Gün Haberleri

EYT'yi kıl payı kaçıranlar dikkat, erken emekli olabilirsiniz! Primler eşitleniyor, işte şartlar

EYT'yi kıl payı kaçıranlar için erken emeklilik fırsatı doğdu. Emeklilere yapılan ek zammın ardından, Bağ-Kur primlerine yönelik düzenleme yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 1 milyon kişinin erken emekli olmasını sağlayacak düzenlemeyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bağkur prim sayısı 7200 güne inecek. Kimler erken emeklilikten yararlanabilecek? Erken emeklilikte şartlar neler? Peki Bağkur prim eşitlemesi ne zaman yasalaşacak?

Finans 18-01-2024 10:53

Ay isimleri nasıl yazılır? Ay ve gün adları büyük mü yazılır küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir yılın on iki bölümünden her birini temsil eden ay adları küçük veya büyük harfle başlayacak şekilde yazılabilir. Aynı durumun gün adları için de geçerli olduğu belirtilmelidir. Bu nedenle tarihlerin nasıl yazılması gerektiğini öğrenmeye çalışan kişilere TDK tarafından açıklanan bilgilerin aktarılmasında fayda vardır. Böylece ay ve gün adları cümle içerisinde yazım kuralları ihlal edilmeden uygun bir şekilde kullanılabilir.

Egitim 08-09-2023 16:35

Mucize kurtuluşlar mümkün! Dünyada enkaz altında en uzun süre kalan kişiler

Depremin etkilerinin ardından arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aradan günler geçmesi birçok kişinin umutlarını söndürse de günler boyunca enkaz altında yaşayabilen insanlar bulunuyor. Uzmanlar enkaz altında uzun süre dayanmanın çeşitli nedenlere bağlı olduğunu paylaşıyor. Dünya üzerinde enkaz altında en uzun süre kalan insanların yaşama süreleri şaşırtıyor.

Haber 14-02-2023 15:26

Dakikalar bile çok önemli! Kaç gün aç ve susuz kalınabilir?

Vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında su içmek ve beslenmek yer alıyor. Ancak bazı olağan dışı durumlarda bu temel ihtiyaçları gidermek zorlu olabiliyor. Yaşanan depremde enkazda kalan vatandaşları arama kurtarma süreci devam ediyor. Vatandaşlar bir insanın kaç gün aç ve susuz kalabileceğini merak ediyor.

Haber 14-02-2023 10:35

Gün

Gün Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gün Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gün eş anlamlısı nedir? Günün eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe, çok zengin bir kelime hazinesine sahiptir. Bir kelime birden fazla anlama gelebilir. Eş anlamlı kelimeler de bu sebeple çeşitlilik gösterir. Gün kelimesi de bu özelliklere sahiptir. Gündüz, devir, çağ gibi eş anlamlıları vardır. Gün kelimesinin eş anlamlısı nedir? Gün eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 12-08-2022 00:29