Hristiyanlık Haberleri

Gerçeği yıllar sonra anladı! Evlat edinildiğini sandı ama...

ABD'de bir Hristiyan örgütünün parçası olarak büyüyen 28 yaşındaki Elizabeth Hunter, ailesinin katı öğretilerini anlattı. Biyolojik ebeveynleri tarafından terk edildiğinde üç yaşında olan genç kadın, dokuz yaşında evlat edinildiğini sanarak büyütüldü. Yetişkin olduğunda aslında yasal olarak evlat edinilmediğini anlayan genç kadın, terapistine yaşadıklarını anlatırken bir tarikatın parçası olduğunu fark etti. Şimdi sosyal medyada hikayesini insanlarla paylaşıyor.

Trend 31-05-2022 17:14

2022 Paskalya Bayramı ne zaman, kaç gün? Paskalya nedir? İşte Paskalya Bayramı tarihi ve gelenekleri

Ülkeler arasında Paskalya Bayramı tarihi farklılık göstermekte. Ancak genel olarak Mart ve Nisan aylarına gelen dönemlerde her sene farklı zamanlarda kutlanmakta. Dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlanan Paskalya Bayramı ülkemizde yumurta boyama gibi etkinliklerle eğlenceli şekilde kutlanıyor. Peki 2022 Paskalya Bayramı ne zaman, kaç gün? Paskalya nedir? İşte Paskalya Bayramı tarihi ve gelenekleri...

Haber 15-03-2022 17:47

Dünyanın en az dindar ülkeleri açıklandı! Bakın birinci kim çıktı!

Dünya üzerinde İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik ve Budizm gibi birçok din bulunmaktadır. ABD merkezli araştırma şirketi Pew, dünyanın en az dindar 10 ülkesini açıkladı.

Haber 09-10-2021 13:08

Sümela Manastırı'nda 8. ayin gerçekleştirildi

Fener Rum Patriği Bartholomeos: - "Bu yıl yüzleştiğimiz çevre felaketlerinin, sellerin, yangınların ve pandeminin yarattığı acıların ve kayıpların bir daha yaşanmaması adına merhamet dilemeye geldik"

Yurthaber 15-08-2021 14:53

Hristiyanlık

Hristiyanlık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hristiyanlık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yüzyılın keşfi olarak gösterilen İznik Bazilikası yeniden sulara gömüldü

Bursa'nın İznik ilçesinde yüzyılın keşfi olarak gösterilen bazilika, yeniden sular altında kaldı. 2014 yılında keşfedilen bazilika, son olarak Hristiyanların birinci konsülünün yapan senatonun burada toplandığına dair iddialarla gündeme gelmişti.

Haber 25-07-2021 11:39

Teknolojiyi tamamen reddediyorlar! Zamanı durduran ilginç kabile: Mennonitler

Teknoloji modern dünyanın en büyük nimetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Teknolojik aletlerin kullanılmadığı bir zaman dilimini düşünmek neredeyse imkansız hale geldi. Ancak dünya üzerinde yaşayan bazı topluluklar teknolojik gelişmelere ve değişimlere karşı mesafeli bir tutum sergiliyor. Bu topluluklardan bir tanesi de Mennonitler olarak karşımıza çıkıyor.

Trend 13-07-2021 14:00

Aziz Barnabas Günü nedir? Barnabas İncili nedir?

Hristiyanlık inancının inanışlarından biri olan Aziz Barnabas Günü her yıl 11 Haziran tarihinde kutlanmaktadır. Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusu olarak bilinen Barnabas’ın Kıbrıs'ta öldürüldüğüne dair inanış mevcuttur. Peki Aziz Barnabas Günü nedir? Barnabas İncili nedir? İşte ayrıntılar...

Haber 11-06-2021 09:39

Hatay'da, Hz. İsa'nın temsili cenaze töreni ayini düzenlendi

Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi'nde, ‘Elem Haftası’ kapsamında Hz. İsa'nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ayinde dualar edilirken, Hz. İsa’nın temsili tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.

Haber 30-04-2021 22:24

Paskalya Bayramı nedir? Paskalya bayramı ne zaman kutlanır? Paskalya Bayramı ne zaman?

Hristiyanlığın dini günlerinden biri olan Paskalya Bayramı, bu yıl 4 Nisan 2021 Pazar günü kutlandı. Hz. İsa'nın dirildiği gün olduğuna inanılan kutsal gün; Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı, Diriliş Günü olarak da adlandırılıyor. Peki, Paskalya Bayramı nedir? Paskalya bayramı ne zaman kutlanır? Paskalya Bayramı ne zaman?

Haber 29-04-2021 14:07

Vatikan İstanbul Büyükelçisi Başpiskopos yönetti! İstanbul'da Paskalya Bayramı ayini

Hazreti İsa'nın yeniden dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı için Beyoğlu'ndaki St. Antuan Katolik Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Hristiyanların en büyük bayramı kabul edilen bayramda ilahiler ve dualarla Allah'a şükredildi.

Haber 04-04-2021 14:37

İşte Paskalya Bayramı'nın önemi | Paskalya Bayramı ilk ne zaman kutlandı?

Hristiyan alemi için en önemli dini bayram olan Paskalya bu yıl 4 Nisan Pazar günü kutlanacak. Hz. İsa'nın dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı'nın önemi ise merak ediliyor. Peki, ilk Paskalya Bayramı ne zaman kutlandı? İşte, yanıtı...

Haber 04-04-2021 00:07

Paskalya nedir? Paskalya bayramı ne demek?

Hristiyanlık dinin en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı bu yıl 4 Nisan'da kutlanacak. Paskalya Bayramı'nın kutlanmasının nedeni Hz. İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişidir. Peki, Paskalya nedir ve nasıl kutlanır? İşte, ayrıntılar...

Haber 03-04-2021 23:53

Yehova şahidi olan ünlüler | İşte Yehova şahidi olmanın kuralları ve yasakları...

Kendilerini Hristiyan ve Yahudi olarak görmeyen Yehova şahidleri, ne kan alır ne de kan verir. Kitabı Mukaddes adında bir kitapları bulunur. İlk olarak ABD’de ortaya çıkan Yehova şahidleri, Zebur, İncil ve Tevrat’ın kendilerine göre yorumladı.

Haber 01-04-2021 10:31

Yehova Şahidi nedir? Kimler Yehova Şahidi olur?

Yehova Şahitleri, 140 sene önce Amerikalı Charles Taze Russell tarafından kurulmuş olan bir tarikattır. 1930 senesinden beridir ise Yehova Şahitleri olarak tanınırlar. Yehova'nın Şahitleri, binyılcı, restorasyoncu ve teslis karşıtı bir inanca sahip, ana akım Hristiyanlıktan ayrılan bir Hristiyan mezhebidir. Peki Yehova şahidi nedir? Kimler Yehova şahidi olur?

Haber 01-04-2021 10:18

Müjde Bayramı nedir? Hristiyan Katolik Bayramı ne zaman?

Hristiyan dünyasında çok farklı ve çeşitli bayramlar vardır. Bu bayramların bir kısmı bütün Hristiyan alemi tarafından kutlanırken bazıları sadece ortadokslara, bazıları sadece katoliklere özeldir. Müjde bayramı da bu bayramlardan biridir. Oldukça eski bir kökeni olan Müjde bayramı, katolik halk tarafından her sene kutlanılmaktadır.

Haber 25-03-2021 09:18

Nijerya'da Müslüman ve Hristiyanlar başörtüsü tartışması nedeniyle çatıştı

Nijerya'nın Kwara eyaletindeki okullarda Müslüman öğrencilerin başörtüsü kullandığı gerekçesiyle kapatılan 10 misyoner okulunun yeniden açılmasının ardından Müslüman ve Hristiyanlar arasında çatışma çıktı.

Haber 17-03-2021 22:38