Gelişim Geriliği Haberleri

Faydalı değil! Bağımlılık yaparak hastalıklara neden oluyor

Birçok insan sadece gıda değil çeşitli zararlı maddeleri de yiyor. Halk arasında faydalı olduğu düşünülen kil de yenilen zararlı maddeler arasında bulunuyor. Özellikle çocuklarda ve hamilelerde görülen kil tüketimi çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar pika sendromu hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-08-2022 10:52

Eksikliği varsa dikkat! Bebeklerde risk oluşturuyor

Hamilelikte sağlığın düzenli takip edilmesi gerekiyor. Hamilelerin yedikleri hem anne adaylarını hem de bebekleri etkiliyor. Hamilelikte folik asit eksikliği bebeklerde ölüme neden olabilecek hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Anne adaylarının hamilelikte folik asit takviyelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kadin 27-04-2022 14:41

Çocuklarda kısa boy neden olur? Kısa boya neden olan hastalıklar

Çocuklarda boy kısalığı ile ilgili uyarılarda bulunan Endokrinoloji Uzmanı Profesör Doktor Mehmet Boyraz, durumun genetik faktörler dışında kötü beslenme, endokrin bozukluklar, kemik hastalıkları ve radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle de meydana gelebileceğini söyledi. Psikolojik nedenlerin de boy kısalığına sebep olabildiğini söyleyen Boyraz, aile içindeki sevgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Haber 08-04-2021 17:25

Fetal gelişim kısıtlığı bebekleri tehdit ediyor! Bebek doğmadan önce gelişim geriliği yaşamaması için ne yapılmalı?

Çoğu anne çocuğunu dünyaya gelince nasıl koruyacağını düşünse de aslında onu korumaya henüz karnındayken başlıyor. Bebek, ana rahmine düştüğü andan itibaren gelişmeye başlıyor. Doğana kadar anne karnında geçirdiği süre boyunca yapılanlar da onun gelişimini düşünüldüğünden çok daha fazla etkiliyor. Peki doğacak bebeğin gelişim geriliği yaşamaması için bu süreçte neler yapmak, nelere dikkat etmek gerekiyor?

Haber 05-07-2018 10:49

Mutluluğun anahtarı, bilinçli beslenme

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, daha sağlıklı, mutlu, verimli ve uzun bir yaşam için mutlaka bilinçli beslenme alışkanlığı kazanılması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00