Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Haberleri

10 yılda bir hazırlanıyor, İstanbul'dan dünyaya gönderiliyor! Kutsal yağ ayininden çarpıcı kareler

10 yılda bir Ortodoks kiliselerindeki vaftizlerde kullanılmak üzere Fener Rum Patrikhanesi'nde hazırlanan ve "miron" denilen vaftiz yağı, Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayinle kutsandı. Kutsal yağ, İstanbul'dan dünyadaki Ortodoks kiliselerine gönderilecek.

Haber 21-04-2022 14:49

10 yılda bir hazırlanıyor, İstanbul'dan dünyaya gönderiliyor! Kutsal yağ ayininden çarpıcı kareler

İstanbul'da bugün Hristiyan dünyası için önemli bir ayin gerçekleşti. İstanbul'dan tüm dünyaya gönderilecek olan ve 10 yılda bir hazırlanan vaftiz yağı ayinde kutsandı. Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleşen ayini Patrik Bartholomeos yönetti.

Haber 21-04-2022 14:49

Son dakika... İstanbul'dan Ukrayna ve Rusya'ya çağrı yaptı... Şiddet, dram ve ölüm getirir

Son dakika haberi: Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim tırmanırken Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan yeni bir çağrı geldi. Patrik Bartholomeos, Ukrayna ile Rusya'ya barış çağrısı yaparak, "Ukrayna ve Rusya arasında artan gerilim, şiddet içeren söylem ve Avrupa'da bir savaş olasılığına kesinlikle karşı çıkılmalıdır." ifadelerini kullandı. Patrik Bartholomeos ayrıca Ukrayna ve Rusya için barış duası da yaptı.

Haber 13-02-2022 17:26

Son dakika: Fener Rum Patriği Bartholomeos koronavirüse yakalandı

Son dakika haberine göre Fener Rum Patriği Bartholomeos'un koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklandı.

Haber 24-12-2021 19:12

Büyükada Rum Yetimhanesi her an çökebilir

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olma özelliğini taşıyan ve 57 yıldır kurtarılmayı bekleyen Büyükada Rum Yetimhanesi'nin 7 ay önce ilk adımı atılan restorasyonu aradan geçen süreye rağmen başlamadı. Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nce 50 yıl sonra mülkiyeti geri alınan yetimhanenin çatısı ile zemininde çökmeler yaşanıyor. Tarihi binanın her an yerle bir olma ihtimali olduğu için, bahçesine dahi izinsiz girilemiyor.

Haber 16-05-2021 13:23