Gizli Şeker Hastalığı Haberleri

Gizli şeker nasıl geçer, gizli şeker testi kaç olmalı? Gizli şeker nedir, belirtileri nelerdir?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı konuları giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu bağlamda tüketilen gıdaların içeriği ve etkileri üzerinde daha fazla araştırma yapılıyor. Bunlardan biri de gizli şeker kavramı. Gizli şeker adından da anlaşılacağı gibi, gözle görülmeyen veya fark edilmeyen şekilde çeşitli gıdaların içine eklenen şeker türü. Bu şekerler tüketicilerin sağlığını olumsuz etkileyebilir ve bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, gizli şeker nedir?

Haber 14-06-2023 12:46

Şeker hastalığında gizli tehlike

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, halk arasında gizli şeker adı ile anılan durum aslında kalp ve damar sistemine en çok zarar veren bir hastalık olduğunu bildirdi.

Haber 04-11-2007 11:26

Diyabet vücutta 10 yıl gizli kalabiliyor

Diyabet hastalığının erken teşhis edilmediği zaman böbrek yetmezliği, kalp krizi ve beyin felci gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği bildirildi.

Haber 11-03-2006 10:10

Sıcakta diyabete dikkat! Gizli şeker hastalığını ortaya çıkartabilir

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, vücutta yol açtığı aşırı su kaybıyla birlikte gizli şeker hastalığını ortaya çıkarabildiği kaydedildi.

Haber 25-07-2005 13:30