Iban Haberleri

Hesaplar tek tek incelenmeye başlamıştı: Ağır cezaları duyanı IBAN korkusu sardı! Herkes birbirini ihbar etmeye başladı

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı. Ağır cezaların yolda olduğunu duyan işletme sahipleri ve IBAN hesaplarını kiralayanlar ise ihbarları başladı.

Finans 23-04-2024 07:45

IBAN'a para gönderirken dikkat! Herkes o detayı atlıyordu: Borçlu çıkabilirsiniz

Bankaların kredi kartlarındaki komisyonu arttırması nedeniyle işletme ve firma sahipleri IBAN'la ödeme kabul etme yoluna yöneldi. Son dönemde pek çok işyeri kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başlarken, uzmanlar vatandaşları bekleyen tehlikeye karşı uyardı.

Finans 22-04-2024 15:25

Peş peşe IBAN uyarıları gelmeye devam ediyor: Hukuki mağduriyetlere neden olabilir! Açıklama kısmına mutlaka...

Alışverişlerinde IBAN ödemesi kullananlar dikkat... Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın işletmelerin hesaplarına yönelik denetimleri sürüyor. Uzman isimler IBAN ödemelerine ilişkin uyarırken dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı. IBAN'la ödeme yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ise açıklama kısmı. Neler yapılmalı, işte yanıtları...

Finans 21-04-2024 13:54

Maliye harekete geçti! IBAN ödemeleri mercek altında: KDV ve ağır vergi cezası geliyor, mahkemeye sevk edilebilirsiniz!

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı.

Finans 16-04-2024 10:42

Iban

İban Hakkındaki Haberler Mynet'te. İban Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kira ödemesini IBAN üzerinden yapanlar dikkat! O ücret yüzünden ev sahibinizle mahkemelik olabilirsiniz...

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış gündemdekini yerini korurken, kiracı ve ev sahipleri arasındaki dava sayısı da her geçen gün artıyor. Yargıtay kirasını IBAN ile ödeyenleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Finans 06-02-2024 13:37

İkinci el araç satışlarında IBAN oyununa dikkat! DDM ödemeler için en güvenli yolu açıkladı: Parayı doğrudan...

Sıfır araç krizinin ardından ikinci el piyasası dolandırıcıların hedefinde. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DDM, satış ödemelerinin "Güvenli Ödeme Sistemi" üzerinden yapılması çağrısında bulundu.

Finans 01-02-2024 17:17

Alışverişte IBAN'la para gönderenler dikkat! Uzmanlar 'kara para aklama' ve 'soruşturma' için uyardı 'O bölümü mutlaka doldurun'

Kredi kartıyla alışverişte esnaftan alınan komisyon ciddi oranda artınca, bir anda hemen hemen her yerde, alışveriş sonrası IBAN'la ödeme yapma yöntemi uygulanmaya başladı. Restorandan markete, kuaförden berbere kadar pek çok yerde uygulanan bu yöntemle ilgili uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Çünkü bu yöntemin kara para aklamada da kullanıldığı ve vatandaşın bir anda kendini kara para aklama olayının içinde, hatta bir soruşturmanın içinde bulabileceği belirtiliyor.

Finans 30-12-2023 10:11

IBAN sorgulama nasıl yapılır? IBAN ile hesap numarası aynı şey mi?

Günümüzde birçok işlem olduğu gibi fatura ödeme, para gönderimi hesaptan hesaba para aktarma gibi işlemler de internet ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Kişiye özel olan IBAN numaraları sayesinde birkaç saniye içinde hesaptan hesaba para aktarımı yapılabilir. IBAN numarası Uluslararası Banka Hesap Numarası anlamına gelir ve International Bank Account Number ifadesinin Türkçe karşılığıdır.

Haber 16-10-2023 16:49

Alışverişte yeni dönem! Bankalar yüzde 2,5 komisyon alınca esnaf yeni yöntem buldu: Kredi kartı yerine IBAN

Esnaf, bankaların fahiş POS komisyonları ve uzun geri ödeme süresi nedeniyle IBAN ile ödeme almaya başladı. Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde kasa yanına IBAN'lı tabelalar asıldı. Ancak IBAN ile ticaretin kayıt dışı riski var. Ancak tüm bunlara rağmen kartlı ödemeler yüzde 2,49 oranın artarak 176,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları…

Finans 05-09-2023 08:54

AFAD deprem yardımı nereden ve nasıl yapılır? İşte AFAD deprem IBAN SMS ve banka bilgileri

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken deprem bağışı yapmak isteyen birçok vatandaş, AFAD deprem yardımı hesaplarını araştırıyor. Deprem yardımlarını yiyecek, kalın mont gibi eşya, gıda malzemelerinin yanı sıra IBAN veya SMS ile de yapabilirsiniz. Peki AFAD deprem yardımı nereden ve nasıl yapılır? İşte AFAD deprem IBAN SMS ve banka bilgileri...

Haber 10-02-2023 10:36

Ödeme kuruluşları için yeni dönem: IBAN oluşturabilecekler!

Türkiye Cumuriyet Merkez Bankası, Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. IBAN oluşturan ödeme hizmeti sağlayıcılarının yazılı ve elektronik ortamda para transferine konu olan hesaplara ilişkin olarak düzenleyecekleri belgelerde IBAN kullanımı zorunlu oldu. IBAN numaralarına dair yeni düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Finans 05-08-2021 09:19

Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren IBAN kararı

Yargıtay'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bankanın, IBAN ile havale alıcısının isminin aynı olup olmadığını kontrol etme yükümlülüğü bulunmadığına hükmetti.

Finans 03-07-2021 08:53