya çıktı. Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin birlikte hareket ettikleri yazışmalara da yansıdı. Yazışmalarda bir tedarikçi, zam yapmayan marketleri uyarıyor, sık sık fiyatlar için ’organize olalım’ çağrısı yapıyor. İşte son dakika haberinin detayları…

Finans 19-01-2022 07:17

Bakan uyarmıştı ama… Halde 12, 500 metre ileride 22 TL

Örtü altı üretimin merkezi Antalya’da sebze ve toptancı hali ile marketler arasındaki fiyat farkı üreticinin tepkisini çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’inde çiftçiden 12 TL’ye alınan patlıcan, hemen 500 metre uzaklıkta bulunan bir zincir markette 21 TL 90 kuruşa satılıyor. Çiftçiden 16 TL’ye alınan kıl sivri biber ise bir başka zincir markette 26 TL 90 kuruşa satılması dikkatlerden kaçmadı. Biber ve patlıcanın adeta tavuk fiyatı ile yarıştığı görüldü.

Finans 06-01-2022 12:04

Son dakika: Marketlerde şoke eden oyun! ‘O fiyat etiketleri denetim içindi’

Market fiyatlarında yaşanan artış büyük tepkilere neden olurken Ticaret Bakanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Büyük bir market zincirinden alışveriş yapan vatandaşın yaşadıkları ise tepki çekti. Etikette 4,95 TL olan mandalinanın fiyatını, kasadan geçirirken 13,90 TL olarak görünce duruma tepki gösteren tüketici, kasiyerden ‘O fiyat etiketleri denetim içindi’ cevabını alınca şoke oldu.

Finans 04-01-2022 07:24

Fiyat oyunu ortaya çıktı! Etikette farklı kasada farklı, tam 20 TL...

Tüm Türkiye'de fahiş fiyat denetimleri hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Tuzla'da yapılan bir denetimde 500 gramlık bir beyaz peynirin etiket fiyatı 49.99 Türk lirası olarak görünürken, kasa fiyatı 69,99 Türk lirası olduğu ortaya çıktı. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden Nevzat Cömert, "Etiketler arasındaki fark tamamen fırsatçılık. Biz onlara göz açtırmayacağız" diye konuştu.

Haber 29-12-2021 10:51

Van ve Muş'ta marketlere yönelik fahiş fiyat denetimleri sürüyor

Van ve Muş'ta marketlere yönelik fahiş fiyat denetimleri sürüyor

Yurthaber 28-12-2021 15:25

Trakya'da marketlerde satılan ürünler denetlendi

Trakya'da marketlerde satılan ürünler denetlendi

Yurthaber 28-12-2021 15:18

Sakarya ve Bartın'da marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimleri sürüyor

Sakarya ve Bartın'da marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimleri sürüyor

Yurthaber 28-12-2021 12:26