Güneş fırtınasıac

Güneş fırtınasıac

Güneş fırtınası, heliosfere doğru yayılan ve Güneş’te meydana gelen bir çalkantı/düzensizlik olarak tanımlanmaktadır. Dünya ve onun manyetik alanı dahil bütün Güneş Sistemi’ni etkiler. Uzayda kısa ve uzun vadeli etkileri olan Güneş fırtınalarında görülebilecek hadiseler şunlardır:

Güneş patlaması: Manyetik alan çizgilerinin kesişmesi, dolaşması ve yeniden organize olmasından kaynaklanan büyük bir patlama.

Taçküre kütle atımı (CME): Güneşten devada boyutta plazma fışkırmasıdır.

Jeomanyetik fırtına: Güneş’in taşkınlığının Dünya’nın manyetik alanı ile etkileşimi. Güneş fırtınası boyutunda bir Jeomanyetik fırtınanın dünyanın uyduları, rodyo dalgaları iletişimi, güç hatlarında arızaları yol açabileceği ve ayalar hatta yıllarca süğrebilecek elektrik problemlerine yol açabileceği ifade edilmektedir.

Güneş partikül hadisesi (SPE) ya da enerjik partikül fırtınası (SEP)

Güneş Fırtınası Haberleri

Güneş'te şiddetli patlama! Son 6 yılın en güçlüsü denildi, kritik uyarı geldi... Dikkat çeken 'Türkiye' detayı

Güneş'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), jeomanyetik fırtına nedeniyle elektronik araçlarda problemler yaşanabileceği konusunda uyarırken, fırtınanın son 6 yılın en güçlü örneği olduğu söyleniyor! Aynı zamanda bu fırtınayla ilgili bir de Türkiye detayı var.

Haber 25-03-2024 09:56

Uzay meraklıları Van Gölü kıyısında güneş patlamasını görüntülemeye çalıştı

Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen bir grup uzay meraklısı, Van Gölü kıyısında güneşi gözlemledi.

Yurthaber 04-01-2024 14:21

Güneş fırtınası nedir, Dünya'ya etkileri neler? Güneş fırtınası nedeniyle gökyüzü gece vakti kırmızıya büründü!

Güneş fırtınası günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Güneş fırtınası, sık görülen bir olay değildir. Güneş fırtınası nedeniyle gökyüzünde renk değişimleri gerçekleşir. Peki, güneş fırtınası nedir, Dünya'ya etkileri neler? İşte detaylar...

Haber 06-11-2023 10:10

Büyük güneş fırtınası geliyor! Tarih verildi: İnternetin sonu mu geliyor?

2025 yılında büyük bir güneş fırtınasının Dünya'yı vurması bekleniyor. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi: "Devasa bir güneş fırtınası Dünya'ya doğru geliyor ve bu bir 'internet kıyametine' neden olabilir.

Haber 12-07-2023 11:04

NASA'dan flaş DAGGER hamlesi! Çok konuşulacak... Önceden uyarı verilebilir!

Güneş fırtınası birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu merakın nedenlerinden biri de olası güçlü Güneş fırtınalarının etkileri nedeniyle elektrik şebekelerinin arızalanabileceği ve uydular bozulabileceği iddialarının yer aldığı, internette dolaşan korkutucu senaryolar. Uzay ve havacılık denildiğinde akla gelen ilk ajanslardan olan NASA ise elbette olası bir Güneş fırtınası tehlikesinin farkında. Hatta NASA bu konuda önemli bir hamle yaptı. NASA'nın DAGGER hamlesi çok konuşulacak gibi duruyor.

Haber 02-04-2023 18:15

Ünlü kahin Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri ortaya çıktı! Dünyayı bekleyen felaketler tüyler ürpertti!

Ünlü kahin Baba Vanga'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da kehanetleri ortaya çıktı. Baba Vanga'nın 2023 yılı için dünyayı bekleyen felaket tahminleri duyanları korkutuyor. Geçmişte yapmış olduğu öngörülerin gerçekleşmesiyle dünya çapında büyük bir üne kavuşan Bulgar kökenli kahin Baba Vanga 1996 yılında hayatını kaybetmiş olmasına rağmen her yıl gündeme gelen yeni gelecek tahminleriyle adını yaşatmaya devam ediyor. İşte Baba Vanga'nın ortaya çıkan 2023 kehanetleri...

Haber 28-03-2023 20:45

2023'te başımıza bunlar gelebilir! Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri ortaya çıktı duyanları korku sardı

2023 yılı gerçekten de söylenildiği gibi felaketlerle dolu bir yıl mı olacak? Geçmişte yapmış olduğu öngörülerin gerçekleşmesiyle dünya çapında büyük bir üne kavuşan Bulgar kökenli kahin Baba Vanga'nın kehanetleri duyanları adeta ürpertiyor. Ünlü kahin 1996 yılında hayatını kaybetmiş olmasına rağmen her yıl gündeme gelen yeni gelecek tahminleriyle adını yaşatmaya devam ediyor. İşte Baba Vanganın ortaya çıkan 2023 kehanetleri...

Haber 01-02-2023 20:29

Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri ortaya çıktı: 'Güneş fırtınası' detayı duyanları korkuttu! Ne dediyse gerçekleşiyor

Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri ortaya çıktı. Her yıl merak edilen kehanetler, 2023 yılına girerken tekrar gündem oldu. 12 yaşında görme yetisini kaybeden Baba Vanga öngörüleriyle ünlenmiştir. Ne dediyse gerçekleşen Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri duyanları korkutuyor. Ne dediyse gerçekleşen Baba Vanga'nın 2023 kehanetleri ile dünyayı bekleyen felaketler haberimizde.

Haber 31-12-2022 21:31

'Yamyam Güneş fırtınası' geliyor! Bugün ve yarın için uzmanlar uyardı

Güneş yüzeyinde meydana gelen bir takım patlamalarla birlikte, kopan bazı parçacıkların Dünya'ya doğru yönelmesiyle bilim insanları uyardı. 19 Ağustos Cuma gününe kadar GPS (konum) sistemlerinde bozulmalar gerçekleşebileceğini kaydeden uzmanlar, bu hafta bazı ABD eyaletlerinde gökyüzünün yeşil ve mavinin karışımına dönebileceğini belirtti.

Haber 18-08-2022 08:13

Kritik uyarı geldi! Güneş'te son yılların en büyük patlaması... Elektrikler gidebilir

Dünya kendi sorunlarıyla uğraşırken Güneş'te yaşanan aktiviteler de yeryüzünü tehlikeye sokuyor. Gezegenimize canlılık veren yıldızda yaşanan fırtınalar ve patlamalar nedeniyle Dünya yıllar boyunca sürecek hasarlara maruz kalabilir.

Haber 26-04-2022 10:38

Güneş Fırtınası ne zaman olacak? Güneş Fırtınası etkileri nelerdir? Güneş Fırtınası Türkiye'de olacak mı? Güneş Fırtınası Türkiye'de nerede görülecek?

Güneş fırtınası hakkında sorulan sorular gün geçtikçe artmaya başlıyor. NASA'dan yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar, Güneş Fırtınası nedir?, Güneş Fırtınası Türkiye'de olacak mı? şeklinde sorular sormaya başladı. Güneş'ten yayılan çok miktarda plazmanın bugün Dünya'ya ulaşması bekleniyor. İşte Güneş Fırtınası konusuna dair merak edilen soruların yanıtları!

Haber 15-04-2022 16:57

NASA'dan flaş açıklama! Güneş fırtınası ne zaman gerçekleşecek? Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası etkileri nelerdir?

Güneş fırtınası günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. NASA'dan gelen Güneş fırtınası açıklaması sonrası Güneş fırtınasının ne olduğu merak ediliyor. Uzman bir isim Güneş fırtınasının Dünya'yı vuracağı günü açıklarken, fırtınanın iletişim araçlarını etkileyebileceği de konuşuluyor. Ayrıca elektrik kesintilerinin yanı sıra GPS ve radyo kesintileri de yaşanabileceği iddia ediliyor. Peki Güneş fırtınası ne zaman gerçekleşecek? Güneş fırtınası nedir? İşte merak edilenler!

Haber 14-04-2022 22:08

İngiliz basını yazdı... Güneş fırtınası Dünya'ya çarpmak üzere! Neler yaşanacak?

İngiliz basını, Güneş'ten yayılan büyük miktarda plazmanın Dünya'ya ulaşmasının beklendiğini yazdı. Güneş yüzeyindeki AR2987 adlı ölü bir Güneş lekesinin 11 Nisan'da patlaması nedeniyle bugün Dünya'da elektrik ve internet kesintilerinin yaşanmasının muhtemel olduğu aktarılıyor.

Haber 14-04-2022 15:20

Güneş fırtınası Dünya'yı erken vurdu! Üçlü tehdit ile yoğun bir hafta yaşanacağı uyarısı yapılmıştı

Güçlü bir güneş fırtınasının haberi gündemi bir anda değiştirdi. Fizikçi Dr. Tamitha Skov, Dünya'nın aslında çeşitli uzay hava koşullarından kaynaklanan "üçlü bir tehdit" içeren yoğun bir hafta yaşayacağını açıklamıştı. Radyo ve GPS sistemlerinde bir takım sorunlar yaşanabileceğini de öngören fizikçi Skov, son olarak fırtınanın erken vurduğunu paylaştı.

Haber 14-03-2022 10:45

Güneş fırtınası nedir? Açıklama geldi! Tüm dünyayı etkileyecek Güneş fırtınası ne zaman ve etkileri neler?

Son gelişmelere göre ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından Güneş fırtınasının bugün Dünya atmosferine çarpmasının beklendiği açıklandı. Güneş fırtınasının ne olduğu merak edilmeye başlandı. Peki tüm Dünya'yı etkileyebilecek nitelikte olan Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası ne zaman ve etkileri neler? İşte merak edilenler...

Haber 12-10-2021 19:27

Korkutan açıklama: Aylar boyu sürecek internet kesintileri yaşanabilir!

Kaliforniya Üniversitesi'nden gökbilimci Sangeetha Abdu Jyothi, korkutan "internet kıyameti" açıklaması ile olay yarattı. Jyothi'ye göre yaklaştığı öngörülen şiddetli güneş fırtınası, haftalarca veya aylarca sürecek internet kesintilerine yol açabilir.

Haber 08-09-2021 11:45

Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası ne zaman olacak?

1.6 milyon kilometre hızla, bir jeomanyetik güneş fırtınasının Dünya atmosferine çarpması bekleniyor. Hindustan Times’ın yaptığı habere göre, hava uzmanlarının yakında takip ettiği bir güneş fırtınası hızla dünyaya ilerliyor. Bu olayın Dünya’nın bazı bölgelerinde hasara neden olması bekleniyor. Bu haberin duyulmasının ardından ise birçok kişi ‘Güneş Fırtınası nedir?’ gibi soruların cevaplarını arıyor. Peki Güneş Fırtınası nedir?

Haber 12-07-2021 14:45

Hızla yaklaşıyor! Güneş fırtınası bugün Dünya'yı vurabilir

Jeomanyetik bir güneş fırtınasının bugün Dünya atmosferine çarpması bekleniyor.

Haber 12-07-2021 11:17

Yüksek hızlı güneş fırtınası bugün Dünya'yı vurabilir

Yüksek hızlı güneş fırtınası bugün Dünya'yı vurabilir

Yurthaber 12-07-2021 11:01

Uzmanlardan 'Güneş fırtınası' uyarısı: 439 yıl önceki 'büyük yangın' tekrar yaşanabilir!

En son 1582 yılında yaşanan ve 'Büyük Yangın' olarak da adlandırılan devasa Güneş fırtınası, bu yüzyılda tekrar yaşanabilir. Cornell Üniversitesi'ndeki uzmanlar, 439 yıl önce yaşanan bu olayın bir benzerinin tekrar yaşanabileceği konusunda uyardı. Böylesine büyük bir fırtına küresel elektrik kesintilerine dahi yol açabilir.

Haber 02-04-2021 11:15

Güneş fırtınası Dünya'yı vuracak

Dünya'nın bugün güçlü bir Güneş fırtınasının etkisi altına gireceği duyuruldu. Uzmanlar, Güneş fırtınası sebebiyle elektronik cihazlar ve uydu iletişim sistemlerinin olumsuz etkilenebileceğine dair uyarılarda bulunuyor.

Haber 04-10-2018 14:43

Bugün güneş fırtınası var!

Dünya son 6 yılın en büyük güneş fırtınasının etkisi altına giriyor. Fırtınanın bugün dünyada etkisini göstermesi bekleniyor.

Haber 24-01-2012 08:42

Dünyanın sonu Güneş fırtınası mı olacak?

Bundan 150 yıl önce yaşanan Güneş patlaması, tüm dünyadaki iletişim ağını felç etmişti.

Haber 12-08-2010 08:06