Gül Hastalığı Haberleri

Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı belirtileri ve tedavisi

Halk arasında gül hastalığı olarak da adlandırıldığı görülen rozasea, genel olarak yüzde kırmızılık, şişme ve küçük kırmızı damarların belirdiği bir cilt durumudur. Bu kronik cilt hastalığı, genellikle orta yaşlı yetişkinleri etkiler. Ancak rozasea, her yaş grubundan insanı da etkileyebilir. Rozasea genellikle güneşe maruz kalma, stres, sıcak içecekler, baharatlı yiyecekler ve alkol gibi tetikleyici faktörlere tepki olarak ortaya çıkar. Peki gül hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-2024 17:09

Her şey ufak kırışıklıkla başlamıştı! 'Fil adam' gibi hisseden adam ameliyattan sonraki görüntüsünü paylaştı

Ciltte ortaya çıkan ve önemsiz görülen basit değişimler büyük problemlere yol açabiliyor. Alan Findlay'da burnunda yaşanan değişimlerin ardından ciddi bir cilt rahatsızlığı olan rinofimi hastası olduğunu öğrendi. Uzun yıllar boyunca verdiği mücadelenin ardından ameliyat olan Alan değişimini paylaştı.

Haber 25-12-2022 11:35

Gül hastalığına karşı lazer uyarısı

Türk Dermatoloji Derneği Akne Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Serap Karadağ Gül: - "Uygun olmayan, cildi soyan, tahriş eden işlemler, asit içerikli kozmetikler, peelingler ve soyucu lazerler sonrası cilt bariyerinin yerine gelmesi zorlanmakta, hatta bazı hastalarda bu tarz uygulamalar sonrası hastalık başlayabilmektedir"

Yurthaber 26-04-2022 15:09

Gül hastalığıyla mücadele eden kadınlar farkındalık oluşturmak istiyor

Gül hastalığıyla mücadele eden kadınlar, farkındalık oluşturmak için makyajız fotoğraflarını paylaşıyor. #RosaceaNoFilter hashtagini kullarak sosyal medyada paylaşım yapan kadınlar güçlü olduklarını göstermek istiyor.

Kadin 25-04-2019 09:53

Gül Hastalığı

Gül Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gül Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Pityriasis rosea nedir, belritileri nelerdir? pityriasis rosea hastalığının tedavisi nasıl yapılır?

Cilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Zamanla güçsüz kalan deri hastalıklara karşı açık olur. Uzmanlar deri hastalıklarında başı çeken gül hastalığıyla ilgili bilinmeyenleri, tanı ve tedavi yöntemlerini açıkladı.

Trend 20-02-2019 10:59

Soğuk tetikliyor! Yüzünüzü kızartan neden: rozasea

Yaygın bilinen adı “gül hastalığı” olmasına rağmen ne yazık ki adıyla müsemma olmayan bir cilt hastalığı rozasea. Özellikle açık tenli kişilerde görülen bu durum yüz bölgesinde yaşanmasından dolayı estetik olarak da rahatsızlık yaratabiliyor. Dr. Hülya Sağlam, güneşin zararlı etkileri, çevresel kirlilik, stres ve soğuk havaların hastalığın görülme sıklığı ve şiddetinde artışa neden olduğunu belirtiyor.

Haber 30-01-2018 17:22