Iban Haberleri

Vergi paketinin maddeleri çok konuşulmuştu: Adım adım takip edilecek! 20 milyon TL'ye kadar cezası var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çok konuşulan vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Kayıtdışılıkla mücadelenin hedeflendiği düzenlemede artırımlı cezalar yolda. Hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan cezalar artırımlı olarak 20 milyon TL'yi bulabilir.

Finans

Kirayı IBAN'a yatıranlar için mahkemeden dikkat çeken karar! Tahliye bile edilebilirsiniz, bu detayı atlamayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında tahliye davaları artarken kirasını IBAN üzerinden ödeyenler için de Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar geldi. Kiracının IBAN ile kira ödemesi mahkemeye taşındı. IBAN üzerinden kira yatırırken nelere dikkat edilmeli?

Finans

IBAN, pos cihazı, yurt dışı çıkış harç ücreti! Vergilerde bir dönem kapanıyor... 150 liradan 1500 TL'ye yükselecek

Vergi reform paketi için adım bugün atılıyor. Meclis'e gelecek yeni mini torba yasada son revizyonlar yapılırken detaylar da ortaya çıktı. Buna göre yurt dışı çıkış harcı 150 TL'den 1500 liraya yükseltilecek. Ayrıca başkasının IBAN'ını kullanan ve kullandırtanlar için de büyük cezalar yolda...

Finans

IBAN avı başladı: Maliye Bakanlığı 'mail order'ı mercek altına aldı: 800 kişi aylık 5 milyon lira para...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına alırken, bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.

Finans

Iban

İban Hakkındaki Haberler Mynet'te. İban Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kolay adres nedir, nasıl kullanılır?

Günümüzde ödeme almak ya da para göndermek isteyen bir kişi IBAN yerine kolay adres verisini kullanabilir. Kolay adres tanımlama işlemi ise hesabın ait olduğu bankanın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden tamamlanır. Sistemde mevcut olan bilgilerden herhangi birini kolay adres olarak tanımlayan hesap sahipleri bu veriyi karşı tarafla paylaşarak para transferlerini pratik adımlarla gerçekleştirebilir.

Finans

Yeni vergi düzenlemesinde ‘izah et’ dönemi! Hesap veremeyen yandı: 100 bin lira geliri olan bir kişi…

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yeni bir vergi paketi üzerinde çalışıyor. Gelirinden çok harcayanlar, kirayı elden alanlar, IBAN ile ödeme yapanlar özellikle bakanlık kıskacındaydı ve düzenlemede sona gelindi. O paket önümüzdeki hafta meclise gelecek. İşte yeni vergi düzenlemesinin ayrıntıları…

Finans

Mağazalardan elleri kolları dolu çıktılar... 5 kuruş ödemediler! Akılalmaz yöntem

Arnavutköy’de ayakkabı mağazası sahibi İlhan Atmaca, iddiaya göre, sahte IBAN ödeme yöntemiyle dolandırıldı. Mağazaya gelen bir kadın ve bir erkek, toplu alışveriş yaparak ödeme esnasında nakit paraları olmadığını ve ödemeyi IBAN aracılığıyla gerçekleştireceklerini belirtti. Şahıslar, ödeme yaptıklarını söyleyip telefon ekranından bir onay kodu gösterdiler ancak işletmecinin hesabına herhangi bir para transferi gerçekleşmedi. Atmaca, şahıslardan şikayetçi oldu.

Haber

‘POS çalışmıyor’ diyene kesilecek hesap belli oldu: IBAN ile ödemelere ağır cezalar yolda! ‘Noterde bile işlem yapamayacak duruma gelebilirsiniz’

IBAN üzerinden ödeme talep eden işletmeler bir süredir gündemde. Vergi kaçırıyorlar bu yöntemle. Ağır cezalarla karşı karşıya kalacaklar. Tüm hesaplar inceleniyor. Sadece işletmeler değil, onlara IBAN kiralayan ya da sadece ödeme yapan müşteriler de kapsamda. Hatta hapis cezası ve malvarlıklarının dondurulması da gündemde.

Finans

IBAN çözümleme nasıl yapılır? IBAN numarasından hesap numarası nasıl bulunur?

Para gönderimlerinin yanlış hesaplara yapılmasına engel olabilmek amacı ile ilk kez Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde kullanılmaya başlanmış olan hesap numaraları IBAN olarak isimlendirilmiştir. IBAN İngilizcede "International Bank Account Number" ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Finans

IBAN ile ödeme yasal mı, yasak mı? IBAN numarası ile alışveriş yapılır mı? IBAN ile ödeme cezası var mı?

Kredi kartı ve banka kartı kullanımı günümüzde oldukça yaygındır ancak farklı seçeneklerle ödeme yapılması da mümkündür. IBAN ile para gönderme opsiyonu da rağbet görmeyi sürdüren işlemlerden biridir. Ancak yaşanan son gelişmelere göre vergi ödeme yükümlülüğü bulunan işletmelerin pos cihazı kullanmak yerine IBAN ile ödeme almaya çalışması olumsuz sonuçları beraberinde getirebilir. Bu nedenle IBAN ile ödeme temin etme işleminin hangi durumlarda yasal açıdan riskli olduğu açıklanmalıdır.

Finans

IBAN'la işlem yapanlar dikkat! Bakan Şimşek talimatı vermişti, 250 kişi sahaya indi! IBAN'lar, fişler POS cihazları... Tek tek kontrol edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi denetimleri devam ediyor. Ankara'da 250 kişilik ekip sahaya indi. IBAN hesapları, fişler POS cihazları teker teker kontrol edildi.

Finans

IBAN'ını verdi başına gelmeyen kalmadı! 8 ay hapis yattı, 10 yıl daha yatabilir

Konya'da IBAN hesabını arkadaşına veren bir kişi kara para aklamat tuzağının ortasına düştü. Arkadaşı ‘benim IBAN'ımda bloke var’ deyip aldığı hesap numarasından kara para akladı, karşılığında ise 1 paket sigara parası hediye etti. IBAN hesabını kullandıran Mustafa Ergin 8 ay hapis yattı, kendisini 10 yıl hapis cezası daha bekliyor.

Finans

Kredi kartı, IBAN, vergi… Bankalar komisyonu artırınca her şey değişti! ‘Bunu biz istemedik, mecbur kaldık’

Kredi kartı ile alışverişte bankalar komisyon ücretini artırınca düzen değişti. Esnaf artık IBAN kullanmaya başladı. Bankaların aldıkları komisyon ücretine 5 kat zam yapınca IBAN üzerinden ödeme kabul etmeye başlayan esnaf “Bunu biz istemedik, mecbur bırakıldık. Fiş-fatura kesmeyenler tespit edilip cezaları kesilsin” ifadelerini kullanmaya başladı. İşte kredi kartı ile IBAN çıkmazı arasında kalan esnafın isyanının detayları…

Finans

Berber, bakkal, lokanta... IBAN'la ödemeye sıkı denetim! Her fişe 3400 TL para cezası, yakınlarını hesapları da takipte

Lokanta, berber gibi başta küçük işletmeler olmak üzere son dönemde müşteriden IBAN yoluyla ödeme almak çok yaygındı. Ancak, vergi kaybına neden olan bu 'usulsüz uygulama' için Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir süre önce harekete geçti ve denetimler sıklaştı. IBAN'a para alıp, karşılığında herhangi bir fatura yada fiş kesmeyen esnafa, her bir fiş karşılığında 3 bin 400 TL ceza kesiliyor. Aynı zamanda işletme sahiplerinin yakınlarının da banka hesapları yakın takipte.

Finans

Bakanlık uyardı! IBAN'ı olan herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapmazsanız hapse girebilirsiniz

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralamayla ilgili kolları sıvadı. Vatandaşlara yüksek kazanç vaadine karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı. Ayrıca hesap sahibi, hesabının başkası tarafından kullanıldığını bankaya bildirmezse, 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilecektir. İşte dikkat edilmesi gereken hususlar...

Finans

Hesaplar tek tek incelenmeye başlamıştı: Ağır cezaları duyanı IBAN korkusu sardı! Herkes birbirini ihbar etmeye başladı

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı. Ağır cezaların yolda olduğunu duyan işletme sahipleri ve IBAN hesaplarını kiralayanlar ise ihbarları başladı.

Finans

IBAN'a para gönderirken dikkat! Herkes o detayı atlıyordu: Borçlu çıkabilirsiniz

Bankaların kredi kartlarındaki komisyonu arttırması nedeniyle işletme ve firma sahipleri IBAN'la ödeme kabul etme yoluna yöneldi. Son dönemde pek çok işyeri kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başlarken, uzmanlar vatandaşları bekleyen tehlikeye karşı uyardı.

Finans

Peş peşe IBAN uyarıları gelmeye devam ediyor: Hukuki mağduriyetlere neden olabilir! Açıklama kısmına mutlaka...

Alışverişlerinde IBAN ödemesi kullananlar dikkat... Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın işletmelerin hesaplarına yönelik denetimleri sürüyor. Uzman isimler IBAN ödemelerine ilişkin uyarırken dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı. IBAN'la ödeme yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ise açıklama kısmı. Neler yapılmalı, işte yanıtları...

Finans

Maliye harekete geçti! IBAN ödemeleri mercek altında: KDV ve ağır vergi cezası geliyor, mahkemeye sevk edilebilirsiniz!

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı.

Finans

Kira ödemesini IBAN üzerinden yapanlar dikkat! O ücret yüzünden ev sahibinizle mahkemelik olabilirsiniz...

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış gündemdekini yerini korurken, kiracı ve ev sahipleri arasındaki dava sayısı da her geçen gün artıyor. Yargıtay kirasını IBAN ile ödeyenleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Finans

İkinci el araç satışlarında IBAN oyununa dikkat! DDM ödemeler için en güvenli yolu açıkladı: Parayı doğrudan...

Sıfır araç krizinin ardından ikinci el piyasası dolandırıcıların hedefinde. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DDM, satış ödemelerinin "Güvenli Ödeme Sistemi" üzerinden yapılması çağrısında bulundu.

Finans

Alışverişte IBAN'la para gönderenler dikkat! Uzmanlar 'kara para aklama' ve 'soruşturma' için uyardı 'O bölümü mutlaka doldurun'

Kredi kartıyla alışverişte esnaftan alınan komisyon ciddi oranda artınca, bir anda hemen hemen her yerde, alışveriş sonrası IBAN'la ödeme yapma yöntemi uygulanmaya başladı. Restorandan markete, kuaförden berbere kadar pek çok yerde uygulanan bu yöntemle ilgili uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Çünkü bu yöntemin kara para aklamada da kullanıldığı ve vatandaşın bir anda kendini kara para aklama olayının içinde, hatta bir soruşturmanın içinde bulabileceği belirtiliyor.

Finans

IBAN sorgulama nasıl yapılır? IBAN ile hesap numarası aynı şey mi?

Günümüzde birçok işlem olduğu gibi fatura ödeme, para gönderimi hesaptan hesaba para aktarma gibi işlemler de internet ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Kişiye özel olan IBAN numaraları sayesinde birkaç saniye içinde hesaptan hesaba para aktarımı yapılabilir. IBAN numarası Uluslararası Banka Hesap Numarası anlamına gelir ve International Bank Account Number ifadesinin Türkçe karşılığıdır.

Haber

Alışverişte yeni dönem! Bankalar yüzde 2,5 komisyon alınca esnaf yeni yöntem buldu: Kredi kartı yerine IBAN

Esnaf, bankaların fahiş POS komisyonları ve uzun geri ödeme süresi nedeniyle IBAN ile ödeme almaya başladı. Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde kasa yanına IBAN'lı tabelalar asıldı. Ancak IBAN ile ticaretin kayıt dışı riski var. Ancak tüm bunlara rağmen kartlı ödemeler yüzde 2,49 oranın artarak 176,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları…

Finans

AFAD deprem yardımı nereden ve nasıl yapılır? İşte AFAD deprem IBAN SMS ve banka bilgileri

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken deprem bağışı yapmak isteyen birçok vatandaş, AFAD deprem yardımı hesaplarını araştırıyor. Deprem yardımlarını yiyecek, kalın mont gibi eşya, gıda malzemelerinin yanı sıra IBAN veya SMS ile de yapabilirsiniz. Peki AFAD deprem yardımı nereden ve nasıl yapılır? İşte AFAD deprem IBAN SMS ve banka bilgileri...

Haber

Ödeme kuruluşları için yeni dönem: IBAN oluşturabilecekler!

Türkiye Cumuriyet Merkez Bankası, Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. IBAN oluşturan ödeme hizmeti sağlayıcılarının yazılı ve elektronik ortamda para transferine konu olan hesaplara ilişkin olarak düzenleyecekleri belgelerde IBAN kullanımı zorunlu oldu. IBAN numaralarına dair yeni düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Finans

Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren IBAN kararı

Yargıtay'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bankanın, IBAN ile havale alıcısının isminin aynı olup olmadığını kontrol etme yükümlülüğü bulunmadığına hükmetti.

Finans