Gökbey Helikopteri Haberleri

Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ın (MMU) motoru takıldı, yurt dışından talep var

Türk savunma sanayiinin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili çalışmalar hız kazandı. 5. nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve ileride F-16'ların yerini alacak olan MMU ile ilgili TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni açıklamalar yaptı. Kotil, MMU'ya yurt dışından talepler geldiğini belirterek, "Uçağın motorunu arkadaşlar birkaç saat içinde taktı. Yakında motor çalıştıracağız. Yıl sonunda uçuş yapmak ve projeyi de 5 yıl sonunda tamamlamak istiyoruz" dedi.

Haber 11-01-2023 20:08

Gökbey helikopterinde kullanılacak TS1400 motoruna yurt dışından talep

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "Yurt dışından Gökbey helikopteri olsun, Atak helikopteri olsun bizim motorla beraber üretilmiş olanları isteyenler var" - "Motorun mümkün olduğu kadar sertifikasyonunu tamamlayıp seri imalat aşamasına getirmeyi planlıyoruz"

Yurthaber 02-09-2022 11:07

Türkiye'nin en güçlü motoru için geri sayım

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "(TEI TF6000 turbofan motoru) Tasarımı bitti ve imalat aşamasında. Böyle büyük bir motorun prototipinin imalatı ilk defa yapıldığı için 1 yılı geçebiliyor ama hedefimiz önümüzdeki yılın ilk aylarında imalatını tamamlayıp ilk çeyrekte de marşa basabilmek" - "Bir sonraki adım Milli Muharip Uçak'ın motoru olacak. Bu motorun güç sınıfını özellikle seçtik. İhtiyaç duyulduğunda Bayraktar Kızılelma'nın ihtiyacını karşılayabilecek güçte. 4 tanesi bir hücumbotu götürebilecek güce sahip"

Yurthaber 31-08-2022 11:03

TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil sosyal medyadan duyurdu! Dördüncü Gökbey ilk kez havalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdürü Temel Kotil sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dördüncü Gökbey'in ilk kez havalandığını duyurdu.

Haber 17-05-2022 22:54

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o fotoğrafındaki dikkat çeken detay!

Son dakika haberine göre Türkiye yerli ve milli atılımlarına devam ediyor. Bu kapsamda yapılan genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle birlikte ilk kez görüldü. Gökbey’in yakın zamanda seri üretime geçmesi bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 07-01-2022 10:38