Genç Osman Haberleri Ve Son Dakika Genç Osman Haberleri

Genç Osman Haberleri Ve Son Dakika Genç Osman Haberleri
  1. Osmanlı padişahı olan Genç Osman, I. Ahmed’in oğludur. İyi bir saray eğitimi ve terbiyesi görmüş olan Genç Osman, tahta çıktığında üst düzey devlet yetkililerinin görevleri üzerinde değişiklikler yapmıştır. Kendi planlarını uygulayacak bir sadrazamı olmayan Genç Osman’ın Yeniçeri ve Sipahi ocaklarını temizlemek gibi hedefleri vardı. Genç Osman devşirmelerden oluşan Yeniçeri ocağı yerinde tamamen Türklerden oluşan bir teşkilat kurmak istiyordu. Bu durumun farkında olan Yeniçeriler Genç Osman döneminde ayaklandılar ve Genç Osman Yeniçeriler tarafından boğularak öldürüldü. Fatih Sultan Mehmet devrine kadar yapılan uygulamaya göre saray dışından evlilik Genç Osman için yasaktı. Bu sebeple Genç Osman’ın eşleri saray içerisinden seçilmiştir. Edebiyat ile de ilgilenen Genç Osman’ın Farisi mahlası ile birçok şiir yazdığı bilinmektedir.

Genç Osman Haberleri

'Genç Osman'ın Cülusu' tablosunu Kültür Bakanlığı satın aldı

Bakanlığın 430 bin sterline aldığı tablo, vergisi ile yaklaşık 540 bin sterline (2 milyon 185 bin lira) mâlolacak.

Magazin 21-04-2016 11:44

Panama'dan Genç Osman'a sızdırılan belgelerin kısa tarihi

Son zamanlarda sızdırılan Panama belgeleri birçok ülkede fırtına kopardı. Ancak hiç değilse, kimsenin üzerine duvar örülmesine yol açmadı. Tarih boyunca yaşanan belge sızdırma olaylarından çarpıcı örnekler.

Haber 20-04-2016 08:15

Muhteşem Yüzyıl Kösem'e 'Genç Osman' aranıyor

İstediği reytingi elde edemeyn "Muhteşem Yüzyıl Kösem"in yapımcıları atağa geçti. Beren Saat'i erken senaryoya dahil eden yapımcılar, bu kez Genç Osman arayışına düştü.

Magazin 23-12-2015 08:53

Diğer Haber Etiketleri

Genç Osman

Genç Osman Hakkındaki Haberler Mynet'te. Genç Osman Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.