Garo Paylan Haberleri

HDP'den gündem olacak 'Yavuz Ağıralioğlu' çıkışı 'Dilimizi ısırıyoruz! Çünkü...' Sözleri çok konuşulmuştu

14 Mayıs'taki seçimler yaklaşırken siyaset gündeminde birbirinden önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar ve sert eleştirileri çok konuşuldu. Peş peşe siyasiler o sözlere ilişkin açıklama yaparken bir açıklama da HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'dan geldi. Paylan canlı yayında Ağıralioğlu için 'Ona karşı bir araba laf söyleyebilirim ama dilimizi ısırıyoruz' şeklinde konuştu.

Haber 24-03-2023 11:15

TGB, HDP'li Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu

TGB, HDP'li Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu

Yurthaber 27-04-2022 14:54

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Paylan'ın yasa teklifine sert tepki! 'Türkiye dışından bir desteğin cesareti olabilir'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın 1915 olaylarına ilişkin TBMM'ye sunduğu yasa teklifine ilişkin açıklamada bulundu. Teklifin iade edildiğini hatırlatan Şentop, "Türkiye’de böyle bir kanun teklifini vermek, verebilmek Türkiye içerisinden değil Türkiye dışarısından bir desteğin cesareti olabilir" dedi.

Haber 24-04-2022 12:47

Son Dakika: Meclis Başkanı Şentop, HDP'li Paylan'ın 1915 olaylarına dair yasa teklifini iade etti

Son dakika haberi: Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın 1915 olaylarına dair yasa teklifini iade etti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sözde Ermeni soykırımının tanınması için verdiği kanun teklifine tepki göstererek "Bu, ahlaksız bir tekliftir" ifadelerini kullanmıştı. Çelik açıklamasında "Hiç kimse milletimize soykırım iftirası atamaz. Yüce Meclisin çatısı altında birinin bunu yapması ise siyasi ahlaksızlıktır." demişti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-04-2022 20:08

TBMM'de ‘faşist’ tartışması

TBMM’de devam eden Plan ve bütçe Komisyonu’nda ‘faşist’ tartışması yaşandı. HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan, AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir’i ‘faşist’ diye niteleyince komisyonda tartışma çıktı.

Haber 27-10-2021 15:19

Asgari ücret 5 bin lira, en düşük emekli maaşı ise 4 bin lira olsun

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, asgari ücretin 5 bin lira olmasını ve vergiden muaf tutulmasını önerdi. Paylan emekli maaşı için ise en düşük 4 bin lira olması gerektiğini önerdi.

Finans 25-10-2021 15:57

Bütçe görüşmesine Fuat Oktay-Garo Paylan tartışması damga vurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Oktay, konuşması sırasında HDP Milletvekili Garo Paylan'ı Türkiye'yi dışarıya şikayet etmekle suçladı. Paylan da bu iddia üzerine belge istedi. Oktay, "Elimizde bu belgeler var, hepsini ortaya koyarız." şeklinde karşılık verdi.

Haber 27-11-2020 21:26

Bakan Kurum’dan HDP’li Paylan'a sert tepki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketi sonrasında Giresun'da kepçe üstünde gitmelerini eleştiren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a sert cevap vererek, "Çevrecilik dersi vermeye kalkan anlayışınızın Kırklar Dağı’nı ne hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyes’ni hizmetten dolayı 100 milyon TL zarara uğrattınız. Biz sizin çevrecilik, şehircilik anlayışınızı da çok iyi biliyoruz” dedi.

Haber 20-11-2020 22:13

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan:

"8 milyon vatandaşımız işsiz, milyonlarca vatandaşımız borç altında. Bu intiharlar meselesiyle ilgili iktidarın çok acil bir eylem planı açıklaması lazım"

Haber 15-11-2019 14:42

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan:

"Bu hafta görüşülecek yasa teklifi Meclis'ten geçerse herkes bilsin ki yurdun pek çok yerinde termik santrallerin etrafında oturan vatandaşlarımız zehirlenmeye devam edecek"

Haber 11-11-2019 14:35

2020 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Biz konuşmadığımız sürece (sözde Ermeni soykırımı) bizim acımız başka parlamentoların konusu oluyor. Siyasi hesaplarla bunlar yapılıyor. Bu, acımızı, yaramızı daha da kanatıyor" - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: - "Türk milletinin tarihinde bırakın soykırımı, kırım diye bir olay yok" - AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir: - "Osmanlı İmparatorluğu yüzyıllarca dünyada hüküm sürdü. Eğer ecdadımız soykırım yapsaydı oralarda başka milletlerden bahsetmek mümkün müydü?" - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Ellerindeki kanı temizlemeden şanlı ve şerefli mazimizi karalayanlar insanlık vicdanı karşısında hem sabıkalı hem suçludur"

Haber 07-11-2019 20:06

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan:

"2020 yılı bütçesinin vicdansız, adaletsiz, sarayın ve yandaşları ile yalnızca yüzde birin bütçesi olduğunu düşünüyoruz"

Haber 06-11-2019 14:48

HDP'den hayvanlara kötü muamele ve işkenceye hapis cezası teklifi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, hayvanların kasten veya taksirle öldürülmesi, işkence ve kötü muamelede bulunulması ve neslinin yok edilmesi suçlarına hapis cezası verilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

Haber 04-10-2019 12:29

HDP'li vekiller Latin Amerika'da Türkiye'yi karalamaya devam ediyor

Latin Amerika ziyaretlerinde Türkiye'deki Kürtlerin soykırım riskiyle karşı karşıya olduğu ithamında bulunan HDP'li milletvekilleri kara propagandayı sürdürüyor - HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Erdoğan'a karşı olanların işkence görüp öldürülebileceğini öne sürdü - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı uluslararası destek beklediklerini söyledi

Haber 20-08-2019 11:13

Enflasyon rakamları

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Çay, şeker, benzin, mazot ve elektriğe yüzde 15 zam geldiği yerde haziran ayı enflasyonu yüzde sıfır olamaz"

Haber 03-07-2019 16:15

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan:

"Kamu bankalarındaki yönetimler, parsel parsel AKP'lilere dağıtıldı. Yönetim kurulları, yönetim kurulu başkanları yalnızca yandaşlardan seçildi"

Haber 29-05-2019 16:20

2019 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Panama'da ve Malta Adası'nda vergi dairesi açılsın. 200 milyar dolar vergi cennetlerinde yatıyor. Oralardan vergiyi alırsanız, tabandan vergi almanıza gerek kalmaz" - HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan: - "Bu bütçe gösteriyor ki AKP iktidarı varken yoksulluk azalmayacak, tam tersine artacaktır"

Haber 18-12-2018 17:02

2019 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, "Hakimler bakanlıktan telefon gelsin de karar verelim diye bekliyor. Brunson kararında da hakim saraydan gelecek telefonu bekledi" sözlerine tepki gösterdi - Bakan Gül: - "Bu ağır bir iftiradır, Türk hakimleri bağımsız şekilde karar alır, hiçbir yerden talimat almaz. Darbe yargılamalarında sabahlara kadar çalışan Türk yargısına bu iftirayı atamazsınız"

Haber 20-11-2018 20:11

Meclis'te 'Erdoğan'a özel lavabo' krizi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan özel muameleye tepki gösterdi. Paylan, “Cumhurbaşkanı gelecek’ deniliyor. Yürürken grup toplantısına ulaşmak için sekiz tane bant kaldırıyorum" derken, Yılmaz, Meclis'teki mescitte iki lavabonun rezerve edildiğine dikkati çekti.

Haber 02-11-2018 13:50

2019 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama, yürütme ve yargı organları kendi içinde daha güçlü ve daha bağımsız, denge ve denetleme mekanizmalarının daha etkin şekilde çalıştığı bir yapıya kavuşmuş bulunuyoruz" - CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: - "Cumhurbaşkanının, Meclisteki bir partinin genel başkanı olması parlamentonun bağımsız bir erk olma niteliğine zarar vermektedir"

Haber 31-10-2018 16:22

Bedelli askerlik düzenlemesi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Bizim önerimiz; bu hak eğer verilecekse işsiz ve varlığı olmayan bütün hak sahiplerine bedelsiz askerlik yaptırılmasıdır. Geliri yüksek olanlar veya varlığı olanlar ise yüksek bedelli askerlik yapsın"

Haber 25-07-2018 14:57

Bedelli askerlik düzenlemesinin de bulunduğu torba teklif komisyonda

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Madem bedelli askerlik yapılacaksa bu kadar kafa karışıklığına gerek yok. Bedelse, 'bedel verilip yapılsın' diyoruz" - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Bir gecede 15 bin lira harcayan da var 15 bin lira borçlanıp yıllardır ödeyemeyen de var. Bunları 15 bin lirada nasıl eşitleyeceğiz? Gelir ve servet unsurlarının gözetilerek belirlenmesi gerekir"

Haber 23-07-2018 16:35

Torba teklif TBMM Genel Kurulunda

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan: - "Döviz kuru ve faizler üzerinden Türkiye ekonomisini vurma oyununu yeniden devreye sokma gayreti içindeler. Türkiye ekonomisi ve Türk milleti bu kuşatmayı kıracak güçtedir" - CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel: - "AOÇ, milletin malıdır. Atatürk'ün emanetidir. Güvencesi de milletvekilleridir"

Haber 16-05-2018 17:58

Dolar kurundaki artış

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan: - "Alacağınız hiçbir faiz tedbiri doları düşürmez. Düşürecek şey, ülkenin hukuk devleti olduğunu, demokrasinin işlediğini göstermektir"

Haber 16-05-2018 15:36

Borçlara yapılandırma, emekliye ikramiye tasarısı Genel Kurulda

CHP İzmir Milletvekili Temizel: - "Sürekli vergilerle, imar aflarıyla, banka borçlarıyla uğraşıyorsa bir toplum, bu ekonomik alanlarda insanların gücünü aşan veya hakkaniyete aykırı uygulamalar var demektir. Önce bu uygulamaları ortadan kaldıracaksınız" - MHP Denizli Milletvekili Ayhan: - "Tasarının bazı eksikliklerine rağmen kamu gelirlerinin artırılmasına katkı sağlayacak, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak bir düzenleme olduğunu değerlendirmekteyiz"

Haber 09-05-2018 20:37

HDP'li Paylan:

"Bugün kaşıkla veren iktidar, 25 Haziran'dan sonra iktidarına devam ederse kepçeyle geri alacaktır"

Haber 03-05-2018 12:43

HDP'li Paylan'dan kanun teklifi

HDP'li Paylan'dan kanun teklifi

Haber 24-04-2018 16:26

Acil ekonomik ve siyasi tedbirler alınmalı

HDP İstanbul Milletvekili Paylan: "Ülkemiz, 1994 veya 2001 krizinin şartlarını yaşamaktadır. Acil ekonomik ve siyasi tedbirlerin alınması gerekiyor"

Haber 11-04-2018 13:36

HDP İstanbul Milletvekili Paylan:

"Kendi adayımızla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceğiz ve kendi listelerimizle milletvekilliği seçimlerinde yer alacağız"

Haber 29-03-2018 14:23

Torba tasarı TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk: - "İstihdama yönelik çok sayıda düzenleme getirilmektedir. Asgari ücretin yıl boyunca vergi dilimi değişikliklerinden etkilenmemesini sağlayacak kalıcı düzenleme yapılmaktadır" - CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu: -"Tasarıda yer alan bazı maddelerde Anayasa'ya aykırılıklar var"

Haber 06-03-2018 20:53

Suikast iddiası harekete geçirdi!

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın, yurt dışında yaşayan akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderine yönelik suikast girişiminde bulunulacağına dair istihbarat aldıkları yönündeki açıklamaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesine başvuruldu.

Haber 11-01-2018 18:46

HDP'den flaş Abdullah Gül çıkışı: Ona da ihtiyacımız var

HDP'li Garo Paylan, katıldığı bir televizyon programında, "Bu girdaptan çıkarmayı vaadeden herkesle çalışmalıyız. Abdullah Gül'ün de sorumluluk alması gerekir, Abdullah Gül'e de ihtiyaç var" dedi.

Haber 28-12-2017 22:30

'Erdoğan Dimyat'a pirince giderken elindeki bulgurdan da olabilir'

HDP milletvekili Garo Paylan, "Güvenlik bürokrasisi iktidarı eline geçirmiştir veya geçirmek üzeredir. Tayyip Erdoğan'ın da demokratik siyaset iddiası olan herkesin de güvencesi OHAL'i dışlayan demokratik bir sistemdir" dedi. Paylan, "Erdoğan Dimyat'a pirince giderken elindeki bulgurdan da olabilir" iddiasında bulundu.

Haber 25-12-2017 11:56

Almanya emniyeti: Tehlikeden haberdarız

DW Türkçe'nin görüştüğü Alman emniyet yetkilileri, HDP'li Garo Paylan'ın gündeme getirdiği Avrupa'daki bazı Türkiye kökenlilere suikast iddiasıyla ilgili "Tehlikeden haberdarız" açıklamasını yaptı.

Haber 21-12-2017 13:02

HDP'li vekilden flaş açıklama: Hükümete bilgi verdim, suikast listesi var

HDP'li Garo Paylan: Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermenilerin temsilcileri ve gazeteci, yazarlara yönelik suikast listesi var.

Haber 20-12-2017 19:41

Genel Kurul'da 'soykırım' gerginliği

TBMM Genel Kurulunda anayasa değişikliği teklifinin 11'inci maddesi görüşülürken söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın Ermenilere 'soykırım' yapıldığı iddiası gerginliğe neden oldu.

Haber 14-01-2017 01:57

TBMM'de gergin anlar: 'Kandili başınıza yıkarız'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan arasında tartışma yaşandı.

Haber 13-02-2016 17:09